Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '18

 
Kategori
Astroloji
 

30 Nisan 2018 Akrep Dolunayı ve Burcunuz: Ekonomide Objektif Görüş Zamanı!

30 Nisan 2018 Akrep Dolunayı ve Burcunuz: Ekonomide Objektif Görüş Zamanı!
 

 
30 Nisan 2018, sabaha doğru saat 3:57’de Akrep burcunun 9 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Akrep’teki Ay aynı derecede Boğa’daki Güneş ile karşıt açıda olacak. Dolunay haritasında Balık burcunun 14 derecesi yükselecek ( =İstanbul, Ankara için 21 derece Balık) ve Neptün de 15 derece Balık derecesi ile Balık yükselen ile kavuşum halinde olacak.  İstanbul’a göre çıkartılan haritada Neptün yükselenin önünde iken Ankara için gerisinde kalacak. 
 
“Tüm Burç” ev sistemine göre aynı burcun farklı derecesinde olan göstergeler (ör. asc, mc, gezegenler) aynı ev alanında görülür. Örneğin Balık yükselen olduğunda bu 28 derece bile olsa herhangi bir Balık burcundaki gezegeni örneğin 2 derecede bir Neptün olsun bu gezegen, 1. Ev alanında görür. Gerçek matematik bölümleme yapılan ev  sistemleri olan “Kadrant” ev sistemlerinde durum farklıdır. Örneğin çok kullanılan bir kadrant ev sistemi olan Placidus ev sistemine göre ancak aynı burçta olan ev giriş çizgisi derecesi ile gezegen arasında 5 derece fark var ise örneğin yükselen 8 derece Balık ve yine Balık’taki bir gezegen de 4 derece balık’ta ve 12. Ev’de ise bu yaklaşan derece 1. evde kabul edilir. Buna 5 derece kuralı denir. 
 
İşte bu Dolunay haritası yükselen burcu da 5 derece kuralına göre Ankara için yetişmiyor ve 12. Evde kalıyor Neptün. Çünkü aradaki fark 7 derece. Dolayısıyla Ankara için Dünya astrolojisine göre 12. Ev halk yığınlarını, hastaneleri, yardım kuruluşlarını, devletin hizmet teşkilatlarını ve bununla birlikte gizlide kalmış konuları, skandalları, manevi ve su ile ilgili konuları ifade ederken, İstanbul için 1. Evdeki etkiler ise genel olarak daha çok girişimler, sportif alanlar, yeni projeler ile ilgili alanlardadır. 
 
An haritasında Kadrant ev sistemine göre Güneş 2. Ev’de Boğa’da Ay 8. Ev’de Akrep’te yer alıyor. Bu durum ekonomi konusu ile ilgili gündemin duble ve baskın şekilde vurgulanabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla bu ekonomi konusunda Dolunay karşıt açı matematiğinin işaret ettiği objektiflik ve farkındalık önemli olacaktır. Tüm Burç ev sisteminde ise genel bakışla Balık burcundan yapılan sıralamaya göre Ay Akrep konumu 9. Eve karşılık gelirken Güneş Boğa konumu 3. Eve karşılık geliyor. Bu da medya, inançlar, trafik, iletişim, eğitim, üniversiteler, uzak yakın yolculuklar alanlarını ifade ediyor. Bu ev geçişlerini 2’den 3’e, 8’den 9’a doğru düşünmekte fayda vardır. Yani hem ekonomi hem üniversite gibi konuların bir arada spot ışığının altına çıktığını. Ben bireysel danışmanlık çalışmalarımda iki sistemi de önemsemekte ve her iki sisteme göre olan bireysel astroloji haritasını çıkartıp hem sentez olarak hem de ev geçiş dereceleri açısından analiz edip yorumlamaktayım. Çünkü aksi takdirde haritalara özgü birçok şey gözden kaçırılmaktadır. 
 
