Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

2010 Yılında işlenmesi muhtemel cinsel istismar suçları

2010 Yılında işlenmesi muhtemel cinsel istismar suçları
 

Adli Tıbbın başına, olaylara duyarsız, bazı olayları görmezden gelen birisinin atanma nedeni belli oldu.

Hüseyin Üzülmez gibilerine niye toleransla bakıldığını şimdi toplum olarak daha iyi anlayabiliyoruz!

Ülkemizin gözbebeği Adli Tıbbımızın yaptığı bir araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ülkemizde sayıları pek fazla olmayan, onların olmadığı yerde, yerine pratisyen hekimlerin bu görevi ifa ettiği, Adli Tıp uzmanlarına göre 2010'da en az 25 bin kişi cinsel istismar ve 32 bin kişi de adli nitelikli ölüm kurbanı olacakmış.

Gerçi bu kadar kalabalık bir ülkede, bu sayıların pek bir önemi(!) yok.

Bu tür suçların acaba yüzde kaçı basına veya kolluk kuvvetlerine ulaşıyor? Bir de ulaşanların içinde Faili Meçhul olanlar var! Onlar bu tip araştırmalara yansımadığı gibi, basına da fazla yansımıyor.

Bu çalışmaya göre, suç oranlarında İstanbul yine başı çekiyormuş.

İstanbul ilinin başı çekmesi gayet normal. Çünkü bu şehirde, ülke nüfusunun yüzde 20 si oturuyor. Bu tür olaylar nüfusun dışında şehrin kültürel gelişmişlik ve sanayisinin durumuna göre artış gösterir.

Adli Tıp Uzmanları Derneği'nce Türkiye'de ilk kez yapılan bir çalışma ürkütücü bir öngörüyü ortaya koymuş.

Bu çalışmalar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı öncülüğünde, 10 adli tıp uzmanı tarafından yapılmış.

Bu ve benzeri tür çalışmaların gerekli olduğu, bu tür çalışmaların çağdaş ülkelerde yapıldığı bir gerçek! Böylesi çalışmaların bizim ülkemizde de yapılması, ülkemiz ve insanımızın geleceği açısından önemli.

Bu çalışmanın amacı, önümüzdeki yıl, yani 2010'un suç profilini çıkarmakmış. Çıkan sonuç inşallah bilimsel veriler ile çıkartılmıştır. Bildiğiniz gibi bizim ülkede, bazı olaylar ve araştırmalar, bilimsel verilerden uzak, halkı oyalamaya yönelik olarak yapılır.

Verilen rakamlara bakınca; Geçmişe yönelik veriler sağlıklı şekilde elde olmadığından, Türkiye'de 2010 yılında 25 bin kişinin cinsel istismara maruz kalacağını söylemek ilk anda inandırıcı gelmiyor. Ama 32 bin kişinin adli nitelikli ölüme kurban gidecek olması ülkemiz gerçeğini eksik bile yansıtıyor.

Bu çalışmada; Büyükşehirlerde beklenen suç profili de çıkarılmış. Buna göre; İstanbul'da 6 bin, Ankara'da 2 bin, İzmir'de 2 bin Konya’da bin 50, Eskişehir’de 300, Bursa'da bin 100 kişinin adli nitelikli suç nedeniyle ölümünün gerçekleşeceği tahmin ediliyormuş.

Şimdi bu illerin Emniyet’ine büyük iş düşüyor. Böylesi olayları önlemek ne kadar zor olsa da, yapılacak çeşitli operasyonlarla ölümlerin önüne geçmek mümkün olabilir.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..