Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (3.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ  MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (3.BÖLÜM)
 

YER: BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ TARİH: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ SAAT: 14:00- 16:30 KATILIMCILAR: Okurlar


Yazı dizimin her biri diğerinin ayrılmaz parçasıdır. O yüzden tek bir bölümü okuyarak sağlıklı bir değerlendirme yapamayabilirsiniz.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra, önceki yazımın sonunda dile getirdiğim, Milliyet Blog yazarı Sabiha Rânâ fenomenine dikkat çekmekte fayda var. Toplantıda oluşturulan Milliyet Blog Sinerji Grubu (MBSG) Sabiha Hanım’ın okunma oranlarındaki yüksekliği de masaya yatırdı. Hatta bu işi nasıl başardığına dair bazı ipuçları da istedik, o da sağ olsun çekinmeden verdi.
Neydi bu ipucu? Cevap; bu işe hepimizden çok ‘emek’ verdiğiydi…

Önceki bölümde Milliyet Blog yazarlarından Beran Uzer’in bir makalesinin (hadi kolaysa gelin buna blog deyin) uluslararası basında ses getirmesine değinmiştim. Bunu niye söylemiştim?

Çünkü Milliyet Blog camiası içinde yaşanan bazı süreçlerin haber değeri olduğunu düşünüyordum.Beran Uzer buna bir örnekti de, Sabiha Rânâ örnek teşkil etmiyor muydu? Bal gibi ediyordu. Milliyet Blog Sinerji Grubu olarak, birilerinin bizi gözetlediğini biliyoruz. Gazete yönetimi, sayfası milyonlarca kez tıklanan, milyonlarca kez okunmuş bir blog yazarını sizce takip etmiyor mudur? Etmez olur mu?

Milliyet Blog yazarı Sabiha Rânâ şimdiye kadar kaç kez okunmuş biliyor musunuz? 4,239,633 kez. Üşenmeyelim, bir de yazıyla yazalım; dörtmilyonikiyüzotuzdokuzbinaltıyüzotuzüç kez.

Milliyet Yönetimi’nin bir kez bile olsa, Sabiha Hanım’a en azından bir telefon açması ya da mail atması ya da ne bileyim bir şekilde irtibat kurması, tebrik etmesi sizce şık olmaz mıydı?

Bence süper olurdu.Sizce bir bayanın milyonlarca okuyucusu olması ve bunu Milliyet Blog aracılığıyla yapmış olması, kamuoyuna ‘haber yapılarak’ verilmesi gereken bir bilgi değil midir? Dikkat ediniz, Sabiha Rânâ ve Beran Uzer isimlerinin üzerinde duruyorum çünkü işin mantığı şu : Onlar ayrı bir platformda başarılara imza atıp Milliyet Blog bünyesine gelmemişler.
Haber değeri olabilecek tüm başarılarına bu çatı altında imza atmışlar.

İnsanın kendisini anlatması ve kendinden bahsetmesi, övgü dolu sözlerle bahsetmesi bir okuyucunun maruz kalabileceği en antipatik şeydir. Ama bağışlayın, argümanımın desteklenmesi açısından benzer örneği kendimden vermek durumundayım.

Türkiye’de daha önce hiç kaleme alınmamış olan, annenin erkek çocuğuna sapkın bağlılığı demek olan Jocasta Kompleksi ile ilgili dört bölümlük bir yazı dizisini birkaç yıl önce Milliyet Blog sayfalarında yayınlamıştım. Ve ne oldu biliyor musunuz? Balıklı Rum Hastanesi’nden Doç. Dr. Ayhan Kalyoncu benim makalemi intihal edip, hastanenin bültenlerinde yayınladı. Yani yazarını ‘kendisiymiş gibi' gösterdi. Türkçesi; akademik hırsızlık. Sizce bunun bir haber değeri yok muydu? Vardı elbet?

Ama nerdeee?

Dördüncü bölümde görüşmek üzere…

Sabrın sonu ile

__________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

YER: BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
TARİH: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
SAAT: 14:00- 16:30
KATILIMCILAR: Okurlar da dahil, tüm gönüllüler

___________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..