Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '13

 
Kategori
Astroloji
 

Yükseleni Koç olan Yengeç kadını: Amazon Yengeç

Yükseleni Koç olan Yengeç kadını: Amazon Yengeç
 

Yükseleni Koç olan Yengeç kadını, asla pasif bir kadın değildir. O, son derece zor ancak Koç yükselenliğin etkisiyle, kendi açısından hayatı bayağı kolaylaşmış bir kadındır.  Sosyal çevresi açısından zorlaşmış bir karakterdir, çünkü su elementi ve ateş elementi arasındaki zıtlık ile burçlar çemberindeki öncü konumları nedeniyle Koç-Yengeç arasındaki bağıntı zor, ısrarcı,bazen de son derece alıngan, lider bir karakteri simgeler. Kendisi açısından iyidir; çünkü zalim dünyada kendini yerine göre korumaya çalışan ve bundan asla erinmeyen karakteri simgeler.

Yükseleni Yengeç olan ya da Balık olan bir Yengeç kadını ile Koç olan Yengeç kadını elbette farklı olacaktır. Bir kere O, bir gün ağlayacak; iki gün ağlayacak, üç gün ağlayacak ancak bir yerde bu ağlaklığa bir son verecektir. Elini attığı bilgiyi edinmek, kaybı bulmak, sonuca ulaşmak, v.s. her ne ise verdiği mücadele dikkate değerdir. Ağlamaksa ağlamak, savaşsa savaş, kavgaysa kavga.  Sonuca giden yol ne ise Yengeç onu deneyecek, bulacak, gerekirse yapacaktır.

Koç yükselen Yengeç, evini ofisini eşini çocuğunu kedisini mutlaka kendi yönetecektir. Doğru ya da yanlış, durum budur.

Aslında zalim insan değildir; ancak zalimlerin karşısında zalimdir. Kısacası ona çocukla çocuk, zalimle zalim olur, da diyebiliriz. 

Bazen, dünyanın en dip noktasına saklanmaya çalışan kabuğuna çekilmiş Koç yükselenli  Yengeç; bir gün kabak gibi ortaya çıkıp onunla neden ilgilenmediğinize gücenecektir. Ancak bu bilgi de her zaman geçerli değildir. Çünkü bazen de neden ilgilendiniz diye kızabilir.

O, asla klasik Yengeçler gibi , sadece " nefis pasta ve kurabiyeler uzmanı" olarak bilinmek istemez. Mesleği her neyse onu öncelikle tercih eder, yapar, ancak çamur gibi pasta yapan olarak da bilinmek istemez. Canı isterse bir gün önce marine ettiği eti özenle pişirip pamuk gibi önünüze koyar; istemezse lastik gibi yedirir. Lastik gibi yedirirse de leziz gibi davranmalısınız, çünkü kızar.

Yükseleni Koç olan Yengeç kadını, aynı zamanda bir sihirbazdır.  Canı istemek koşuluyla; ufak hilelerle evi henüz temizlenmiş hale getirebilir(temizlemez, öyle gösterebilir) ; tembel olan çalışkanlardandır. Şöyle ki gün boyu oturur, internette sörf yapar, mesleki işlerini halleder, uzun telefon görüşmeleri  yapar, en yoğun olduğu saat ise eşinin gelmesinden 30-40 dk öncesi zamandır.

Affetmeyeceği şeylerden biri, kişisel zevkleriyle ve yetenekleriyle alay edilmesidir. Astroloji sevdasına kulp takmak, direksiyonu çok çevirdiğini söylemek, akşam verilen sık kahvaltı partilerini hoş görmemek, genel olarak da güçsüz bir insan olduğunu söylemek Koç yükselenli Yengeç'in asla affetmeyeceği şeylerdendir. Kırıldığı bazı anlarda içine atabilir, gözleri dolabilir; ancak her acı sözün bir intikam zamanı vardır elbet.

Çocuksu bir tarafı varsa da  oyuncak ayıcık manyağı ciciş kadın tipi olarak bilinmeyi sevmez.

