Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Söyleşi
 

2012 Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülü Dünya Yaşlılık Derneği'ne...

2012 Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülü Dünya Yaşlılık Derneği'ne...
 

Kişinin; hayatını iyi organize etmesi, dahası hayatını düzene koyması ancak kapsamlı düşünen ve yaşadıklarından ders çıkartarak veya profesyonellerden yol gösterilmesini talep ederek, sürekli bir gelişim ve değişimle mümkün olabilir. İşte şirketlerde aslına bakarsanız tek bir kişi gibidir. Oturup bir düşünmek lazım bu kurum nereye gidiyor? Doğru taktikleri ve stratejileri izliyor mu? Bazen oturup düşünmenize bile zaman yoktur bir de bakarsınız ki, iflasın eşiğinde gün sayıyor şirketiniz.

Olumsuz tabloların yanında bir de sevindirici güzel çalışmaları duydukça, gördükçe doğrusu kırılan inancım yeniden bir umut ışığıyla aydınlanıyor. Bakın bir büyük zirveden küçük bir alıntıyla başlayarak bu inancıma olan katkıları sizlere anlatmaya çalışacağım.

“Türkiye, stratejik ve coğrafi yapısı itibariyle, yatırımcılara sağlamış olduğu imkânlarla, tüm dünyada pazar payının yükseltilmesinde ekopolitik olarak büyük bir fayda sağlamaktadır. Günümüz tam rekabetçi piyasa koşullarında avantaj sağlamak için sadece kalite-maliyet hesapları yetmez. Pazarda kalıcı olabilmek için, AR-GE ekseninde oluşturulacak kalite ve inovasyon yeteneğinin sürdürülebilir olması gerekir. Türkiye, tüm dünya ülkeleri için önemli bir pazar ve fırsatlar ülkesidir ve Türkiye’nin dünyada lider ülkeler arasındaki yerini alması en büyük hedefimizdir.

2012 Dünya Kalite Zirvesi, AR-GE ve O’na bağlı olarak oluşturulacak kalite ve inovasyon tanımını yeniden şekillendirirken üretim, tüketim ve hizmet boyutunda uygulanabilir inovasyon arayışlarını California Los Angeles'da katılımcılarla paylaşacaktır.”

2012 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Kalite Zirvesini öncelikle sıradan bir habermiş gibi bakıyorum. İncelediğimde sizinde görmüş olduğunuz gibi Türk İşadamlarının olduğunu görüyorum ve gurur duyarak ilgilenmeye başlıyorum.

Karen ASA Uluslararası lobicilik Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin R. Altunelli ile bu konunun ayrıntılarına, bu işin gelişimine doğru kendisiyle kısa bir yolculuk yapıyoruz. Gençlerimize heyecan vereceğini umduğum bu başarı grafiği izlenmeye değer doğrusu. Birileri bunu başarıyorsa siz de yapabilirsiniz demekten kendimi alamıyorum. Büyük fedakârlıklarla şirket kurup bu günlere getiren idealleri doğrultusunda sürekli yol alan bir insan.

Sayın Altunelli gözle görülür bir başarı grafiğiniz var. Bu aşamaya nasıl geldiniz?

Karen ASA olarak yıllardan beri konsept danışmanlıkları, seçim kampanyaları, yaşam koçluğu ve mentörlük alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Tersine beyin göçüne inanıyor ve bu alanda gayretler gösteriyoruz.

Tersine beyin göçünden kastınız nedir?

Türk milletinin maalesef alıştırıldığı hatta neredeyse normal bulduğu bir takım algılar ve kavramlarla mücadele ediyoruz. Örneğin; akıl satma işini, danışmanlık işini eni iyi yabancılar bilir. Yabancı danışmanlık şirketleri, yabancı danışmanlara bir hayranlığımız söz konusu idi. Biz bunu yıkmaya çalışıyoruz. Bir örnek daha vereyim. Kanadalı bir danışmanlık firması Türkiye’ye gelip Kayseri’deki bir aile şirketine danışmanlık hizmeti veriyor. O şirketi aile şirketinden, kurumsal şirket haline getirme iddiasıyla ortada olur ve milyon dolarlarımızı alır yurt dışına götürürdü. İşte biz, yüzde yüz Türk sermayeli şirket olarak aynı hizmeti çok daha makul rakamlarla milletimizin hizmetine sunmuş ve yoğun bir tempoyla servislere devam etmekteyiz.

Bu noktada hedefinizin ne olduğunu tahmin ediyorum ama sizden duymak isterim.

Hedefimiz bir gün gidip Kanadalı bir şirkete bir Türk danışmanlık firması olarak hizmet verdiğimiz gün, mevcut durumu tersine değiştirdiğimizde yani ‘beyin göçünü tersine çevirdiğimiz gün’ hedefimizi realize etmiş olacağız.

28 Haziran’daki Kalite zirvesi de bu bağlamda bir organizasyon mu?

Evet. Biliyorsunuz 26 Kasım 2011 Londra’daki Avrupa Kalite zirvesi, 15 Mart 2012 Çırağan sarayındaki 25. yıl Kalite Zirvesi ve 28 Haziran’da ABD’de yapılacak olan Dünya Kalite Zirvesi World Consumer Academy’nin 25. yıl gurur etkinlikleridir. Biz de bu etkinliklerin konsept danışmanlığını gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızda Türk müteşebbisinin Dünya işadamlarıyla entegrasyonunu ve birlikte daha yaşanılır bir dünya perspektifine olan katkılarını temel alıyoruz.

Sadece Türk müteşebbisleri mi bu kapsama giriyor?

Sadece Türk müteşebbisleri değil. Dünya vizyonlu sivil toplum kuruluşları da bu büyük yoğunluğun içersinde önemli bir yer tutuyor. Son dönemde gerçekleştirdiği popüler ve ses getiren organizasyonlarıyla ve Dünya vizyonunu temel alarak kurulmuş Dünya Yaşlılık Derneği çok önemli paydaşlarımızdan bir tanesidir. Dünyanın en önemli meselelerinden bir tanesi olan geriatri alanındaki çalışmalarıyla Derneğin Başkanı Umut Çınar ve ekibi ile güçlü bir işbirliği içersindeyiz. Bu nedenle kendilerini '2012 Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülüne' layık görüldü.

Bu konferansta katılımcı olarak kimler yer alacak? 

Bu konferansta, yönetim danışmanları, akademisyenler, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri ve bürokratları, iş birliği ve kalitenin yükseltilmesine ilişkin görüş ve öngörülerini California Los Angeles'da katılımcılar ile paylaşacaklardır.

Ayrıca; Katılımcı markalar info stantları ile zirvede yer alacaktır. Karşılıklı görüşme imkânları sunulacaktır.

***

Türk işadamlarına farklı vizyon ve misyon yükleyerek yeni pencereler açtıkları için teşekkür ediyor ve ayrılıyoruz.

Hiçbir şey yapmadan oturup sürekli eleştirirsek sadece konuşmuş oluruz. Hedef belirlemek ve o yolda yılmadan çalışmakla başarıyı yakalarız.

Hayallerinize dur demeyin.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 31/03/2012

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..