Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

28 Eylül IMKB yorumu

Endeksin seyri konusunda dünkü analizimizi kısaca hatırlayalım. ’…önceki günkü sert satışların ardından tepki alımlarının gelmesi beklenebilir. Burada önemli olan bugünkü pozitif açılış ile endeks yeniden trendine girme çabası içerisinde mi olacak yoksa gelen alımlar tepki boyutunda mı kalacak. Endeksin gücü konusunda beni yeniden ikna edebilmesi için bugün ve yarın en azından 22 günlük maliyetine denk gelen 67,500 üzerinde kapanışlar yapması gerekmekte…. Özellikle zam furyasının başladığı şu günlerde biraz daha temkinli yaklaşmakta fayda var.’

Endeks dün beklentilerimize paralel güne tepki alımlarıyla 340 puanlık yükselişle 67.015 seviyesinden başladı. Gün boyu 66.700 – 67.150 bandında volatil bir seyir izleyen endeks günü 66.600 desteğinin 170 puan üzerinde 66.770 seviyesinden tamamladı.

Yabancı borsalarda ise Avrupa tarafında sıkışık bir seyir hakimdi genelde yatay ve yataya yakın kapanışlar yaptılar. ABD borsaları İspanya’nın açıkladığı bütçe planlaması sonrası gelen alımlarla yüzde 1’e yakın yükselişlerle tamamladılar.

Bugüne baktığımızda ABD vadelileri hafif artıda ve Asya borsalarında Japonya hariç pozitif görünüm söz konusu. Japonya tarafında ise beklentilerin altında kalan sanayi üretimi verileri satışların temelini oluşturmakta.

Bugün veri bakımından yoğun bir gün olacak. İçeride TÜİK’in açıklayacağı Ağustos ayı dış ticaret verileri ve Hazine’nin açıklayacağı Ekim - Aralık iç borçlanma stratejisini takip edeceğiz. Yurtdışında ise Avrupa tarafında Euro Bölgesi, Eylül Ağustos ayı kişisel gelir, harcamalar verisi ve Eylül ayı Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Endeksi teknik olarak değerlendirecek olursak, endeks dünkü analizimde belirttiğim 67,500 üzerine çıkamadı. Bugünde dünkü seyre benzer bir seyir izlememiz muhtemel gözüküyor. Kısa vadeli göstergelerin konumunda çok bir değişiklik yok. Açılışta yabancı borsalardaki pozitif görünümlere paralele 67.000 üzerinde bir endeks göreceğiz. Burada önemli olan dün belirttiğim 22 maliyetine denk gelen 67.500 üzeri kapanış yapıp yapamayacağı. Trendin gücü konusunda beni yeniden ikna edebilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapması gerekmekte. Altındaki hareketleri tepki alımları olarak değerlendirmeye devam edeceğim.

Destekler: 66,600 – 65,700 (Altı stoploss)
Dirençler: 67,000 – 67,500 – 68,100

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..