Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

2015 bütçesi Milletvekillerine kepçeyle veriyor!

2015 bütçesi Milletvekillerine kepçeyle veriyor!
 

Malum 2015 yılı bütçe kanun tasarısı meclise sunuldu. Bütçenin detayları beklenenden bir hayli farklı! İktidar partisi kendisine destek veren milletvekillerini unutmamış!

TBMM’­ye su­nu­lan büt­çe ya­sa ta­sa­rı­sıy­la mil­let­ve­kil­le­ri­nin emek­li ay­lı­ğı ve ma­aş­la­rın­da 2015 yı­lın­da ya­pı­la­cak ar­tış­lar da net­leş­ti.

Milletvekille­ri­nin emek­li ay­lık­la­rı yüz­de 9.5, ma­aş­la­rı da yüz­de 7 ora­nın­da ar­ta­cak. Bu arada memur ve emeklilerine verilecek zam da belli oldu 3+3!

Normal emekli ve memurlara ise 3+3 zam çok bile görülerek, siyasilerin cebinden veriliyormuşçasına bu zam veriliyor. İktidar partisi ile işbirliği yaparak, bu zammı kabul edip, 2014 yılında yüzde 6’ya varan gelir kaybına neden olan “Sarı Sendika” hala memurların en büyük sendikası.

Halk olarak akıl tutulması yaşadığımızdan olsa gerek, yongayı hep kendilerine yontan ve kendilerine destek verenlerin ağzına bir parmak bal çalan siyasileri hep destekliyoruz.

İktidar partisi ile anlaşan sendikanın başındakilere değişik yönetim kurulu üyelikleri veren iktidar partisi, değişen Orta Vadeli Programlarla zarara uğrayan memur ve emeklileri maalesef görmüyor.

Biliyorsunuz normal emekliler çalışırlarsa, kendilerinden Sosyal Güvenlik Destekleme Payı adı altında belli bir ücret kesiliyor. Ancak milletvekilleri hem çalışıp, hem de kesintisiz emek­li ay­lı­ğı al­ıyorlar.

2015 yılı bütçe kanun tasarısında mil­let­ve­ki­linin eli­ne ge­çe­cek ay­lık pa­ra bin 700 li­ra ar­ta­rak 23 bin 200 li­ra ola­cak.

Ha­len gö­rev­de­ki 536 mil­let­ve­ki­lin­den yak­la­şık 400’ü, ay­nı za­man­da emek­li ay­lı­ğı da alı­yor.

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin şu an ek öde­mey­le bir­lik­te 7 bin 479 li­ra olan emek­li ay­lık­la­rı ocak ayın­dan iti­ba­ren 8 bin 190 li­ra­ya çı­ka­cak. Gö­rev­le­ri de­vam eden ve­kil­ler geç­miş­te­ki hiz­met­le­ri do­la­yı­sıy­la en az 25 yı­lı­nı dol­du­ra­rak emek­li­lik ko­şul­la­rı­nı hak et­miş ol­ma­la­rı ko­şu­luy­la mil­let­ve­ki­li maaşının ya­nı sı­ra emek­li ay­lı­ğı ala­bi­li­yor. Mil­let­ve­kil­le­ri­nin bu yıl 14 bin li­ra olan ma­aş­la­rı ge­le­cek yıl 15 bin li­ra­ya yük­se­le­cek.

Bu arada dev­let me­mur­la­rı­nın faz­la me­sa­i üc­ret­le­ri de bütçe kanun tasarısında unutulmamış. Ye­ni yıl­da memurların fazla mesai ücretlerinin saati 9 ku­ruş ar­ta­rak 1 li­ra 63 ku­ru­şa yük­se­le­cek. Me­mur­la­rın sa­at ba­şı faz­la ça­lış­ma üc­re­ti, ye­ni yıl­da yüz­de 5,8 ar­tış gös­te­re­cek. Ha­len 1 li­ra 54 ku­ruş olan sa­at ba­şı faz­la ça­lış­ma üc­re­ti, 1 Ocak 2015'ten iti­ba­ren 1 li­ra 63 ku­ruş ola­rak uy­gu­la­na­cak.

Ba­kan­lık­la­rın özel ka­lem mü­dür­lük­le­rin­de ça­lı­şan per­so­ne­le ve ma­kam şo­för­le­ri­ne ay­da 90 saa­ti, ge­nel mü­dür­lük­le­rin mer­kez teş­ki­lat­la­rın­da gö­rev­li şo­för­le­re de ye­ni yıl­da 60 saa­ti geç­me­mek üze­re 1,62 li­ra ye­ri­ne 1,71 li­ra faz­la me­sa­i üc­re­ti ve­ri­le­cek. Çünkü onların zamanı daha değerli(!)

Gördüğünüz gibi yonga belli bir yere doğru yontuluyor..!

Bu ülkede; ücretlinin durumu belli, asgari ücretli belli, memur ve işçinin durumu belli, esnafın durumu belli, emeklinin durumu belli, işçi memur emeklisi ile Bağ-Kur emeklisinin durumu belli! Bu durumlar ortada iken, milletvekili maaşlarına bu kadarcık zam yapılması ayıp değil mi..!?

Sakın bu nasıl bir adaletsizlik ve hakkaniyetsizliktir demeyin. Vekillerimiz yıl boyu gözleri uykulu, parmak kaldırıp, indirmekten yorgun düşüyorlar!

Bu kadarcık parayı onlara çok görmemek gerekir!

Tüm emeklilere zam vermeyip, tümünü vekillerimize vererek, onları bir nebze olsun rahat ettirelim!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..