Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '16

 
Kategori
Astroloji
 

6 Mayıs Boğa Burcunda Yeniay

6 Mayıs Boğa Burcunda Yeniay
 

6 Mayıs 2016 günü saat 22:30  da Boğa burcunun 16°41'  derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Elimizde avucumuzdakilerin değerinin ön plana çıkacağı, daha fazlası arzulanan, hedeflenen, somut değerler gözetilerek  aksiyon, risk alınmak istenecek ama yeri geldiğinde de şartlara uymak durumunda kalacağımız, kontrolü zor durumların oluşabileceği bir süreç yaşayacağız.   Bol retronun arasında yolumuzu bulmaya çalışacağız. Boğa burcu maddi manevi güven ile birlikte gelen huzuru önemseyen, ağır bir burçtur. Gölgesinde rahatını bozma endişesinden kaynaklı gereğinde fazla sahiplenme, inat ve değişen şartlara kolay uyum sağlayamama vardır. Sağlık olarak  tiroid, ense, boyun, kulak, burun, boğaz bölgesine hastalıklarına  işaret etmekte. Yeniay aynı zamanda sanatçıları, galericileri, mimarları, dekoratörleri, tasarımcıları, mücevhercileri, finans piyasası ve çalışanlarını, modacıları, kumaşçıları, parfümeri sektörünü, çiçekçileri, mobilyacıları, kadınlar ve onlara ait iş yapanları, lüks eşyaları da kapsamına almakta.

Yeniay sırasında Güneş ve Ay’ın kavuşumda olduğu Menkar, toplum adına başarılı olma arzusunu gösterirken, beraberinde bunun kurbanı olma ihtimalini, kayıpları işaret etmekte. Seçimlerimiz, hedeflerimiz, ilişkilerde belirlediğimiz tutum ya da ne varsa, dikkatli olalım ki vezir olalım derken, rezil olmayalım. Haritanın yükseleninde büyümeye, gelişmeye yönelik, risk alabilme kapasitesine sahip Yay burcunu görmekteyiz. Tabii gölgesinde gerçeklerden sapabilmeyi, abartmayı, fanatizme varabilmeyi ve gereksiz risklere girebilmeyi barındırdığını hatırlatmakta fayda olabilir. Ras Algethi düzen getirme arzusunu işaret ederken, yalana, hileye başvurabilme riskini de beraberinde getirmekte. Yükselen yöneticisi Jüpiter retro yaparak Neptün ile açısını daraltırken, bir yandan da Satürn baskısı altında .  Bu yeniay haritasında Pluto dışındaki diğer retro gezegenler Merkür, Mars, Satürn ve Jüpiter ya ana aksların yöneticileri ya da  üçlü yöneticilerinden. Dolayısıyla onların üzerinden atacağımız adımlar daha bir önem taşımakta. Bir süredir söylemekte olduğum gibi, geri çekilerek elimizde olanların, eskilerin üzerinden yeniden derinleşerek geçmek, onları değerlendirmek, önceden başlanmış işlerin devamını getirerek ilerlemeye çalışmak, ayağımıza gelen şansı düzgün kullanabilmek adına tercih edilebilir. Olumsuz özelliklerini düşündüğümüzde kafa karıştıran, yön kaybettiren, algıyı bozan Neptün’ün de Haziran ortasında, 12°Balık’tan retroya başlayacağını, daha sonrasında bu noktaların yeniden çalışacağını hatırlarsak, ben ne yaptım, istediğim bu muydu gibi sorularla boğulmamak, kaybolmamak, ileride keşke dememek adına gezegenlerin uyarılarını dikkate almak önceliğimiz olsun. Sabır, temkin ve doğru adımları atabilmek adına ciddi testten  geçmekteyiz! 

Yeniayın işaret ettiği konular

6 Mayıs’ta meydana gelecek olan yeniay haritanın 5.evinde meydana gelmekte. Dolayısıyla sanat, spor ,yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, çocuklarımız, aşk hayatımız, ek işlerimiz, ailemizin maddi manevi sahip olduğu değerler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz ana başlıklarımız olacak. Çocuklara ait eğitimlerine, kişisel gelişimlerine ait kararlar, gelişmeler söz konusu olabilir. Seyahatlerde, yabancılarla ilgili, hukuksal konularda aksilikler, ertelemeler mümkündür. Eski bir evlilik, ortaklık kararı yeniden gündeme gelebileceği gibi yeni alınmış, alınacaklarla ilgili etraflıca düşünmekte fayda olabilir. İlişkilerde geçmişten kaynaklı sorunlara özveriye dayalı çözüm yolu bulunabilir. Spekülatif yatırım araçlarından kazanç sağlayanların dikkatli olmasında fayda var. Eski işlerle ilgili ‘haritası destekleyenlerin’ kazancı, yolunda ilerlemesi olasıdır. İşimiz, hedeflerimiz konusunda kontrol dışı olaylar yaşayabiliriz, arkamızdan birtakım işlerin çevrilmesi mümkündür. Ev, aile, sosyal çevremiz, işten gelen kazancımız, gelin/damat kaynaklı birtakım sıkıntılı durumlar söz konusu olabilir. Ameliyatlarla ilgili gelişmeler olasıdır. Hedeflerimiz konusunda kararlılık içinde olacağız fakat güç sarhoşluğuyla, gereksiz fedakarlıklarda bulunmadan ve entrikaların içine girmeden davranış belirlenmesi bu noktada önem kazanmakta. Alkol tüketiminde aşırılıklara dikkat.