Yine Dolunay an haritasında dikkat çeken bu Balık burcundaki Neptün’ün konumu genel olarak dalgınlıklara ve yorgunluklara, uykusuzluklara, yön belirsizliklerine, hareketsizlik, karasızlık, bulanıklık, ilaç ve kimyevi madde kullanımlarına dikkat etmek gerekliliğini gösteriyor. Bu etki alanlarına yazının sonunda Türkiye Astrolojik haritası kısmında da ayrıca değerlendireceğim. 
 
Dolunay anlamı olarak ifade edersek haritasında Boğa tarafındaki Güneş sizin bilinçli, cesur ve iradi seçimlerinizi ifade edecektir. Burada kendi yetenekleriniz, üretiminiz, kendinize güveniniz öne çıkıyor. Akrep tarafındaki Ay ise daha somut anlamda temel ihtiyaçlarınız ile ilgilidir. Burada başkalarından gelen destekler, enerji alma, şifa ve beslenme konusu öne çıkıyor ve özellikle de cinsel enerinizi ifade eden kök çakranız. Burada yaşam enerjinizi nasıl yönlendirdiğiniz önem kazanıyor. Mars – Plüton kavuşum açısı enerjinizi kontrol ve birikim anlamındaki zamanlamayı ifade ediyor.  Bu konuyu açacağım. Dolunay zamanlamasından burçların 9. günü civarı doğumlular (- + 1-2 derece) etki alacaklar. Güneş ve Ay konumunu burcunuza göre anlattığım bölümü de en sonda okuyabilirsiniz.  
 
Ekonomi Dolunayı
Bu Dolunay zamanlamasında genel olarak ekonomik durumunuz ve ortaklı durumlarınız ile ilgili konular öne çıkıyor. Bu konular arasında dengeleri sağlamanız gerekiyor. Boğa burcu veya 2. Ev her türlü destekleri, maddi manevi zihinsel olarak sahip olunan kaynakları, yetenekleri, becerileri, eşyaları, mal varlığını ifade eder. Akrep veya 8. evde bu bir ortak ile ya da başkaları ile ilgilidir. Burada başkalarının size olabilecek katkıları örneğin miras, komisyon, menajerlik, aracılık, emlakçılık muhasebe, banka kredisi gibi konulardan gelebilecek gelirler söz konusudur. Her iki alan kişisel ve ortak olarak alacak olabildiği gibi borçlar ile de ilgilidir. Akrep simya ile dönüştürme ile ilgilidir. Burada pozitifi anlamlarda şifa iken negatif anlamlarda zarardır. Tazelenme ve yenilenme anlamları, çürüme ve bozulmaya da dönebilir.  Akrep ortak yaşam alanı ve paylaşımı ile ilgilidir. Bu iki iş ortağı olabildiği gibi aynı zamanda cinsellik paylaşan partner de olabilir. Her türlü ortak paylaşım alanıdır. Sahip olunan değerler burada paylaşımdadır. Bu da en temelde bedenimiz ile ilgilidir.  
 
Mars ve Plüton’un Oğlak’ta Kavuşumu
Boğa – Akrep aksının ekonomi ile ilgili olduğunu söyledim. Bu maddi meta olduğu gibi aynı zamanda bedeniniz ve yaşam enerjiniz ile ilgilidir ve bunlar sizin en önemli sermayenizdir. 26’sında kesinleşen bir Oğlak’ta Mars - Plüton kavuşumu açısı etkilerini yaşıyoruz. Her kavuşum açısı yeni bir başlangıç için uygun bir zamanlamadır. Bu iki gezegen gücü, güç birikimini ifade eder. Siz bu zamanlamada Oğlak’ın ve yöneticisi Satürn’ün de ifade ettiği şekilde (Transit Satürn de Oğlak burcunda yani yönetici olduğu yerde ilerlemekte) yaşamlarınızda yeni bir düzenleme, yeni bir yapı, bina, sistem inşa etme durumundasınız. Eskiden, bozuk olandan vazgeçip yerine yenisini koymanız gerekiyor. Bu zamanlamada takıntı ve obsesyon durumları da fark edilebilir ve bunlardan uzaklaşıp yenilenme yapılabilir. Bu zamanlamada boşa tükettiğiniz enerjileri de fark edebilirsiniz. Enerjinizi biriktirmeye başlayabilirsiniz. Dolayısıyla amaçlarınız, projeleriniz ve kurmak istediğiniz şeyler bu noktada size bilinçli bir yönelim vermesi bakımından oldukça toparlayıcı ve önemlidir.  
 
