Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
ÖSYS
 

2008 Öss'de neler değişti?

Bilim Dersanesi rehber öğretmeni Sedat Delioğlu ÖSS'de 2008 yılı değişiklikleri anlattı

2008 ÖSS'de Başvuru klavuzunun yayınlanması ile, yapılan değişikliklerde belli oldu.

Tokat Bİlim Dershanesi Rehber Öğretmeni Sedat Delioğlu’ nun verdiği bilgiye göre 2008’de yeni açılan bölümler ve alacağı puan türleri şöyle: Dünya Dinleri(Söz 2), Gastronomi (Söz 1) , Sanat Tarihi ve Müzecilik (SÖZ 2) Sanat ve Sosyal bilimler programı ( söz 2) Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi (Say 2) Uluslar arası Ticari işletmeleri (EA 2) İnsan Kaynakları Yönetimi (EA 2) Muhasebe Fakültesi (EA 2) Pazarlama Fakültesi (EA 2) Pazarlama Yüksekokulu (2 yıllık EA 1) Sağlık Yönetimi Sağlık Kurumları Yöneticiliği , Tarım İşletmeciliği (Say 2) Tekstil Geliştirme ve Pazarlama , Uluslar arası İşletmecilik ( EA 2) Bilgisayar ve Enfermasyon Sistemleri, Cevher Hazırlama Mühendisliği , Kültür Bitkileri Pazarlama , .

Puan türü değişen Bölümler ise şunlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü EA 1 den EA 2 ye , Arkeoloji Sözel 2 den EA 2 ye geçti. Reklamcılık EA 2 den Söz 2 ye geçti. İşletme Bilgi Yönetimi EA 2 den EA 1 e geçti.

Bu arada bazı bölümler de kapatıldı.Bu bölümler ise şunlar : Anaokulu Öğretmenliği, Küresel Siyasi ve Uluslar arası İlişkiler, Peyzaj Mimarisi , Kentsel Tasarım, Ev Ekonomisi , Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği

Tokat Bilim Dershanesi Rehber Öğretmeni Sedat Delioğlu’nun verdiği bilgiye göre , Geçen yıl ÖSS ye kayıt için alınan randevudan 2 gün önce sınav ücretinin yatırılması uygulaması kaldırılmış olup, randevudan hemen önce yatırılması yeterli görülmüştür

Adayların daha rahat sınava girebilmesi için durumlarına göre sınav sırası ayarlanacağı için başvuru bilgi formuna ayrıca adayların boy ve kilo seçenekleri eklenmiştir.

Daha önceki senelerde Spor Liseleri için herhangi bir açıklama yapılmazken bu seneki klavuzda spor liseleri için gereken açıklamalar yapılmıştır.

Arkeoloji bölümü öğrencilerinin alanı olmasına karşılık puan türü EA 2 oldu. Fakat EA öğrencileri bu bölümü tercih ederse puanı kesilecek ve o, 3 ile çarpılacak .Öğretmenler ve öğrencilerin bu duruma göre hareket etmesi dileği ile.

Tokat Bilim Dershanesi Rehber Öğretmeni Sedat Delioğlu ayrıca öğrencilerin sınav başvurusu yaparken klavuzu çok dikkatli okumalarını ve hatalı başvuru yapmamalarının kendileri açısından olumlu olacağını vurgulayarak sınavlarda tüm ÖSS adaylarına başarılar diledi.

TURAN YALÇIN/TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..