Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

23 Nisan Pazartesi

23 Nisan Pazartesi
 

04.00’E KADAR 4 MİLYON YTL (Akşam). Türkiye sabaha kadar uyumadı. Çocuklarına sahip çıktı. Show TV’nin “Yaşasın Okulumuz” kampanyasına yağan yardımlar en anlamlı bayram hediyesi oldu.

Yorum : Belli kuruluşların bu gibi konularda halkla ve devletle elele olmasında geleceğimiz açısından büyük yarar var. Emeği geçen ve ilgi gösteren herkese teşekkürler…

YATAKTA EŞİTLİK İSLAMİ HAKTIR (Akşam). Müslüman kadınların sosyal yaşam düzeni için mücadele veren hareketin dayanağı Kur’an. İşte İslami feministlerin kadınlar için yatak odası kuralları.

Yorum : İslam’ın bugün gerçekten hiçbir önyargı olmadan tamamen akıl, mantık ve bilim eşliğinde yeniden yorumlanmasına ihtiyaç var. Biz daha çok İslam deyince tarih boyunca kendine müslüman diyen insanların yaptıklarını anlıyoruz ve bu yüzden de İslam hakkında yanılgıya düşüyoruz.

SİZ DE ÇOCUKTUNUZ, NE ÇABUK UNUTTUNUZ? (Birgün). 27 milyon çocuktan hükümet programında sadece iki kez söz ediliyor. Siyasi partiler programlarında çocuklar, ne naklarıyla ne varlıklarıyla birey olara kabul ediliyor. Siyasiler onları sadece bir gün hatırlıyor.

Yorum : Siyasi partiler bütün hesaplarını oy alma üzerine kurdukları için, seçme ehliyeti olmayan çocukları kendilerine pek muhatap kabul etmiyorlar demek ki…

18 YIL ÖNCE BÖYLEYDİLER (Bugün). Türkiye gelişiyor, o kafa değişmiyor. Baykal 1989’da Özal’ı Çankaya’dan indiririz, diyordu. Demirel de hemen meclisten çekilelim çağrısı yapıyordu.

Yorum : Ne yazık ki bu bir gerçek.

ATAYA LAYIK OLUN (Cumhuriyet). Cumhurbaşkanı Sezer, 23 Nisan mesajında TBMM’yi uyardı.

MECLİS ATAYA BAĞLILIĞINI İSPATLASIN (Güneş). Cumhurbaşkanı kısa süre sonra Çankaya için seçim yapacak olan Meclis’e bu çağrıyı yaptı.

TARİHİ ÇAĞRI (Posta). Sezer cumhurbaşkanı sıfatıyla yayınladığı son bayram (23 Nisan) mesajında TBMM’nin laik ve demokratik rejimin temel kurumu olduğunu belirterek, bugün de TBMM, Atatürk’ün yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorunda, ifadesini kullandı.

SEZER’E GÖRE MECLİS ATATÜRKÇÜLÜK SINAVINDA (Radikal). TBMM açıldığı günden bu yana geleceğimizi aydınlatmıştır. Bu gün de Meclis, Atatürk’ün yüce kişiliği ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Yorum : Sayın cumhurbaşkanımız yayınladığı son bayram mesajında, cumhurbaşkanlığı seçimini ima ederek milletvekillerine tavsiyelerde bulunmuş. Umarım onlar da kendilerini düşen görevi yerine getirirler.

ÖVÜNÜN ÇOCUKLAR (Güneş). Bugün 23 Nisan Meclisin kurulduğu, egemenliğin gerçek sahibine, millete verildiği gün. Atatürk’ün sizi böylesine önemli bir bayramı armağan edecek kadar sevdiği için övünün.

Yorum : Hakikaten dünyada bir eşi olmayan Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından 87 yıl önce düşünülmüş ve çocuklara armağan edilmiş olması müthiş bir fikir. Buradan yola çıkarak bütün dünya çocuklarına ulaşmak ve barışın dostluğun temellerini atmak için daha yoğun çabalar göstermeliyiz.

UTANIN BÜYÜKLER (Güneş). Terörist ölüsüne resmi araç tahsis edildi, cenazenin PKK mitingine dönmesine seyirci kalındı.

Yorum : PKK destekçisi partilerin ve vatandaşların, yasaları zorlayarak yapmaya çalıştığı bu durumun zora dayalı değil de demokratik şekilde halledilmesi gerekir.

LAİK TÜRKİYE’NİN BAYRAĞI İLELEBET DALGALANACAK (Hürriyet). Çocuklarından Ata’ya söz… Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün tüm yurtta törenlerle kutlanacak.

Yorum : Türkiye elbette her geçen gün bulunduğu noktadan daha ileriye gitmenin yolunu arayacaktır. Bu şartlarda gelecek nesiller de bu yolda var güçleriyle mücadele etmeye devam edeceklerdir.

KİLİSEDEN RAHATSIZ OLMA! (Hürriyet). Malatya’daki cahşeti değerlendiren Başbakan Erdoğan, Avrupa’da 6 bine yakın camimiz var. Sen de buradaki kilise ve sinagoga aynı güvenceyi vereceksin, kimse rahatsız olmayacak, dedi.

