Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Astroloji
 

22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

22 Nisan Akrep burcunda Dolunay
 

Genel anlamıyla Akrep dolunayı

22 Nisan 2016 günü saat 07:22 de Akrep burcunun 02°30'derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Israrla, kararlılıkla hedeflerin gerçekleştirilmeye, elle tutulur, gözle görülür ve kalıcı olanı hanemize kaydetmek adına davranış belirleyeceğimiz, sonuç odaklı bir dolunay bu. Ve her dolunayda olduğu gibi gerek içsel, gerek ilişkilerde gerginlikler yaşayabileceğimiz gibi, kararsızlıklar mümkündür. Buna karşın bu dönemlerde farkındalık yüksektir. Akrep burcu duygularını bastıran, ketum, kin güdebilen, derinleşerek bir olayı sonuna kadar ya hep ya hiç tarzında ele alan, krizlerle gelen dönüşümü ifade etmektedir. Sağlık anlamında üreme ve boşaltım yolları rahatsızlıklarını, kanser, urları, kan zehirlenmelerini, hayvan ısırıklarını işaret eder. Akrep burcu aynı zamanda finans, sigorta, borsa, silah, demir-çelik, petro-kimya sektörlerini, çalışanlarını, ordu ve polisi, dedektifleri, casusları, suç örgütlerini, cenaze işlerini, itfaiyecileri, psikiyatristleri, cerrah ve dişçileri de kapsamına alır.

Dolunay sırasında Princeps ile kavuşumda olan Ay’ın doğasına dikkat ve derinleşerek araştırma özelliklerini yüklendiğini görmekteyiz. Angetenar da etkileşimde olduğu Güneş’i bilimin, bilginin önemsenmesi, bol seyahat, değişiklikler, deniz kazaları, boğulmalar  şeklinde etkilemekte.

Haritanın yükseleninde maddi manevi güvenini ön planda tutan, istikrar ve huzur arayışında olan ama aynı zamanda inatçı, kıskanç, materyale gereğinden fazla önem veren ve esnek olmakta zorlanan Boğa burcunu görmekteyiz. Ani kararları, öfkeyle çıkılan yol sonucunda yaşanılan olumsuzlukları belirten Canopus, depresifliğe yol açan Zaurak ve dramatik, travmatik sonuçları, şiddeti, boyun bölgesini, bu bölge ile şiddeti içeren durumları işaret eden, yoğun duyguların sabit yıldızı Algol’ü yükselene açılanırken görmekteyiz. Yöneticisi Venüs, Uranüs ile birlikte 12.evde Koç burcunda hareket ederken, hırsın, takıntının, acımasızlığın da göstergesi Antares bağlantılı retro Mars ise Neptün, Jüpiter ile zorlanmakta.  Hepimiz gelişme, büyüme arzuları taşıyoruz. Ama bu dolunayda hem hem Satürn hem de Mars birlikte tam karşıdan geri hareketle, enerjimizi içe doğru çalıştırmakta, bizi kısıtlamakta, zorlamakta, enerjimizi düşürdüğü gibi, üzerimizdeki gerilimi de arttırmakta. Eğer ki mecbur değilseniz yeni girişimlerde bulunmak yerine, eskilerin üzerinden geçmeyi, eksik gedik kapatarak, geliştirmeyi tercih edebilirsiniz. Olabilecek aksaklıklara, gecikmelere, ertelemelere mantıkla yaklaşmayı tercih edelim. Öfkeyle, hesapsız adımlarla, ani çıkışlar yapmaktan uzak duralım ki yaşam yolunda edindiğimiz tecrübeleri göz yaşı dökerek, döktürerek, üzerek, üzülerek edinmeyelim. Şunu da ekleyeyim ki dolunayın hemen arkasından, 28 Nisan’da da  Merkür retrosu başlıyor. O da eğitimi, iletişimi, yazım işlerini, evrakları, anlaşmaları, ticareti, trafiği, elektrikli aletleri direk etkileyecektir. Gökyüzü bize geri çekil, gözden geçirmeler yap, sakin kal demekte.

Dolunayın işaret ettiği konular

22 Nisan’da meydana gelecek olan dolunay haritanın 6.evinde meydana gelmekte. Buna göre sağlığımız, günlük hayatımızı ilgilendiren işler, varsa yanımızda çalıştırdıklarımız, evcil hayvanlarımız, iş ortamımız, bilinçaltımız, başkasından gizlediklerimiz, kaygılarımız, fedakarlıklarımız, gizli düşmanlıklar, arınma çalışmaları, hastaneler, kapalı yerler, anne, babamızın kardeşleri, yakın akrabaları ile ilgili durumlar ana başlıklarımızı oluşturacaklar. Sağlığımızı ilgilendiren durumlar, hastane süreci, tetkikler söz konusu olabilir. Bunlarla ilgili araştırmalar yapabiliriz. Parasal anlamda daha kısıtlı, dikkatli hareket etmek isteyebiliriz. Çevreyle ilişkimizi de sınırlayabiliriz. Panik atağı olanların bu dönemde dikkati olmasında fayda vardır. Depresif durumlar söz konusu olabilir.  İlişkilerde, ortaklıklarda geçmişten kaynaklı hesaplaşmalar yaşanabilir. İçinde kıskançlıkları, intikam duygusunu da barındıran birtakım kontrolü zor durumlar, arkamızdan  oynanan oyunlar mümkündür. Dikkatli olmazsak kendi kendimizi de baltalayabiliriz. Eşimizle, ortağımızla ilişkilerde aksayan yönlere dikkat kesilerek, daha doğru olduğuna inandığımız davranışlara, eylemlere yönelebiliriz. Eski, ömrünü tamamlamamış birliktelikler yeniden gündeme gelebilir. Akrabalık ilişkilerinin, belki de ortak çıkarların karmaşık hale getirdiği birlikteliklerin, ilişkilerde yarattığı sorunlar, kendi ihtiyaçlarını görmekte, bilinçli seçim yapmakta zorlanma gibi durumların sonucu masaya yatırılabilir. Aile içinde, köklerimizle ilgili beklenmedik durumları bekleyeceğimiz bir dolunay. İlişkilerde hesaplaşıp, dönüşümümüzü tamamlamak adına hesabı kesme eğiliminde olabiliriz.

