Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Sinema
 

2012

2012
 

Film: 2012

Tür: Bilim Kurgu

Puan: 10 Üzerinden 6

Filmi izlemenizi tavsiye ederek yazıma başlayayım. Evvela dijital efekt görünce ruhum dinleniyor diyenler için mükemmel bir film. Bu açıdan puanlama yapsaydım kesin 9-10 falan vermem gerekirdi. Lakin filmi izleyince temel fizik prensiplerinin ağladığını görünce bu puanı veremiyorum.

Şimdi gelelim nerelerde zırvalanmış.

1) Yellowstone milli parkında bir yanardağ patlaması değil resmen tamamen tüm dağın havaya uçtuğunu gösteren anormal bir sahne var. Fizik kurallarına göre sadece 20-50 kiloluk bir TNT kalıbının patlamasında bile oluşan şok dalgasıyla bir insanın hayatta kalmasının zor olduğunu biliyoruz. Filmde belki milyonlarca tonluk TNT patlamasına eş bir patlama gerçekleşiyor ve patlamanın dibindeki insanlar ilk 1 saniye içerisine atmosfere karışmadıkları gibi o patlamadan arabayla kaçabiliyorlar. Bu önemli bir saçmalık.

2) İkinci önemli saçmalık volkanik kül bulutlarının içerisinde uçan uçağın moturunun karbon tıkanmasına maruz kalmamasıydı. Kaldı ki volkanik küller karbondioksit etkisinden öte yapışkan olmaları dolayısıyla da motoru anında felç edebilirler.

3) Başroldeki Jackson'ın karavanla apartman büyüklüğündeki volkanik kayaların zemine çarpışlarından kaçmaları ayrı bir saçmalık. Büyük kütleli sıcak nesneler çarpıştıklarında devasa bir şok dalgası oluşur. Bu da karavanı sümük gibi duvara yapıştırmaya yeter de artar.

4) Aynı karavana isabet eden meteoritin karavanı tuz buz etmek yerine karavanın dengesini bile bozmadan sadece arkasını kopartıp yakmasını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Film buna benzer beyinsizliklerle dolu olsa da eğer mantık ve bilim süzgecinizi kapatabiliyorsanız eğlenceli bir film. Oturun izleyin derim :)

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..