Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

26 Şubat Pazartesi

26 Şubat Pazartesi
 

BÜYÜKANIT HAKLI ÇIKTI (Gözcü)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde, Kuzey Irak’taki Kürt grupların PKK’ya yardım ettiğini gösteren belgeler var demiş ve böylece Talabani’nin ve Barzani’nin terör örgütüne destek verdiğini belirtmişti.

Ayrıca Paşa, bazı yabancıların da PKK’ya yardım ettiğini ima etmişti. Talabani PKK ile görüştüğünü itiraf edip açıklamaların Kürt televizyonlarında yayınlanması, yabancıların PKK’ya yardımının da gazetelerde yer alması üzerine, Gözcü gazetesi Büyükanıt Paşa’nın haklı çıktığını söylüyor.

Bence Talabani’nin ve Barzani’nin PKK ile görüşmesi de, yabancıların PKK’ya yardımı da tahmin edilmeyen bir şey değildi, hatta bilinen bir şeydi. Bütün bunlar çözüm için görüşmeye karşı çıkılmasını haklı kılar mı kılmaz mı, mesele bu.

Görüşme çözüm için bir başlangıç, bir yol olabilir. Aksi takdirde çözüm nedir? Ve nasıl olacaktır? Bence problem burada…

MEMURLAR KRALI (Akşam)

Çalışsa da çalışmasa da aylık geliri garantili olan, çok aykırı bir şey yapmadıkça, emekli oluncaya kadar işsiz kalmak gibi bir tehlikesi bulunmayan mesleğe Türkiye’de memurluk diyorlar.

Bunun yanında memur, gece gündüz sabahlara kadar da çalışsa beş kuruş fazla para alamaz. Bu da memurluğun dezavantajı diyelim.

En yüksek memurun aldığı maaşın, serbest ticaret yapan bir müteşebbisin kazancı yanında lafı bile olmaz. (İzin verin de artık cumhurbaşkanını başbakanı da memur saymayalım.)

Akşam’ın haberinde maaşı resmen 16.750 lira olan kral bir memur var. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, maaş+ikramiye+4 yönetim kurulu üyeliği harcırahıyla cumhurbaşkanını bile solluyor.

SUUDİLER'E KORKMAZ SÖZÜ (Star)

Bilindiği gibi başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada yabancı yatırım otoritesi olarak kabul edilen Alpaslan Korkmaz’ı özel davetle İsviçre’den Türkiye’ye getirterek Yatırım Destek Ajansı’nın başına geçirmişti.

8. Cidde Forumu’nun onur konuğu olan Başbakan Erdoğan, Cidde’de işadamlarını yatırıma davet edip kendilerine güvence verdi ve Alpaslan Korkmaz’ı adres göstererek ‘Benim adıma bakanlıklarda işinizi o çözecek’ dedi.

Korkmaz’ın her türlü beklentilere yanıt verecek şekilde hazır olduğunu, artık yabancıların bakanlıklar arasında iş takip etmeyeceğini belirten Erdoğan ‘arkadaşlarımız benim adıma 15 günde işi çözecek. Aksamalarla bizzat ilgileneceğim’ dedi.

TARİHİ BÜROKRASİ (Bugün)

İstanbul Belediyesi, kentin simgesi haline gelen tarihi eserleri restore etmek istiyor, ancak bürokrasiye takılıp kalıyor… İşte Çemberlitaş. .. Belediye yüklenici firmaya 210 gün süre tanıdı. Ancak firmanın çalışmalarda ne tür malzeme kullanması gerektiği ile ilgili sorduğu sorunun cevabı, Koruma Kurulu’ndan tam 240 günde çıktı.

TEHLİKELİ SENARYO (Güneş)

NATO’nun İran’a yapılacak bir Amerikan saldırısı karşısında, Türkiye’den hava sahasını açmasını istediği iddia edildi. Hatta bir kara saldırısı söz konusu olduğunda, hava alanlarını ve sınırlarını açmasının istendiği de iddialar arasında.

Kuveyt’te yayınlanan al-Siyasa gazetesinde, Türkiye’nin Irak tezkeresinde yaptığı hatayı tekrarlamayacağı, İran’ın nükleer tesislerine saldırmak için Amerika’ya izin vereceği ima ediliyor.

