Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

6. Altıneller Festivali

6. Altıneller Festivali
 

6. Altıneller Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali sanatkarları ve sanat severleri altıncı kez bir araya getiriyor. 

 

Bu yıl düzenlenen festival 20 – 29 temmuz tarihleri arasında, Tepebaşı’nda TRT binasının önünde düzenlenecek açılış merasimiyle bizleri bekliyor. 

Sanat ve görsel güzelliklere meraklı herkes festival alanında sunulacak eserlere şahit olmalı. 

 

Festival’de söyleşi ya da seminer gibi bir düzenleme yapılmamakta. 

 

Beyoğlu Belediyesi bu etkinlikler için “sadece ve sadece müzik “ sloganıyla festivale katılanların kulağında hoş esintiler bırakacağa benziyor. 

 

Sanayi devrimi ile pazar paylarını büyük ölçüde kaybetmiş olan küçük el sanatları erbabı on günlüğüne de olsa çalışmalarını Beyoğlu'nun ''ışıklı'' atmosferinde; küçük bir sığınma sahnesi mahiyetinde sanatseverlere takdim etme imkanını kazanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. gerçekleştirilecek olan “6. Altıneller Uluslararası Geleneksel El Sanatları Günleri”ne “ İstanbul Kitapçısı” ile katılıyor. 

 

Anadolu’nun dört bir yanından sessizce işlenmiş, emek verilmiş birçok eser 20 Temmuz Çarşamba’ dan itibaren gözler önüne seriliyor. Keçeciler, yazmacılar, dericiler, dokumacılar, halıcılar, kilimciler ve çiniciler bir yıl boyunca ortaya çıkardıkları eserlerini beğenilerimize sunuyor. 

 

6. Altıneller Uluslararası Geleneksel El Sanatları Günleri"ne bu yıl Kırgızistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova ve Karadağ'dan 8 yabancı sanatkar ile Türkiye'nin 27 ilinden 57 sanat ustası katılacak. Festivalde hat, tezhip, minyatür, ebru, kalem işi sanatçıları bir yandan yeni eserlerini İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunarken, diğer yandan da canlı performanslarla öz sanatlarımızı genç nesle tanıtarak yeni öğrenciler kazanacak. 

 

Festivalin teması “Hayat Ağacı.” 65 sanatkarın katılacak olduğu etkinlikte, Türklerin geleneksel olarak İslamiyet öncesi ve sonrasında tüm sanatlarda kullandığı, insanoğlunun sonsuzu arama arzusunu simgeleyen, hayatı, ölümü ve ölümsüzlüğü birlikte anlatan bir motif olan "Hayat Ağacı", Selçuklu ve Beylikler döneminde cennet anlamını kazanarak, çini, taş ve benzeri bezemelerde oldukça sık kullanılmış. 

 

Osmanlı sanat eserlerinde halk sanatlarına özgü bir motif olan “hayat ağacı” çini ve kilimlerde varlığını sürdürüyor. Sanata, tarihe, emeğe önem veren herkesin kaçırmaması gereken bir etkinlik. 

 

Saatleri 11:00 – 23:00 arası olmakla beraber, adres için; TRT binası yanı Tepebaşı dememiz yeterli. Şimdiden gördüğünüz güzelliklerin hepinize ilham kaynağı olmasını dilerim. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..