Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Futurizm
 

21. Yüzyılın Küresel Tezgahları (2)

21. Yüzyılın Küresel Tezgahları (2)
 

HarperCollins Yayınları


Bir önceki yazımda (Milliyet BlogNo=284244), dünyanın bir tür “küresel tezgâh” veya “makro plân” ile karşı karşıya olduğu görüşünü savunmuş, 2025 yılına kadarki evreyi açımlamıştım. Şimdi sıra, içinde yaşadığımız Binyıl’a girmeden önce o tezgâhtarların kurgulayıp paketledikleri yüzyıllık plânlarının ikinci evresini açmaya geldi...

Hemen belirtmeliyim ki blog resminde gördüğünüz gibi, A- 1997-2001 döneminde ABD Dışişleri Bakanı olan Madeleine Albright’ın 2005 yılında bitirip 2007 yılında yayımlattığı bu kitabı -satır aralarındaki anlam katmanlarını da çözerek- okumadıysanız, B- Başkan Clinton’ın görevi Başkan Bush’a devretmeden önce ABD’de ve özellikle İngiltere’de olup bitenlerin genel olarak farkında değilseniz, pek çok ülkede gerçekleştirilen iç savaşsız devrimlere rasyonel bir anlam yüklemeniz mümkün olmayabilir.

Ayrıca, ABD’nin ilk kadın dışişleri bakanı unvanına sahip Madeleine Albright’ın -adının PNAC düşünce kuruluşu üyeleri arasında görünmemesine rağmen- “21. Amerikan Yüzyılı Projesi”nin mimarlarından biri olduğunun da hiç zorlanmadan ayırtına varabilirsiniz. (İleri derecede İngilizce bilenlere bu kitaptan bazı sayfalarının fotokopilerini yollayabilirim.)

Bayan Albright’ın kitabına serpiştirdiği -sözde- eleştirel fikirleri arasında öne çıkanlardan biri şöyle: “ABD şimdiye dek din ile devlet işleri arasına büyük bir set çekmekle hem iç hem dış politikada büyük bir hataya düşmüştür! Amerikan hükümetlerinin hemen hemen hepsi dünyadaki ülkelerin ve halkların sahip oldukları inançların toplumsal ve siyasal rollerini küçük görmekle veya görmezlikten gelmekle hata etmişlerdir. Bu hatadan dönülmekle, yani tüm dünyada siyaset ve din arasında sıkı bir ortaklık 'effective & strategic partnership' kurulması sayesinde tüm dünyada hoşgörü, barış ve adalet kavramlarının yaygınlaştırılması daha da kolaylaşacaktır." (Bu üç sözcük her nedense bana George Orwell in “Savaş Barıştır, Özgürlük Köleliktir, Cehalet Kuvvettir!” sloganlarını çağrıştırıyor!..)

3-) İkinci Aşama/İkinci Çeyrek (2025-2050): Küreselleşme ve serbest piyasa ekonomisi karşıtı marjinal fikirlerin ve Yeni Yüzyıl Projesi ile ilişkilendirilmemiş kişi veya grupların tamamen “pasifize” edilmiş olmasını beklediğimiz 2025 yılı sonunda, bölünmüş ülkelerle birlikte tam sayı tasarlanan ülke rakamına uzak kalmış olabilir. Mevcut sayı ne ise bu çeyrekte o sayı ikiye katlanacak; örneğin 750 ülke oluşmuşsa, bu sayı 1500’e çıkarılacaktır. Böylece birkaç “kritik ülke” dışındaki tüm ülkeler ABD demokrasisi ve serbest piyasa ekonomisi kapsamına alınmış; ekonomik, siyasal ve kültürel idealler küresel düzeyde ortaklaştırılmış olacaktır “Global Partnership”. (Detaylar ek belge-7’de)

