Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

5 dakikada zengin olmak ister misiniz?

5 dakikada zengin olmak ister misiniz?
 

Üzülerek söylemek istiyorum ki eğer bu yazıyı 5 dakikada zengin olmak için okumaya başladıysanız umutsuzluğun tehlikeli çizgisinde arayış içinde olan birisi olma olasılığınız çok yüksek.

Kitap evlerinde 3 günde başarıya giden yol, 10 günde lider olmanın sırrı, 5 günde zengin olmak istemezmisiniz? gibi isimlerle yayınlanan bir çok kitap var. Maalesef ki insanların içindeki kolay yoldan başarıya gitme arzusunu kullanarak para kazanıyorlar. Benim şahsi incelemelerime göre bu yazarlardan hiç birini en zenginler listesinde de göremedim, ne demişler kelin merhemi olsa önce kendi başına sürermiş.

Bu aslında bize öğretilen çok yanlış bir uygulama her şeyin bu kadar kolay olabileceğini empoze etmeye çalışıyorlar bu tip kitapları okuyan arkadaşlarda bu kısacık zaman zarflarında doğal olarak başarıya ulaşamadıklarında hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu sefer başarıyı, para kazanmayı başka kolay yollarda aramaya başlıyorlar. Başarı öyle ha deyince elde edilen bir olgu değildir. Başarı , inanç, çalışma ve gayret ister.

Tabiî ki başarılı olan kişilerin deneyimlerinden yararlanacağız ama onları olduğu gibi uygularsak yine başarılı olamayız, bizler bu deneyimlere bir şeyler katmalı ve özümsemeliyiz. Başarıya öncelikle inanmalıyız merdivenin her basamağına sağlam basmalıyız ki bir sonraki adımda sendelemeyelim. Çok çalışmamız gerekiyor herkezden biraz daha fazla ve azimle çalışmalıyız, yaptığımız işi sanki bir ressamın tualini yaparmış gibi icra etmeli ve özen göstermeliyiz. Deneyimlerimizden yararlanmalı olumsuz olarak gördüğümüz her şeyden ders almaya çalışmalı negatif durumları pozitif durumlara dönüştürmeliyiz. Bazen yaptığımız hataları anlamak bir çok pahalı kursa gitmeye bedeldir.

Yani anlayacağınız başarı, alın teri ile para kazanmak öyle 5 dakikalık bir şey değil, uzun bir zaman ve deneyim ister. Doğru işi doğru zamanda yaparsanız bu süreyi biraz daha kısaltabilirsiniz ama emin olunki bu 5 dakikadan fazla sürecektir.

Size 5 dakikada kazanabileceğiniz bir şey söylemek gerekirse, siz 5 dakika içinde başarıya giden yol için kendinize inanmaya başlayabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..