Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

57,800 ilk direnç seviyesi

Cumartesi günü gerçekleşen Euro Birliği Maliye Bakanları görüşmesi sonrası, İspanya bankalarına 100 Milyar Euro’ya kadar yardımda bulunulacağı haberiyle düne sert yükselişlerle başlayan borsalar günün ikinci yarısı İtalya ve İspanya tahvillerinde faizlerin yükselmesiyle açılışta yüzde 2’lere varan kazanımlarını geri verdi. İMKB ise gün içerisinde en yüksek 58,274 puanı gördü ve günün en düşük seviyesi olan 57,504 puandan tamamladı.

Dünkü pozitif havanın tersine dönmesindeki sebepler sırasıyla
- İspanya tahvillerinin yeniden yükselmesi (buna sebep 100 milyar Euro’luk kurtarma fonunun yeterli olamayacağı endişesi.)
- İtalya Tahvil faizlerinin yükselmesi.
- Yunanistan’da bu hafta sonu yapılacak seçimlerin sonuçları ve üzerine yapılan spekülasyonlar, olarak sıralanabilir.

Bu beklentilerle Avrupa ve ABD borsalarının hemen hepsi günü ekside kapattı. İMKB dış piyasalardan görece pozitif ayrışmasını sürdürdü. Bunun en büyük nedeni beklentilere paralel gelen cari açık verisiydi.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinde ve yönünü yataya çevirmiş durumdalar, orta vadeli göstergeler de hafif bir ivme kaybı söz konusu olsa da yükselişini sürdürüyor. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim kısa vadeli ortalamalarının üzerinde kalmayı başaran endeks Nisan ayında 63,600 seviyesinde başlayan düşüş trendini sonlandırabilir. Bu seviyeden sonra endeksin daha yatay hareket etmesi ve hisse bazlı hareketlerin öne çıkması beklenebilir.

Bugünün gündemine baktığımızda veri bakımından zayıf bir gün daha çok Avrupa borç krizi ile ilgili yapılacak açıklamaları izleyeceğiz.

Destekler: 57,000 – 56,800 – 56,500, 56,400 bandı.
Dirençler: 57,800 – 58,300 – 58,800 olarak takip edilebilir.

Hacim artışıyla ve teknik görünüm olarak dikkatimi çeken hisseler

ATAC - AVOD - TRKCM - DEVA – TRCAS - MANGO

Paylaştığım hisse analizleri, bazı matematiksel formüllere göre seçilmiş, teknik olarak olumlu olan hisse senetlerinin sıralanmasından ibaret olup, sadece kişisel görüşlere dayanmakta ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgiler.
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..