3 a-) Sayıları 60’a yaklaşacak olan gelişmiş ülke kategorisine giren ülkelerdeki ortaöğretim okulları kapatılacak; tek bir kaynaktan ve internet aracılığı ile ücretsiz verilecek olan “Uydudan Eğitim Programı” uygulamaya konulacaktır. Boşaltılan okul binalarının satışından sağlanan gelirlerle her öğrencinin çalışma odasına birer “Dijital Akıllı Tahta” ve diğer aksesuarları konacaktır. Böylece Birleşik Dünya’nın “One World” ikinci kuşağı hem ortak bir eğitim kültürü içinde yetiştirilecek, hem de İngilizceyi ikinci dil olarak konuşabilecektir. (Detaylar ek belge-8’de)

3 b-) Çokuluslu Küresel Şirketlerimiz, “Küresel Finans Mimarlarımız ve “Küresel Ekonomi Teşvikçileri”miz Birleşik Dünya Ekonomisi hedefini sağlamaya doğru hızla ilerlerken; eski dünya idealleri peşinde koşan bireylerin, küçük ölçekli iş sahibi insanların ve bunların çalışanlarının istenmedik protestoları, şantajları veya yıkıcı etkinlikleri güvenlik güçleri aracılığı veya yürürlükteki şiddete-şiddet politikası ile değil; dinsel araçların kullanılmasıyla sağlanacak olan ikna ve rıza yöntemiyle engellenecektir!

3 c-) İnançlara yönelik küresel eylem plânının hedeflerini gerçekleştirmesi için dinî liderlerin, diyanet kurumlarının ve cemaatlerin himaye edilmeleri; din adamlarının küreselleşme karşıtı kesimlerle kuracağı yakın temaslar; mezhep ve tarikat taraftarlarının madden ve manen güçlendirilmelerine yönelik etkinliklere film yıldızları, yazarlar ve düşünürlerin de katılmalarının sağlanması; küresel düzeyde ünlendirilecek tüm manevî ve mistik şahsiyetlere gösterilecek ilgilerin medya olanakları kullanılarak teşvik edilmesi; ezoterik ve bilimkurgusal inançların yaygınlaştırılmaları vs. gibi çabalara hem ulusal bütçelerden pay ayrılacak, hem de küresel şirketler ve küresel epistemik cemaatler tarafından desteklenmeleri sağlanacaktır. (Bunu gerçekleştirmek üzere oluşturduğumuz geniş projeksiyonlu küresel eylem plânının detayları ve amaçları ek belge-9’dadır.)

3 d-) Bu çeyrekteki iç isyanların ve bölgesel savaşların küresel düzeyde büyümeksizin amaçlarına ulaşmaları gerekmektedir. Bunu sağlamak içinse, 1984 yılında yürürlüğe konulmuş olan Kürdistan İdeali Projesi kapsamında edinilen pratiğe dayalı sonuçlardan alınan dersler uyarınca geliştirdiğimiz Savaş ve Barış Stratejileri her yıl yeniden gözden geçirilerek ve sanal ortamlarda test edilerek, en geç 2030 yılına kadar mükemmelleştirilecektir. Bu strateji 2030 yılı Şükran Günü ’nde uygulamaya konulacaktır. (Konuya ilişkin detaylar ve şifreli demo programının bağlantısı ek belge 10’dadır.)

4-) Üçüncü Aşama/Üçüncü Çeyrek (2050-2075): Gelecek blogda...

Günün sorusu: “En yıkıcı yalan içine bir tutam gerçek karıştırılmış yalandır.” sözündeki gerçeği her gece televizyonlarda konuştukça kanıtlayan insanlar, acaba onurlu protestocu olmak varken neden güdümlü şakşakçı olurlar?

.

Günün sözü: “Son 18 ay içerisinde adına Gül, Lale, Turuncu ve Sedir denen devrimlere tanık olduk; bunlar sadece birer başlangıçtır. Bu devrimlerde STK’ların ve ABD hükümetinin önemli rolleri bulunmaktadır. Yeni dönemin savaşları milletleri değil, rejimleri hedef alacaktır!George Soros

 
Toplam blog
: 147
: 2923
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

İngilizce öğretmeniyim, çevirmenim, dilmaçım, araştırmacıyım. / Beş kitabım var: Beynin Kimliği, ..