Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Spor
 

2010 Alanya ITU Triathlon Premium Eurpean Cup

2010 Alanya ITU Triathlon Premium Eurpean Cup
 

İki tur olan yüzme etabında, ilk turu bitiren yüzücülerin dönüşü


23-24 Ekim 2010 tarihilerinde Alanya’da 20. si düzenlenen Uluslararası Alanya Triatlonu gerçekleştirildi. Türkiye Traitlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 25.000 Euro ödüllü ITU Avrupa kupası ve ETU Gençler Avrupa Kupası kategorileri altında koşuldu.

Toplamda 23 ülkeden 400 sporcunun katıldığı yarışmada, Elit Erkekler kategorisinde birinciliği 1:43:29 ile Belçikalı sporcu Bart Aernouts alırken, Elit Kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı sporcu 1:54:42 ile Rachel Klamer oldu.
Elit Erkekler' de 2009 yılında Alanya Triatlonu' na katılmadığı için derecesi olmayan Aernouts' un, 2010 yılında Alanya Triatlonu öncesi katıldığı yarışmalarda yükselen başarı grafiği dikkat çekici. 2010 Edinburg Dünya Duatlon Şampiyonasında aldığı birinciliğini, Alanya Triatlonu ile taçlandıran Aernouts' un ismini bundan sonra daha sık duyacağımız kesin. Geçtiğimiz yıl Alanya' da 32. olan Andrea D'Aquino 2010' da yükselen başarı grafiği ile dikkat çeken bir diğer sporcu. Bu yıl Alanya' da 2. olan D'Aquino, Karlow Vary Avrupa Kupasında 4. olarak iddiasını belli eden bir atlet. Aernouts gibi bu yıl Alanya' ya ilk defa gelen Svyatoslav Tsvetkov ise 2010 Loutraki Avrupa ve Balkan Triatlon Kupasında 3. olan bir başka elit sporcu.
Toplamda 57 sporcunu katıldığı Elit Erkekler kategorisinde Türk Milli Takımı sporcusu Duygun Yurteri 45. inci olarak tamamlarken, Bahadır Tama 46. , Zekeriya Yücetürk 48. olarak tamamladı.
Elit Bayanlar' da ise Rachel Klamer son iki yıldır Alanya' da birinciliği kimseye kaptırmadığı gibi son üç yıldır katıldığı yarışmalarda ilk beşte yer almayı başaran bir sporcu. 2009' da Alanya' ya katılmayan fakat 2008' de Alanya' daki 3. lüğü ile ismi hafızalarımıza yer eden Maria Czesnik, bu yıl Loutraki' deki birinciliğinin ardından Alanya' da ikinci olarak iddiasını sürdüren bir atlet. İlk defa 2010 yılında yarışmalara katılan Katie Ingram' ın bu yıl Alanya'daki 3. lüğünden önceki en iyi derecesi ise, Nancy Avrupa Duatlonu 2. liği.
Toplamda 32 sporcunun katıldığı Elit Kadınlar kategorisinde ise kurallar gereği bisiklet etabında yarışmayı ilk sırada sürdüren sporcudan tur yedikleri için, millilerimiz Berrak Mutlu, Çiğdem Gülgeç ve Emel Yıldırım diskalifiye oldular.
Toplamda 123 sporcunun katıldığı Yaş Grupları Erkekler Genel Klasmanında 1:52:59 ile Ukraynalı Andrıy Yastrebov birinci olurken, Türk sporcularımızdan Onur Calp 9. , Fırat Dizman 11. , Özhan Kırmızı 13. , Mert Yılmaz 14. ve Merdan Çayır 19. oldu.

Yaş Grupları Kadınlar Genel Klasman'da 2:13:50 lik derecesi ile Katherina Akimova 1. olurken, 2:21:48 lik derecesi ile Bahar Saygılı 3. olarak tamamladı.

20. kez düzenlenen Uluslararası Alanya Triatlonu, başarılı ve tecrübeli organizasyonu sayesinde adeta festival havasında geçti. Yurtdışından katılan sporcu sayısının fazlalığı, izleyenlerin kendini yurtdışında bir yarışmada gibi hissetmelerine sebep olurken, özellikle yaş gruplarında çok sayıda Rus sporcunun üst sıralarda yer alması dikkat çekici bir durum olarak kayda geçti. Diğer yandan yarışmaları izleyen ve onları destekleyen çok sayıda yabancı izleyicinin tezahüratları organizasyona renk katarken, vatandaşlarımızın yarışma ve sporcularımıza ilgisiz kalması ise çok üzücüydü.


Ayrıntılı fotoğraflar için http://cyclingtr.com/blogs/triathlon_duathlon_yarislar/archive/2010/10/26/2010-alanya-itu-triathlon-premium-eurpean-cup.aspx

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..