 Boğa burcunda oluşacak yeniaya uranyen prensipte bakarsak;   Bazılarımız ilişkilerinde bir süredir zorlanıyor, rayına oturtamıyor olabilir. Belki geçmiş ilişkilerde yaşanmış problemler, derin izler bırakan yıkımlar yüzünden duygusal ihtiyaçları görmezden gelmek, bazı şeylerden uzak durarak ötelemek, açıkça konuşmaktan kaçınmak gibi sebepler ipleri gererek, kontrolü zorlaştırmakta (Hidalgo, Mars/Uranüs, Cupido, Mars/Pluto, Pholus). Yaşanmışlıkların getirisi, içe işlemiş olumsuzluklar yeni durumlara alışmakta zorlanma yaratırken, ilişkinin de büyüyüp, gelişmesine engel olduğu gibi, işleri  daha da içinden çıkılmaz hale getirmekte olabilir (Demeter, Arachne).  Hatalarından ders almayan, ortak çıkarlara sahip olduğu kişiler yüzünden, şartları değiştirmeden, işleri bu şekilde devam ettirme düşüncesi taşıyanlar olabilir (Apollo, Sappho, Güneş, Ay). Kendine ve karşısındakine dürüst olmamak, problemi köküne inerek çözmekten geri durmak eğilimi görülebilir ki belki de bazıları arapsaçına dönmüş işlerin düzeleceğine inanmıyor olabilir. Böylesi bir durum hatalarından ders almamayı gösterirken, yeni krizlere, işlerin kontrolden çıkmasına, sil baştana işaret etmekte (Panacea, Ay/Güneş, Apollo, Arachne, Lachesis, Pandorra). Bol retrolu bu dönemde dersini alanlar, hatasını görerek düzeltme yolunu seçenler, özverili davrananlar ise mutluluktan paylarını alacak olanlardır (Merkür, Venüs, Güneş/Ay, Eros, Vesta, MC/IC, Kronos). 

Boğa yeniayında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

6 Mayıs günü Boğa burcunda meydana gelecek olan yeniayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana konularda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

İkizler ve yükselen İkizler :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları. 

Aslan ve yükselen Aslanlar için : İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.             

Akrep ve yükselen Akrepler için : Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Ev, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Ülkemiz ve Boğa yeniayı

6 Mayıs günü Boğa burcunda meydana gelecek olan yeniay ülkemizin 11.evinde meydana gelecek. Buna göre meclis, yerel yönetimler, yabancılarla yapılan ortak anlaşmalar, müttefiklerimiz, sosyal kulüpler ve organizasyonlar, borsa, ulusal servetimiz gündemimizi oluşturacak ana başlıklarımız .  Terör, güvenliğimiz yine gündemimizin en başında yer almakta.  Sınırlarımız içinde ve dışında olan olaylar, bizim de ticari, sosyal yaşantımızda küçülmelere sebep vermeye devam etmekte. Ulusal servetimiz, geri planda yapılan anlaşmalar, harcamalar yine meclis gündeminde yer bulabilir. Lider sağlık sorunları ile ilgili gelişmeler olasıdır. Turizmdeki daralma, festivallerde, organizasyonlarda, etkinliklerde iptaller, ertelemeler, değişiklikler devam edebilir. Şirket küçülmeleri, devirleri, birleşmelerinin yanı sıra yeni iflasları da duyabiliriz. Üniversiteler, göçmenlerin ülkemizdeki ikametleri, hakları ile ilgili değişiklikler, yapılanların üzerinden geçmeler olasıdır. Yeni yapılanmaların ise uzun soluklu olmasını beklemeyelim. Gerek şirket yöneticilerini gerek politikacıları, otoritelerini ortaya koyma adına daha baskın gözlemleyebiliriz. Sonuca giden yolda her türlü dönüşü, uyumlanmayı görmek mümkündür. Yerel yönetimler, idari mekanizmayı kullanırken sahip oldukları haklar, ülkenin yönetimsel yapılanması ile ilgili gelişmeler  gündemdeki yerini korumakta. 10 Mayıs’tan itibaren Jüpiter retrodan normal hareketine dönmeye başlıyor. Sınır komşularımızla işlerimiz daha gerilebileceği gibi, göçmenler, basın yayın, yabancılarla ilişkiler, akademik konularla ilgili durumlarda da   yine problemler can sıkabilir.

Yukarıda 6 Mayıs günü Boğa burcunda meydana gelecek olan yeniayın geodetic west mundane ve orta noktalar baz alınarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli düşey hatlar ve çevresi, yeniay enerjisinden genel olarak daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

 

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..