Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

08 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

2020 Olimpiyat oyunlarının İstanbul'a verileceğinden gerçekten emin miydi Başbakan?

2020 Olimpiyat oyunlarının İstanbul'a verileceğinden gerçekten emin miydi Başbakan?
 

Beş halka sevgi ve dostluk..


Türkiye, 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunlarına veda etti. Finalde IOC heyeti olimpiyat oyunlarının Tokya'da yapılmasına karar verdi.                 

Başbakan gerçekten emin miydi 2020 olimpiyat oyunlarının İstanbul'a geleceğinden? Hiç zannetmiyorum umutlu olduğunu, eğer takiye yapmıyorsa!  Çok önceden AB'den sorumlu bakan Eğemen Bağış, 2020 İstanbul kaybedilirse bunun sorumluluğunu Taksim Gezi direnişine bağlamıştı bile.

Olimpiyat heyetinin önünde yer alan beş halkanın ne anlama geldiğini bilmemeleri mümkün müdür? Beş kıtayı temsil eden içiçe geçmiş beş halka, aynı zamanda dünyanın beş kıtasında dostluk ve sevgi duygularınınıda birbirine bağlamayı simgelediğini göz ardı etmiş olsalar gerek.

Hiç vakit kaybetmeden ağız birliği eden, hükümete yaranma yarışındaki medya, gezi olayını manşetlerine taşıyarak İstanbul 2020'nin kaybedilmesini buna bağlamak ta bir beis görmemişler.  

Dopingli şampiyonların, şikeden ceza alan kulüplerin yanında, savaş için can atan bir  başbakanı olan ülkeye olimpiyat oyunlarının verilmesi düşünülebilir mi? Dünyanın gözü önünde cereyan eden gezi olaylarında Başbakan'ın tavrı birleştiricilikten öte ayrımcılığı teşvik etmesi en hafifiyle olimpiyat ruhunada aykırı bir durumdu.  Netekim, Buenos Aires'te Hilton Otelili önünde Erdoğan aleyhine gösteri yapan Arjantinli bir grup ''Türkiye olimpiyatlara aday olacağına önce gezi olayları sırasında öldürülen 5 kişinin latillerini yargılasın'' dedi.               

Kendimizi kandırmanın göz boyamanın bir anlamının kalmadığı ülkemizde, Dünya'nın kalkınmış, demokrasiyi insan haklarına ve haysiyetine yakışır bir tarzda benimsemiş ülkelerinde Türkiye hakkınıda ki düşünceleri çeşitli vesilelerle ortaya çıkmaktadır.                                                                                                                              

Siz istediğniz kadar barıştan yana, ileri demokrasiden yana olduğunuzu anlatmaya çalışın, yaptığınız icraatler, ne demokrasiye ne insan haklarına uymadığını gizlemekte zorluk çekiyorsunuz.

Batı Takiyenin ne olduğunu bizden daha iyi anladığını ortaya koyuyor.. 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..