Bu kadın bir elinde otriş, bir elinde sopa tutan; sopasını göstermeyi sevmese de mecbur kaldığında kullanmaktan çekinmeyen, farkındalığı yüksek erkeklerin kaçacağı bir tiptir.  Aptala yatar, yatar da bilgisayarı çevresindeki herkesten daha iyi bildiğini kimseye çaktırmaz. Teknolojiden anlamadığını bilinmesi hoşuna gider.

En güzel özelliği pratikliğidir. İş yaşamında kendine para kazandırmayacak işleri cart diye yırtıp attığı için epey boş zaman yaratır. Ancak o işler zaten para kazandırmayan işlerdir.

Sır saklamayı sever, hele kendi sırlarını asla açıklamaz, onun kitap çıkardığını kitabevinde rastgele gezinirken görebilirsiniz. Çünkü sizden acayip bir sinyal almıştır. Tuhaf huylarının nedeni Koç'tan çok Yengeçliğindendir; ya da bu iki burcun uyumsuzluğundan.

Ailesine düşkün, yüreği yufka, ancak dili bazen pek sivridir. Kalbi kan ağlasa da söylenecek sözleri söyler. O gelin-kaynana muhabbetlerine girilecek biri asla değildir.  Girmek istemediği ortamlarda ise onu arayın ki bulasınız.

Yengeç'tir ama çocuk sahibi olmak pek istemez. Evi çocuk yuvasına çevirmeye çalışan ideal anne modeline uymaz. Çocuk bakımında da tembeldir. Çocuğu bir tane olacaktır. Başbakanın bu konudaki tavsiyelerine pek uymak istemez. Ancak bazen de biri kız biri erkek olmak üzere ikizi olduğunu hayal eder. Kendi de şaşırır.

Belli bir giyim tarzı yoktur. Ömrü boyunca kokoş, ömrü boyunca spor değildir. Resmi kurumlara spor gittiği olsa da; cart pembe ruju; makyajı, topuklu ayakkabıları,avize küpeleri  mutlaka vardır. Banu Alkan'ın kendi ile barışık olduğu gibi kendi ile barışıktır.  Dünyanın en güzel kadını olmasa da ona göre öyledir.

Bazen başını çevirmeye erinen Koç yükselenli Yengeç kadını, plak takıldığında durmaksızın spor yapabilir, yüzebilir; bir kal gelirse Allah korusun, denizin ortasından almak için sizi yanına çağırabilir. Onu kurtarmak için giderken bir yandan da alay ederseniz, korkusundan vageçerek karşı kıyıya kadar küs bir şekilde yüzer. Pek lanettir.

Gene de her şeye rağmen, doğum haritasında Allah'ın koyduğu potansiyel sınırlarını aşamadığında, kader der, der geçer. Sinirlenirse kaderle de kavga eder.

Sağlığı iyidir. Sağlık konusunda bir Yengeç gibi korkak ve titiz olmamakla birlikte; bir Koç gibi amazonvari olarak doktora kolunu uzatıp kan verebilecek bir tip hiç değildir.

Şikayetçidir, dırdırcıdır, zordur, bu dünyadan gideceği zamanı merak eder durur.

Bir Koç gibi para hırsına kapılmayan, ancak parayı biriktiren acayip bir kadındır. Hem Koç'tur hem Yengeç'tir. Ancak çarşıya çıkınca gözünü kamaştıran bir parça buluncaya kadar cüzdanına dokunmaz. Kırmızı boyalı vitrinler, soft müzikler gibi pazaralama hileleri ona sökmez. Ona söken tek pazarlama gerçeği yüzdesi yüksek olan indirimlerdir.

Eşinin ya da sevgilisini aşağılayan bir unsur gördüğünde ise pantera'lığı derhal ön plana çıkar. Sevdiğini kendi sever kendi döver.

Kısacası zordur bu kombinasyon.

Bu arada kendisini de pek sever. Bazen yerden yere vurur, ancak sonunda kendisini de yüreğine basar basar.  

 

 

 

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..