Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '14

 
Kategori
Eğitim
 

2013 Sbs Yerleştirme Sonuçları değişir mi?

2013 Sbs Yerleştirme Sonuçları değişir mi?
 

2013 sbs yürütme durdurma kararı


Son yıllarda yapılan sınavlardan adliyeye yolu düşmeyen çok az diyebiliriz. Bazıları aklanıp geliyor, bazıları tatmin ediyor, bazıları ceza alıyor. En son adliyeye yolu düşen sınav ise 2013 SBS.
 
Ankara 8. İdare Mahkemesi 2013/679 esas no ile 2013 SBS uygulamasının yürütmesini durdurma kararı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı zamanında yanlışı düzeltmek yerine şimdi kararın açıklanış tarihini manidar buluyormuş. Milli Eğitim Bakanı okula yerleşen öğrencilerin yerlerinin değişmeyeceği yolunda garantiler vermeye çalışıyor, beyanatları ile.
 
Söz konusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da zamanında kabul edip yanlış çözüm bulduğu sorun şöyle gelişmişti. 2013 yılında Sbs de yabancı dil sınavına giren 718 adayın puanları hesaplanırken yanlış yanıt anahtarı kullanılarak puanlar hesaplanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlışı kabul ederek bir düzeltmeye gitti. Ancak bu düzeltme hiç bir sorunu çözmedi. Çünkü Meb sınava giren öğrenci sayısı olarak 1 milyon 112 bin öğrenci girmiş olmasına rağmen sadece 718 öğrenci için bir düzeltme yapmıştı.
 
Evet, öğrencilerin veya velilerin tedirgin olmasına gerek yok. Süreç geriye doğru işlemeyeceğine göre öğrencinin okulunun değişmesi sözkonusu da olmaz. Sorun bu değil aslında. Sorun sınav yapabilme becerisine sahip olmayan, her sınavı şaibeli kurumların hala sınav yapmaya devam ediyor olması ve eleştirilere “biz yaptıysak doğrudur” gibi yanıtlar vermesi. Zamanında gereğini yapmayıp da hiç bir maduriyet yaratmayacak şekilde önlemler aldık demek veya bir yerlere sorumluluğu yüklemeye çalışmak yakında yine böyle hataların olabileceğinin habercisidir.
 
Bazen tatmin olmak sorunları çözmüyor. Aksine mağdur üretiyor.
egitimevreni.com
 
Toplam blog
: 23
: 2944
Kayıt tarihi
: 25.09.10
 
 

1988'de Eğitim Bilimlerini bitirip Ankara, Aksaray, Bursa derken 2 yıldır İzmir'deyim.  Öğretmenl..