Yorum : Düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde bundan daha doğal bir şey olamaz. İnançlarımız, küçük bir propagandayla yıkılacak kadar çürükse, bırakın yıkılsın daha iyi. Başbakanın dediği gibi, fikrine güvenen fikir hürriyetinden, inancına güvenen inanç hürriyetinden rahatsız olmaz.

EN DİNAMİK PARTİ (Milli Gazete). Türkiye genelinde taramalarını sürdünen Saadet kadroları halkla kucaklaşmaya devam ediyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu halka anlatan ve kurtuluşun sadece milli görüşte olduğunu belirten saadet yöneticileri, halkımız gittiğimiz her yerde feryat ediyor ve bizi bağrına basıyor, dediler.

Yorum : Bütün siyasi partiler kendi pencerelerinden baktıkları için sokaklarının önündeki kalabalığın kendilerini iktidara iktidara taşıyacak kadar güçlü ve yeterli olduğunu düşünürler.

AYNI HEYECAN (Milliyet). Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet meclisi’ni kurmasının üzerinden 87 yıl geçti. Ata’nın çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı günü coşkuyla kutluyoruz.

Yorum : Yıllar geçtikçe 23 Nisan’ın anlamı daha iyi anlaşılıyor. Ayrıca bu anlamlı günün bütün dünyaya yayılması çabaları, onu bizim için daha değerli yapacaktır.

AB’YE İSTER AL İSTER ALMA MESAJI (Milliyet). Başbakan Erdoğan Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi oyaladığını savunarak, alsalar da almasalar da umurumuzda değil, yolumuza devam edeceğiz, dedi.

Yorum : AB ile olan münasebetlerimizde gelinen son nokta biraz böyle gibi duruyor. Bu kararlı tavrımızın, onlara daha büyük bir baskı yapacağını sanıyorum.

İŞTE FARK (Sabah). Tükiye kadın cumhurbaşkanı adayını tartışırken, İran’da polis saçı görünüyor diye kadınları sokaktan topladı.

Yorum : Türkiye’yi İran’la, Irak’la mukayese etmek, gerçekten çok yanlış. Bizim onlardan kat kat üstünlüğümüz var. Ancak bunun yeterli olduğunu elbette söyleyemeyiz. İkide bir bu benzetmeyi yapmak bile bize zarar verir.

TÜRKİYE KAZANACAK (Star). Meclis en kritik sınavını vermeye hazırlanıyor. Mayıs ayında yeni cumhurbaşkanı seçilecek Başbakan Erdoğan büyük siyasi çalkantılara sahne olacağı söylenen süreci başarıyla yönetti ve tüm kriz öngörülerini boşa çıkarttı. Bundan sonra Çankaya’ya kim çıkarsa çıksın, kazanan Türkiye olacak.

Yorum : Cumhuriyet tarihinin 2001’de geçirdiği en büyük ekonomik krizden kurtularak bugünlere gelmiş olmamız, olumlu bir gelişme. Yeni kurulan bir partinin tek başına iktidara gelip, ilk kez dört yılı aşkın bir seçim döneminin yaşanması, bu süreçte yıllardır bizi sömüren enflasyonun tek haneli rakamlara dönmesi, unutulacak ve küçümsenecek şeyler değil. Hükümetin AB konusundaki kararlı tutumu, başbakanın içten ve dıştan gelen her türlü tehlikeye karşı cesaretle ve başarıyla direnç gösterebilmesi, hakikaten övgüye değer nitelikte. Bu kararın ve istikrarın, Türkiye’yi daha iyi günlere götüreceği temennisini ben de katılıyorum.

BÜYÜK ABİ TELEFONDA (Star). Malatya vahşetinin 4 zanlısı Emre’nin olay sırasında sürekli telefonla konuştuğunu anlattı. Büyük ağabey şüphesi güçlendi.

Yorum : Bu kadar vahşet dolu bir olayın çok sığ bir koordinasyonu olamaz. Elbette arka planda birileri var. Bakalım daha neler çıkacak?

ETEKLİ BOŞANMA (Takvim). Çeşmeli ünlü işadamının eşi, kocam etek giyiyor deyip boşanmak istedi. Hakim, işadamı eşe tazminat cezası verip çifti boşadı. Çeşmeliler şokta…

İnsanların iç dünyaları fırtınalarla dolu oluyor bazen. Bunu anlamak ve çözmek o kadar kolay değil. Mahkeme en doğru kararı vermiş diye düşünüyorum. Kadınla erkek arasıdaki evlilik beraberliğinin amacı bellidir. Bu amaca ters düşen davranışlar, evliliği ykıma götürmekten başka bir şey yapamaz.

AFFET ATAM, ÇOCUKLARIMIZI PERİŞAN ETTİK (Tercüman). Atatürk bize en güzel bayramı armağan etti, biz ne yaptık, kantinlerinde uyuşturucu satılan okullar, odalarında tecavüz üretilen yurtlar türettik. Yavrularımızı kapkaççı yaptık.