Akrep burcunda meydana gelecek olan dolunaya uranyen prensipte bakarsak; Bazılarımız bir süredir sahip olduğumuz maddi-manevi değerlerinde istediği gelişmeleri kaydedemiyor, küçülmeler, ertelemeler, hatta kayıplar yaşıyor olabilir. (Güneş, Ay, Apollon, Jüpiter, Satürn). Toplumdaki yerimiz, hedeflerimiz adına ayağımızın altını sağlamlaştırmak isterken, yaşanılanlar karamsarlığa sebep olabileceği gibi, verilen mücadelelere karşın istenilenin tam olarak elde edememesi, bazı şeylerin üzerinden yeniden geçilmek durumunda kalınması gerekebilir (Atlantis, MC/IC, Mars/Satürn, Jüpiter, Neptün). Bu noktada adımlarımızı atarken düşünmek gerekebilir. Güvenin kötüye kullanılması, yanlış yönlenme ya da yönlendirilme, gereğinden fazla güven duyma, birtakım belirsizlikler söz konusu olabilir. Böylesi bir durumda, başkaları tarafından onaylanmama, hoş görülmeyeceği kaygısıyla olayların saptırılması söz konusu olabilir (Atlantis, Nemesis, Cupido a , Güneş/Ay, Eurydike, Neptün).  İleride aynı durumlarla karşılaşmamak adına, doğabilecek sorunların farkındalığıyla, sorgulayıcı olmak ve hayatımızdaki yeniliklere, gelişmelere, biraz uzaklaşarak geriden bakmaya çalışmak, adımlarımızı yeniden ayarlamak durumunda kalabiliriz  (Satürn, Jüpiter, Proserpina, Kassandra).

Akrep dolunayında burçları ana başlıklara göre etkileyecek konular

22 Nisan günü Akrep burcunda meydana gelecek olan dolunayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana konularda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

İkizler ve yükselen İkizler : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için : Ev, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Başak ve yükselen Başaklar için : Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar, babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Akrep ve yükselen Akrepler için : Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.  Umutlar evi

Kova ve yükselen Kovalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Ülkemiz ve Akrep dolunayı

22 Nisan’da Akrep burcunda meydana gelecek olan dolunay ülkemizin 5.evini etkilemekte. Buna göre eğitim sistemimiz, çocuklarla, gençlerle ilgili konular, yerler, diplomatlar, parklar, bahçeler, spor salonları, sanat ve eğlence yerleri, bunlara ait faaliyetler, kumar, doğum oranları , toplumun cinsel konulara yaklaşımı ve bunların yanı sıra meclis, yerel yönetimler, borsa, karlılık oranları, ulusal servetimiz, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmalar, organizasyonlar, sosyal kulüpler ana başlıklarımızı oluşturacak. Dolunay, ilerletilmiş Satürn’ümüzün tam üstünde meydana gelmekte. Dolayısıyla savaş ve barış konuları, uluslar arası anlaşmalar, diğer ülkelerle yapılmış anlaşmalar, iş ortaklıkları, ticari anlaşmalar, finansal ilişkiler, diplomatik ilişkiler, açık düşmanlıklar, ulusal vergi, sigorta, faiz, kredi ile ilgili durumlar, ülkenin borçları, organize suçlar, ölüm, halkın güvenliği de işin içine girmekte. Mars’ın  Antares ilişkisini hatırlayarak terörün içte ve dışta yine baş konumuz olduğunu ne yazık ki söylemek durumundayım. Yangınlar, patlamalar, kazalar olasıdır. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, son dönemde gündemimizden düşmeyen çocuk, kadın ölümleri, kayıpları, tecavüz, tacizleri , yürürlükteki  uygulamalar, kanunlar, halk ve  resmi makamları daha da karşı karşıya getirebilir. Kamuya ait yapılarda, hizmetlerde, sanat, eğlence ve spor ile ilgili  yeni düzenlemeler, değişiklikler olasıdır. Tutuklu ya da tutuksuz olarak davaları görülen varsa gazeteci, yayıncı, düşün insanı, akademisyen ile ilgili gelişmelere şahit olabiliriz. Sanat ve sporda başarılar mümkündür. Sarin ya da benzeri, öldürücü etkisi olan gazlarla ilgili haberler basına yansıyabilir.  Deniz kazaları, boğulmalar bu dolunayda da ülke gündemini oluşturan konulardan biri olabilir. Terörle ilgili silah bırakma, ateşkes gibi konular yine dile getirilebilir.

Yukarıda 22 Nisa günü Akrep burcunda meydana gelecek olan dolunayın geodetic west mundane ve orta noktalar kullanılarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli düşey hatlar ve çevresi, dolunayın enerjisinden genel olarak daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

 

Azade Öksoy 

 

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..