Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

2007 ÖSS ek yerleştirme tarihler ve kontenjanlar

2007 ÖSS ek yerleştirme tarihler ve kontenjanlar
 

Ek kontenjnaları bekleyen ve son umudunu ek yerleştirmelere bağlayan onbinlerce üniversite adayı bulunuyor. Bu nedenle ek kontenjanlar ve ek yerleştirme tarihleri üniversite adaylarının en çok merak ettiği konunun başında geliyor. Bizler de biraz olsun adayların kaygılarını azaltmak adına analzimizle ek yerleştirme tarihlerini tespit etmeye çalıştık...

Ek kontenjanların ne zaman açıklanacağı ve ek yerleştirmelerin hangi tarihlerde yapılacağı henüz OSYM tarafından kamuoyuna ilan edilmedi. Bununla birlikte üniversite adaylarının en çok merak ettiği ve öğrenmek istediği konunun başında geliyor, ek kontenjanlar ve ek yerleştirme tarihleri…

10 Eylül itibari ile üniversite kayıtları tamamlandı. Böylece yerleşmiş olmalarına rağmen kayıt olmayanların oluşturduğu boşluklar da belli oldu. Fakat bu sonuçlar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Birkaç gün öncesinde ise ÖSYM, sorumluluk sınavları sonucunda mezun olacak öğrencilerin kayıtlarını 14 Eylül Cuma tarihine kadar uzattığını açıkladı. Ortaöğretimden sorumluluk sınavları ile yeni mezun olanların üniversite kayıt sonuçları ise üniversiteler tarafından17 Eylül tarihine kadar ÖSYM başkanlığına bildirilecek.

Bu durumda OSYM, 17 Eylül 2007 tarihinde ek kontenjanlara ulaşmış olacak. Fakat bu sonuçları kamuoyu ile paylaşmasının birkaç gün daha sürebileceğini bekliyoruz. Zira ÖSYM ek kontenjanları ve ek yerleştirme kılavuzunu genellikle Eylül ayının son haftasında yayımlamaktadır.

Bu durumda ÖSYM, boş kontenjanları daha öncesinden ilan etse bile, ek yerleştirme kılavuzunu 24 Eylül 2007 tarihinde açıklanıp ek yerleştirme başvurularını da 24-27 Eylül tarihleri arasında alınmasını bekliyoruz.

Verdiğimiz bu tarihler bir analizin sunucu olup kesin ve net veriler değildir. Fakat bununla birlikte bu tarihlerin olası tarihler olduğunu düşünüyoruz. Kesin tarihler ilan edildiğinde ÖSS ile ilgili yayın yapan siteler duyuracaklardır.

Sinan ÇAĞIRAN
Psikolojik Danışman
www.OSSservisi.com Editörü

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..