Yorum : Senede bir gün günah çıkartmak yerine, 365 gün çocuklarımız için çalışmak, didinmek zorundayız. O zaman bunlar okullarımızın yanına yaklaşmaya bile cesaret edemezler.

DİYAR A.Ş.’NİN HEDEFİ BORSA (Tercüman). Tercüman’ın gündemi sarsan dünkü manşeti Ankara’yı ayağa kaldırdı. Bir ayda 2 trilyonun aktığı esrarengiz şirketin kaynağının ve hesaplarının incelenmesi istendi.

Yorum : Böyle bir durumun işin başında sezinlenmiş olması olumlu bir durum. Maliye Bakanlığı herhalde gerekli takibatı yapacaktır.

MECLİSİN İRADESİ TARTIŞILMAZ (Türkiye). Başbakan Erdoğan’dan topluma anlamlı 23 Nisan mesajları… “Atatürk zor günlerde dahi TBMM’yi demokratik zemin olarak korumuş ve üstünlüğünü temel prensip kılmıştır.”

SÖZDE DEĞİL; ÖZDE EGEMENLİK (Vakit). Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle yola çıkan TBMM’nin açılışının üzerinden 87 yıl geçti. Dualarla kurban kesilerek ç sarıklı cüppeli mebuslarla Cuma günü açılan meclis bugün millet iradesine ipotek koymaya kalkan çevrelerin hedefinde…

BASKILARA HAYIR (Yeni Asya). Kuruluşunun 87. yıldönümünü kutlayan TBMM’nin cumhurbaşkanı seçimiyle maruz kaldığı baskılar tepkiyle karşılanıyor.

Yorum : Gerçekten TBMM’nin kuruluşu enteresandır. Atatürk önce meclisi kurmuş arkadan Kurutuluş Savaşı’nı başlatmış, onu da kazandıktan sonra Cumhuriyeti ilan etmiştir. Milli iradenin milletin doğrudan kendisine verilmesi açısından meclis çok anlamlı bir kurumudur. Onun devamını sağlamak için, iradesine de saygı duymak ve iradesini saygın kılmak zorundayız.

BU SEVGİ BİTMEZ (Vakit). Hz. Peygamber sevgisi salonlardan ve Türkiye sınırlarından dışarıya taştı.

Yorum : Yukarıda İslam için söylediklerimi Hz. Muhammed için de tekrarlayabilirim. Bugün İslam dünyasında kendini müslüman olarak ilan edenlerin büyük çoğunluğu Hz. Muhammed’i hiç tanımamaktadırlar. Karşı olanların da bu konuda yeterli bilgisi olmadığı kesindir. Çünkü bilseler zaten karşı çıkamayacaklardır. Bu konuda ilgi duyanların önyargısız bilgiyle kendilerine yeni bir ufuk açmaları çok önemlidir. Yetersiz ve yanlış bilgi mensuplarının bu yanlışını düzeltip eksiğini gidermesi daha zordur.

BATI GÖZÜYLE ALTI ADAY (Vatan). İngiliz Reuters ajansı dün dünya genelindeki 427 bin abonesine geçtiği haber analizde Köşk için en güçlü adayları tanıttı.

Yorum : Erdoğan, Gül ve Arınç’ın dışında, Vecdi Gönül, Mehmet Aydı ve Abdüllatif Şener adını ön plana çıkaran Reuters’in ne kadar doğru bilgi verdiğini, yanılma payının olup olmadığını, Erdoğan sonucu açıkladığında göreceğiz.

İŞTE REJİMİ KURTARACAK CİN FİKİRLER (Yeni Şafak). İstanbul’da miting yapmayı planlayan aralarında akademisyen ve hukukçularında bulunduğu komite, Köşk seçimini engellemek ve rejimi kurtarmak için müthiş fikirler geliştirdi.

Yorum : Türkiye Gençlik Birliği tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da yapılması düşünülen mitinglerle ilgili panelde, cumhurbaşkanının meclisi feshetmesinden başbakana anayasa fırlatmasına kadar akla hayale gelmedik şeyler istendi. Toplantıya katılanların 60 yaş üstü olması da dikkat çekti. Sandıktan çıkan her şeyi kabullenmenin de doğru olmadığı savunulan toplantıda “hukukçu” kiumliğine sahip insanların hukuk dışı yollar önermesi ilginçti.

TÜRKİYE’DE OPERASYONLAR ARTINCA AVRUPA’DA UYUŞTURUCUNUN FİYATI YÜKSELDİ (Zaman). Türkiye’nin uyuşturucu operasyonlarını artırması, Avrupa ülkelerinde ilginç sonuçlar doğurdu. Türk meslektaşlarını arayan Hollandalı yetkililer, Avrupadak eroin fiyatlarının hızla yükseldiğini belirttiler. Gerekçe ise son dönemlerde çok miktarda uyuşturucu yakalanması…
Yorum : Bu çok doğal bir sonuç. İnşallah Türkiye bu bağlamda daha büyük operasyonlara imza atar da, bu bataklığı kurutur. Gençlerimizin ve neslimizin geleceği için uyuşturucuyla mücadeleye daha fazla önem vermemiz gerekiyor, biliyorsunuz.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..