İran’ı vuracak füzelerin Türkiye’de mevzilenmesi meselesi ABD Dışişlerinde gündeme getirilmişti. Türkiye’nin İran’la bir savaşa girmesi oldukça tehlikeli bir senaryo.

LEVENT ASTSUBAY NİÇİN ŞEHİT DEĞİL (Hürriyet)

6 Ağustos 2006 tarihinde eşi ve iki çocuğunun gözleri önünde kapıyı kırıp eve giren teröristler tarafından öldürülen astsubay Levent Çelik’in, görev başında öldürülmediği gerekçesiyle şehit sayılmadığı o günkü gazete haberlerinde yer almıştı.

Bu konuda ailenin ve meslektaşlarının bir hak arayışı içinde olması vesilesiyle, gazetenin bu konuyu tekrar gündeme taşıdığını tahmin ediyorum.

RTÜK'E ÖLÜM TEHDİDİ YAĞIYOR (Milliyet)

Kurtlar vadisi dizisinin yayından kaldırılması dolayısıyla RTÜK üyelerinin ölümle tehdit edildiği bildirildi. RTÜK başkanı Zahit Akman Milliyet’ten Derya Sazak’la yaptığı bir sohbette, sanal bir dizi yüzünden gerçek tehditler aldığını doğruladı.

ÇIPLAK ŞANTAJ (Posta)

Erzurum Palandöken’de bir belediye meclisi üyesi yardım paketi götürdüğü bir evde tuzağa düşürüldü, evin kızının sevgilisi tarafından çırılçıplak soyularak fotoğrafı çekildi ve görüntülerin internette yayılmasıyla tehdit edilerek şantaja maruz kaldı.

Mağdurun polise başvurmasıyla şantajcılar yakalandılar.

BU KAFAYLA NASIL DİYALOG KURULACAK (Radikal)

Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun Hrant Dink’in cenazesindeki “hepimiz Ermeniyiz” pankartı ve sloganını değerlendirişi eleştirilerek, Ermeniler’le nasıl diyalog kurulacağı sorgulanıyor.

ANKETLER TUZAK (Milli Gazete)

Saadet partisi Genel başkanı Recai Kutan bir buçuk milyon üyeleri olmasına rağmen, anketlerde partisinin hiç yer almamasını eleştirerek anketleri tuzak olmakla suçladı.

Şüphesiz anketlerin bir yönlendirme amacı veya etkisi vardır. Ancak yine de kamuoyunun eğilimini ortaya koyması açısından bize bir fikir verdiği muhakkak.

BAŞUCUNDA ÇATLI KİTABI (Sabah)

Meclis Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu üyeleri Trabzon cezaevinin çocuk bölümünü gezdiler. Santoro sanığ O.A.’nın da bulunduğu koğuştaki kitaplar heyeti şaşırttı. Çünkü kitaplar arasında Abdullah Çatlı kitabı da vardı.

Çocuk suçlular, yiyecek ekmek ve kalacak yer problemlerini çözme için suç işlediklerini söyleyerek, şimdi herkes akıl veriyor, keşke bunları suç işlemeden, hapse girmeden önce söyleselerdi, dediler.

UTANÇ REKORU (Takvim)

Bursa’da bir doktorun bir yılda tam 57 bin hasta muayene etmesiyle ortaya çıkan garip rekor Takvim gazetesine manşet olmuş. Sağlık konusunda ne kadar ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzun resmi olan bu tablo için ne söylenebilir ki…

Bir taraftan doktorların böylesine bunaltıcı çalışma saatleri, yetersiz ücretleri, öte yandan doktor açığı, yeni Tıp fakültelerinin açılıp açılmamamsı tartışmaları arasında, bu rekorun tahlilini yapmayı akıl eden birileri çıkar herhalde…

TÖRENİZ BATSIN (BirGün)

Çekimleri Şanlıurfa’da yapılan ve töre vahşetini anlatan Yaralı Yürek dizisinin platosu bir grup tarafından basıldı. Urfa’nın namusu bizden sorulur diyen kişilerin Ülkü Ocakları’na mensup oldukları sanılıyor.

SOKAKTA CAN KORKUSU (Cumhuriyet)

Diğer gazetelerde uzun bir süre önce yer alan ve Günün Manşetlerinde de iki kez anlatılan Emniyet Genel Müdürlüğü 2006 yılı suç verilerine göre oluşturulmuş birtakım istatistiksel bilgiler…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..