Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

4/B Sözleşmelilere müjde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolunda yetkili sendika olmakla övünüyor. Web Sayfasında bunu dile getirmekten geri kalmıyor ve sürekli insanların kafasına kazıyor.

"İŞTE YETKİLİ SENDİKA FARKI" başlığı altında sanki büyük bir iş başarmış gibi Web Sayfasında 4/B Sözleşmeli çalışanlara müjde veriyor. Eş durumundan tayin başvuruları 2009 Eylül ayı içerisinde alınmaya başlayacakmış. Sağlık Bakanlığını yayınladığı yönergeye göre 4/B Sözleşmelilerin eş durumu tayin başvuruları 2010 Haziran ayında alınacakmış fakat SAĞLIK-SEN sayesinde başvurular 2009 Eylül ayına çekilmiş.

Efendim, ortada bir başarı yok. Aslında çok vahim bir durum var. Sağlık Bakanlığı, 4/B sözleşmeli çalışanlara eş durumundan tayin hakkını! nasıl oluyor da şimdi akıl ediyor. 4/B Sözleşmelilerin bu hakkını Sağlık Bakanlığı daha önce akıl edememiş mi?

Allah razı olsun Sağlık Bakanlığından. 4/B Sözleşmeli çalışanlara eş durumundan tayin hakkı verdi. Hatta başvuruları 1 sene erkene çekti. Çok komik, jeton biraz geç düşüyor anlaşılan. Önce, 1 sene sonra uygulamaya geçecek olan Eş durumundan tayin hakkını veriyorsun 4/B Sözleşmeli çalışanlara, sonra jeton düşünce "YETKİLİ SENDİKA" aracılığı ile başvuruların daha erken tarihe alınması kararı alıyorsun. Bu ne yaman bir çelişki. Sağlık Bakanlığında çalışanların ne vaziyette olduklarını detaylı olarak anlatmaya gerek var mı?

Şimdi uyduruk bir sevinç 4/B Sözleşmeli çalışanlara oluşmaya başladı. Ammaaaaa!

Durun daha fazla sevinmeyin. Yeter artık.

4/B Sözleşmeli çalışanlara eş durumundan tayin hakkı sadece eşlerin kamu dairesinde çalışıyor olmaları şartı ile veriliyor. Eşi kamu dairesinde çalışmayan 4/B sözleşmeliler eşlerinden ayrı yaşamaya devam edecekler. E tabiki "YETKİLİ SENDİKA FARKI" ile.
 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..