Toparlama demişken bu sıralarda Satürn’ün, Dünya ile yörünge hız farkından dolayı oluşan Satürn Retro (Geri Hareket) görünümü, 19 Nisan 2018 saat 4:47’de Oğlak burcunun 9 derecesinde başladı ve 6 Eylül’de saat 14:09’da Oğlak burcunun 2 derecesine kadar bu süreç devam edecek. Bu bakımdan ekonomik anlamda da bir düzenleme, iyi hesap yapma, usta olduğunuz, uzman olduğunuz işlerle ya da genel olarak sorumluluklarınız ile ilgili toparlama ve düzenleme konuları ile meşgul olabilirsiniz git gide. Yani süreç bir toparlanma düzenleme ve gözden geçirmeleri ifade ediyor yine ve ekonomi, çalışma ve iş konularını özellikle içine alıyor.  
 
Bu zamanlamada kendini bir konuda otorite, usta, uzman gibi gösterenlerin manipülasyonlarına da rastlayabilirsiniz ya da genel anlamda bir takım güçleri kullanarak , ağırlık koyarak bunu yapmak isteyenleri. Akrep ve Plüton ya hep ya hiç sözü ile ilgilidir. Burada tek taraflı, kaba ve körce olabilen şeyler vardır. Bakış açısı daralır. Ya benim olacaksın ya toprağın olacaksın konusu da bu Akrebik ya da Plütonik dediğimiz konuya girer. Burada evrensel ve ruhsal olandan kopulabilir ve bakış açısı daralabilir. Böyle bir açı özellikle çok zor durumlarda hayatta kalmak, odaklanmak ve yüksek irade ve güç göstermek için iyidir. Bu kişisel haritalarda kendine, kendi bedenine takıntı ve onu dönüştürme şeklinde de olabilir. Bir çok vücut sporcusu ya da sahne insanı bu etkilere sahiptir.   
 
Eğer Mars – Plüton Oğlak’ta kavuşumu iyi ve sağlıklı bir amaç ya da manevi bir amaç üzere ise bu enerjinizi ve gücünüzü odaklamak bakımından oldukça önemlidir. Burada başarım oranınız artacaktır. Burada dönüştürücü kuvvetiniz, şifa gücünüz, bedeninizi yenilemeniz mümkündür. Burada kendinize, sağlığınıza ve bağlı olduğunuz bir şeylere sahip çıkmanız, onları bırakmamanız söz konusudur. 
 
15 Mayıs Uranüs Boğa Geçişi
Önümüzdeki Yeniay’a kadar Uranüs Koç burcunda seyredecek ve Yeniay gerçekleşmesinin ardından yine 15 Mayıs günü Uranüs Boğa geçişi gerçekleşecek. Bu geçişle de Uranüs, Türkiye Astrolojik haritasındaki Güneş, Jüpiter ve Venüs Akrep konumlarının karşısına gelecek. Uranüs konumu ekonomi alanında zorlu durumları ifade etmekte. Burada gelir dağılımı ile ilgili dengesizlik, bankalar, krediler ile ilgili konular öne çıkacaktır. Uranüs sarsıntı demek olduğu gibi burada ekonomik bir sarsıntıdan bahsediyoruz. Ayrıca Boğa yeri toprağı temsil ettiği ve Oğlak’taki geri hareketteki Satürn de binaları ve her türlü yapıyı ifade ettiği için burada deprem senaryoları açısından da düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bu konuya önümüzdeki Boğa Yeniayı ile ilgili yazımda daha detaylı değineceğim. 
 
