Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '19

 
Kategori
Güncel
 

20 Milyar Borç Yüzünden mi?

ABD’ye 20 milyar dolar civarı borcumuz varmış. Bunun için mi bizi yönetiyor? Ekonomik ambargolar falan bunun için mi? Ödeyelim gitsin.

Yani ABD’ye boyun eğriliğimiz sadece bundan ibaretse ve bu borç için sesimizi çıkaramıyorsak ne deyim bilmem ki…

Başka şeyler olmalı neyse onları da bilelim…

Minnetimiz yok ama büyük devlet eziyor işte…

Yemişim büyük devletini, biz nice büyük devlet gördük. ABD bize neden baskı uyguluyor, bu hakkı nereden buluyor? Yaptıklarına bakınca her şeyimiz onlara bağlı sanıyorum.

Bize yapılanlar 20 milyar dolar borcun karşılığı değil, başka şeyler var. Hem malum yakın zamanda Dolar üzerinden ekonomimizi krize soktular. Bunu nasıl yapıyorlar, biz nasıl bir alçak tuzağın içindeyiz? Anlaşılıyor ki istediği zaman bunu yapar ve ülkemizi zor durumlara düşürür. Nerede bizim bağımsızlığımız?

Fakir bir ülke olalım ama dışa bağımlı olmayalım. Her şeyimize karışıyorlar. Yapmayacaksın izin vermiyorum diyor adamlar. Neye dayanarak bu hakkı kendilerinde buluyorlar? Mahvederim diyor adam ya, demek ki elinde koz var. Nedir bu koz?

Milletleri kullanan, menfaati için ülkeleri baskı altına alan/yönetmeye kalkan böyle bir ülkeden gelecek hayır gelmesin. Yapabiliyorsak ABD’nin etki alanının dışına çıkalım. Bedeli neyse öderiz!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..