Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '10

 
Kategori
Yılbaşı
 

2011: Dilerim ki milletimizin yüzü gülsün artık...

Milletimizin yüzü elbette gülecek!.. Milletimizin yüzünün gülmesi için nelerin yapılması gerekecek?.. Bunun cevabı Türk tarihinde var; hele de yakın tarihimizde...

Onlar; Türk Milleti'nin büyük kahramanları, yıllarca okudular...

Vatan ve millet sevgisini bedenlerine ve ruhlarına işlediler...

Her biri birer ulu idealin, büyük düşüncenin insanları oldular...

Gençliklerinde her cephede yıllarca savaştılar... Allah, korudu onları; çoğu hayatta kaldı... Kazandılar son ve en büyük savaşı da... Minnettarız onların hepsine... Sonra o kadar çok çalıştılar ki... Terle, emekle, canla, başla, kazmayla, kürekle kalkındırdılar memleketi... Az zamanda çok ve büyük işler başardılar; Ulu Önder Atatürk'ün söylemiyle... O zamanlar söz zaferdi; zafer de söz!..

Osmanlı Büyük bir imparatorluktu... Dar bir sürece girdi... Girit de elden gitti... Çok akıllı sadrazamlar farkındaydı ki, bela dışarıdaydı... İçeride de gaflet vardı... Sadrazam Keçecizade Fuat Paşa; Girit'i isteyen Fransız başvekile: "300 yıldır, siz dışarıdan, biz içeriden çalıştığımız halde bir türlü yıkamadık, koca Osmanlı'yı..." der.

"70 yıllık cumhuriyet!.." diyorlar. "İşte bak yıkıldı!.." diyorlar. "Osmanlı 600 yıl dayandı, bu cumhuriyet 70 yılda bitti!.." diyorlar... Diyorlar da diyorlar; bindikleri dalı kesiyorlar; yaslandıkları dağları yokediyorlar... Dedelerinin, ninelerinin kemiklerini sızlatıyorlar!.. Yediğimiz her lokma ekmeği, soluduğumuz her nefeslik havayı, içtiğimiz her yudum suyu borçlu olduğumuz şehitlerimize vefasızlık ediyorlar!.. Yazık, yazık, yazık: çok yazık!.. Oysa etrafınıza bakınız ne çok şehit evi ve o evlerin pencerelerinden asılı ne çok solgun Türk Bayrağı göreceksiniz... Bir Türk bayrağı alıp ve bir gönül dolusu vefayla bir şehit evine gitmektir, bu günlerde vatan sevgisi!..

Gene aynısı; tıpkı Sadrazam Keçecizade Fuat Paşa'nın dediği gibi... Hem dışarıdan hem içeriden müthiş bir seferberlik var; Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma seferberliği...

İçeridekiler, iyi düşünürlerse; bu cumhuriyeti dedeleri, nineleri kurdu... Evlatlarına ve torunlarına güvenerek... Gözleri arkada değildi hiçbirinin... Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti de demiyorlar; alaya alarak TC diyorlar... Bu ne büyük acı!..

Dışarıdakilerin de dedeleri yıkmaya çalışmıştı, şimde de torunları yıkmaya çalışıyor...

Türkiye Cumhuriyeti Türk'ün son ve en büyük mucizedir... Bu mucize atalarımızın mirasıdır... Bu miras korunacak ve yaşatılacaktır; aksi ne kabildir ne de mümkündür!..

Türk Milleti'nin yüzü gülecek!.. Az zamanda çok ve büyük işler yeniden başarılacaktır...

2011 bir seferberlik yılı olmalıdır ve olacaktır...

Yeni yılınız kutlu olsun... Allah Türk Milleti'ni korusun!...

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..