İlişkiler
Akrep – Boğa aksı keyfi her şeyi ifade eder. Burada Akrep burcunun Yöneticisi Plüton Boğa’nın ki Venüs’tür. Boğa-Venüs tarafında hareket eden etkilerle de birlikte belki rahatlamak, belki biraz keyif yapmak isteyebilirsiniz ama daha çok Akrep tarafına etki eden Mars – Plüton Oğlak kavuşumu zamanlaması da buraya yakın geldiği için burada kendinizi kontrol, spor, form tutmak ve beslenmenizi ayarlamak için iyi bir zaman başlangıcı olabilir. 
 
Venüs 15 Mayıs’taki Boğa Yeniayına kadar İkizler burcunda seyredecek ve Mars da bu Yeniay sırasında 29 derece Oğlak’ta olacak. Yani Yeniay’a kadar olan sürede Venüs İkizler konumu ile Mars Oğlak konumu arası 150 derece dediğimiz birbirini görmeyen açı yani element ve nitelik bakımından uyumsuz durum sürecek. Bu zamanlamada daha önce de belirttiğim ki Mars tarafında bir takım sorumluluklar varken ve flört amaçlı ve dürtüsel girişimlerinizin önüne geçebilecekken Venüs düzeyinde sosyal açıdan iletişim ve ilişki halinde olmak isteyebilirsiniz. Ayrıca İkizleri yöneten Merkür Koç’ta. Bu bir bakıma sosyal anlamda harekete geçirici ve dürtüsel olacaktır. Merkür 13 Mayıs’a kadar Koç burcunda kalacak ve sonra o da Boğa burcu Yeniayına eşlik etmek üzere Boğa’da ilerleyişini sürdürecek. Bu sürece kadar Mars Oğlak konumu ile sorumluluklar sizi bir taraftan sınırlarken (Satürn ve Plüton’da Oğlak’ta) diğer taraftan hareketliliğinize engel olmayabilir. 
 
Venüs İkizler süreci çoğunluk olarak diğer gezegenler ile major açı yapmadan ilerleyecek ve ayın 6’sında Neptün ile kare/sert açı etkileşimine girecek. Bu zaman diliminde lüks harcamalar, tüketim, kendini sosyal anlamda gevşetmek üzere bırakmak, sosyal iletişim ve hareketlilik açısından artışlar olabileceği gibi ilişkiler açısından çift kısmetli ve karışık durumlar oluşabilir. İlişkilerde fazla idealize etme ve yanılgılar olabilir. Ayrıca dedikodu, skandal, eşya kaybı gibi durumlara da bu zaman diliminde dikkat edin. 
 
Türkiye Astrolojik Haritası
Akrep Dolunay’ı haritasında Balık burcu Neptün ile birlikte yükseliyor. Geçen Koç Yeniay’ında da Balık ve Neptün yükseliyordu. Bunun daha çok Politika - Siyaset sahası, Liderler ve Ordu ile ilgili olduğunu ve göz önünde olmayan gizlide kalan durumlar ile de ilgili olabileceğini belirtmiştim. Bu Dolunay’da ise daha çok konular ekonomi alanında ağırlığını koyuyor. 
 
Akrep Dolunayı, Türkiye Astrolojik Haritasının 5. – 11. Ev akslarına karşılık geliyor. Bu haritada 5. Evde Güneş, Venüs ve Jüpiter Akrep burcundadır. Şu anda Transit Jüpiter de Akrep burcunda ve Türkiye için 12 yıllık bir döngüyü ifade etmekte. 5. Evdeki Güneş yönetici olduğu alandadır ve çok güçlüdür. Burada oldukça yaratıcıdır. Jüpiter’in de burada olması yine etkiyi yücelten bir etkidir. Burası riske girilen alanlar, spekülatif konular, borsa, sinema, sahne, tanıtım, reklam, oyunlar, yarışmalar, sportif faaliyetler, hobiler, eğlence dünyası ile ilgili bir alandır. 
 
11. Ev ise genel olarak aynı etkilerin ortak yaratımlar, organizasyonlar, grup çalışmaları, faaliyetleri ile ilgili olan alanıdır.
 
