Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '16

 
Kategori
Sınavlar
 

2016 YGS öncesi önemli hatırlatmalar

2016 YGS öncesi önemli hatırlatmalar
 

Kaynak: www.milliyet.com.tr


ÖSYM her yeni dönemde, önceki dönemlerin deneyimleri ışığında Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili yeni düzenlemeler yapıyor. 
 
Tamamen kurallar çerçevesinde işleyen, adaylar ve görevliler açısından esnekliği olmayan düzenlemelerle bu önemli sınav kurallara bağlanarak daha sağlıklı bir hale getiriliyor. 
 
Bu yılki YGS sınavı esnasında, olası sıkıntıların en aza indirilmesi için Türkiye'nin her yerinde sınava girecek olan adayların ve sınav görevlilerinin dikkatini olmazsa olmaz kurallara çekerek yardımcı olmanın yararlı olacağı kanısındayım.
 
13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak sınava adaylar kimlik olarak üzerinde fotoğrafları ve T.C. kimlik numaraları olan nüfus cüzdanlarını ya da süresi geçmemiş geçerli pasaportlarını göstererek katılabilecekler. Bunların dışındaki kimliklerle gelenler sınavın yapıldığı binalara alınmayacaklardır. ÖSYM'nin talimatına göre Avukatlık Belgesi, Sürücü Belgesi, Baro Belgesi, Asker ve Erbaş kimlikleri ve tüm diğer benzerleri sınava girişte kesinlikle geçerli sayılmayacaklardır. 
 
Nüfus idareleri sınav günü saat 10.15'e kadar adayların bu anlamdaki kimlik taleplerini karşılamak için açık bulundurulacaklardır. Kimlik belgesi sorunu olan adayların o günü beklemeden nüfus cüzdanlarını yenilemeleri kendilerini ciddi bir sıkıntıdan koruyacaktır. 
 
Öğrenci sınav salonuna şeffaf pet şişedeki su dışında bir şey getiremeyecek, başörtüsü iğnesi ile kemer hariç metal aksamlı hiçbir şeyle sınav binalarına giremeyecektir. 
 
Sınav esnasında kullanılması gereken yaşamsal ilaçlar ya da gıdalar varsa bunların mutlaka önceden ÖSYM'ye bildirilmiş, yazılı onaylarının alınmış olması gerekmektedir. Aynı şekilde işitme cihazı gibi araçlar kullanacak kimselerin de bu cihazları için ÖSYM'den onay almış olmaları koşulu vardır. 
 
Sınav salonlarında ve bina sınav sorumlusunun bulunduğu ortamda kamera kaydı yapan saatler bulunacak; sınav esnasında kurallara aykırı davranışları gözlenen adayların sınavları iptal edilecektir. 
 
Salon başkanının “sınav bitmiştir” ifadesinin ardından hala elindeki kalemle işaretleme yapanlar, bir şeyler yazıp çizenler varsa sınavları iptal edilecektir. 
 
Öğrencilerin de, salon sınav görevlilerinin de sınav salonuna cep telefonu başta olmak üzere yasaklı nesnelerle (her türlü delici ve kesici aletle ateşli silah, anahtarlık,cüzdan, çanta, saat, kolye, bilezik, yüzük broş ve diğer takılar, bozuk para, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık, her türlü elektronik, mekanik cihazlar, her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, kalem, silgi, kalemtraş, pergel, cetvel, açı ölçer ve diğer araçlar) gelmeleri yasaktır. Kurallara aykırı davrandığı saptanan, kamera kayıtlarına düşen salon görevlileri hakkında da yasal işlem yapılacak, adayların da sınavları iptal edilecektir. 
 
Sınavın ilk 120 ve son 15 dakikası içinde her ne surette olursa olsun sınavdan çıkmak yasaktır. Yine de aday sınav salonundan çıkmışsa binadan çıkmasına izin verilmeyecek, bina içinde bir yerde alıkonacak ve yeniden salona giremeyecektir. Süre dolmadan binadan çıkan aday için tutanak tutulacak, sınavı geçersiz sayılacaktır.
 
Salon başkanı ve gözetmen her ne nedenle olursa olsun öğrencilerle bire bir konuşmayacak, öğrencilerin sorularla ilgili yakınmalarına, itirazlarına “bizim bilgimiz yok, yanlış bir şey varsa ÖSYM gereğini yapacaktır” şeklinde karşılık vereceklerdir. 
 
Sınav başladıktan on beş dakika sonra bina kapıları kapatılacak, sınav bitimine kadar kimsenin girişine izin verilmeyecektir. 
 
Sınav yapılacak binalar sınavdan bir gün önce öğrencilerin sınıflarını görebilmeleri için hazır tutulacaktır.
 
Adayların ve görevlilerin sınav saati sınav binasında sorun yaşamamaları için yukarıdaki açıklamaları dikkatle okumaları kurallara uygun davranmaları gerekmektedir. 
 
Bu vesile ile 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na katılacak tüm adaylara başarılar dilerim. 
 
 
Toplam blog
: 284
: 245
Kayıt tarihi
: 21.06.14
 
 

Yaşadığımız evrenin oldukça zengin bir yer olduğunun farkındayım.  Bu zenginliğin çok az bir kısm..