Ekonomi ve Politika
Akrep – Boğa aksı hem dolunay hem de ardından Transit Uranüs Boğa etkisi ile Türkiye Astrolojik haritası üzerinde ön planda olacağından bu göstergeler üzerinden ekonomi ve para piyasalarının etki altında olduğunu söyleyebilirim. Fakat en başta konu toprak, tarım, üretim konuları ile ilgili olacaktır.  
 
Türkiye astrolojik haritasının 2. Evini de Aslan burcu yönetir ve yöneticisi de Akrep burcundaki Güneş’tir. Dolayısıyla Türkiye’nin yapısı o ki Lider ve yöneticilerin hareketlerinden bu ekonominin etkilenme olasılığı da oldukça yüksektir. Şimdi malumunuz seçim kampanyaları olacaktır ve burada da yne reklam, tanıtım, görsel kullanımı ile ilgili harcamalar artacaktır.2. - 5. Ev arasındaki ilişki gösteriş, tanıtım, reklam için para harcamak demektir. Burada lükse ve kaliteye gitmek demektir. Bunun da yine ülkeye getireceği ek yükler vardır. Özellikle bundan bahsediyorum çünkü yukarıda da değindiğim gibi 15 Mayıs’ta Uranüs’ün de Boğa burcuna geçişi ile ekonomi alanında olabilecek sarsıntıların başlangıcı kapıdadır. Transit Uranüs Türkiye’nin Astrolojik haritasındaki Güneş’inin karşısına geçecek. Burada hem liderlik, yöneticilik konularında sürprizler, hem ekonomi-iktisat alanında istikrarsız durumlar söz konusudur. Politik sahada liderlerle ilgili birçok sürpriz ve şaşırtıcı hareketler olabilir. Çünkü Aslan burcunun yöneticisi olan Güneş istikrarı ve ülkenin yöneticisini/yöneticilerini ifade ederken Uranüs istikrarsız, değişen ve sürpriz durumları ifade edecektir. . 
 
Boğa’ya geçen Uranüs, Akrep’teki Güneş’in karşısına geçtiğinde bu bir Terazi burcu açısı olacak. Yani 180 derecelik zıt açı. Bu açıyı ifade edersem; Koç burcu ile 1. Evden başlayan bir dizilim 7. Evde Teraziye ulaşır ve 1. Ev ile 7. Ev arasındaki açı da 180 derecelik zıt açı ile ifade edilir. Burada uzlaşı, dengeleme yada zıtlaşma ve çekişmeler, anlaşmazlıklar söz konusudur. Yani aynı burç ismindeki gibi burada Terazinin kefelerinin dengesi söz konusu olacaktır. İşte şimdi Türkiye Astrolojik haritasında Güneş Akrep konumunun karşısına Uranüs Boğa’nın geçmesi ile birlikte ekonomik olarak dengesizlik ve çekişme kendini gösterebilir. Güneş semboliği tarafı altın demektir, hazine demektir, yöneticiler, hükümet olanlar ve bu yakadaki elit ve zengin kesim demektir. Dolayısıyla her türlü yatırımlar, ülkenin zenginlikleri, altın piyasası ile ilgili konuların önemi artabilir ve ön plana çıkabilir. Burada genel olarak da gelir dağılımında ve paylaşımdaki dengeler ve ülkenin ekonomik istikrarı konusu daha da öne çıkacaktır.

Bir sonraki yazımda daha detaylı olarak konuyu değerlendireceğim. Okumayanlar yine Mars - Satürn kavuşumu ve Satürn Geri Hareket süreci ve bunların burcunuza göre hangi alanı etkilediği ile ilgili önceki yazılarıma da bakmalarını tekrar öneririm. Yazımı Akrep burcundaki Dolunay'ın Güneş ve Ay konumuna göre burcunuzu hangi alanlardan etkilediği konusu ile sonlandırıyorum. Görüşmek üzere...
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün
 
 
Akrep – Boğa aksındaki Dolunay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):
 
Koç: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.
 
Boğa: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
İkizler: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Yengeç: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Aslan: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Başak: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

Terazi: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Akrep: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Yay: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Oğlak: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Kova: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Balık: Ay konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..