Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

6 sene sonra beklenen şampıyonluk....

6 sene sonra beklenen şampıyonluk....
 

Holosko ve Semih bu macin fark yaratacak oyunculari..


Pazar gunku derbiye 1 gun kaldi.. Besiktas onceki senelerde girmeye calistigi sampiyonluk potasina bu sene gercekten girmis durumda ve yapmasi gereken kesinlikle kalan 5 maci kazanmak. Bu 5 macin ilk ayagi yarin Fenerbahçe ile oynanacak. Moral, motivasyon, kondisyon ve hatta taktik anlamda kagit uzerinde Beşiıktaş Fenerbahce'den daha avantajli olmasina ragmen bazi olumsuz noktalarda ortada. Sakatlik olayi sezon sonuna yaklasitikca ayyuka cikmaya basladi. Turkiye'nin su an fizik ve kondisyon bakimindan en guclu takimi olan Beşiktaş, malesef son haftalarda surekli sakatlik problemi ile bogusuyor.

Nobre son vuruslarda ya da adam gecmede basarili olmayan bir futbolcu da olsa rakip defansi yipratmada, yaptigi preste ve firsatciligi konusunda ustune hic bir golcu yok su an Beşiktaş takiminda. Bobo bu sezonu istikrarsiz olarak geciriyor. Genc yasina ragmen bazen gercekten emekli olmaya yaklasmis bir futbolcu kimligine burunuyor ve asil aci olan bu durumdan rahatsiz olmuyor. Delgado bence nispeten onceki sezonlara gore bu sezon daha verimliydi, ama halen istenen kivamda degil. Yusuf alininca itiraz eden, yasina dil uzatan bazi insanlar su an utaniyorlardir umarim. Yusuf'u 90 dakika kullanmak, ozellikle tempolu maclarda cidden buyuk hata olurdu, ve iste o zaman yas sorunu, fiziki yetersizligi konusulabilirdi. Ama akilli bir teknik direktor onu nasil kullanacagini bilir, Mustafa hoca da aynen boyle yapti. Sunu acik soylemek lazim, Yusuf bu takimin su an 59 puanda olmasina geldiginden beri cok katkida bulundu. Derbide sakatliklarin ve son donemde bazi oyuncularin formsuzlugu disinda Beşiktaşımızı klasik bir problem daha bekliyor.. Inonu'de ilk golu atana kadar gecen suredeki panik ve baski altinda oynama. Bu durum gercekten akil almaz bir hal almaya basladi. Besiktas 90li yillarda asla kendi sahasinda bu tip seyirci baskisindan etkilenip telasli futbol oynamazdi. Lutfen kimse "Çarşı" yi suclamasin, onlar hatalari olmasina ragmen tartismasiz Dunya'nin en onemli taraftar grublarindan birisi.

Macta ilk golu atan taraf kesinlikle buyuk avantaj kazanir. Besiktas ilk golu atarsa, FB'nin moral ve motivasyon bozuklugundan yararlanip maci farkli dahi kazanabilir, ama ilk gol gecikirse iste o zaman sampiyonluk icin de tehlike çanları çalmaya baslayacaktir. Bu macin zor gececegini dusunuyorum. Gunduz Sivasspor'un Gaziantep deplasmaninda 3 puan alacagina inanmiyorum. Hatta uzun zamandir yenilgi yuzu gormeyen takim, Antep'te yenligiyle dahi karsilasabilir. Iste bu durum dahi Beşiktasimizda mac saatinde motivasyonun yaninda strese sebep olacaktir. Bir Beşiktasli olarak dilegim, eksilerimizin mac saatinde artiya donusmesi ve kalan 5 ayagin ilkinde fotoyu onde gecmemiz...

 
Toplam blog
: 8
: 565
Kayıt tarihi
: 22.04.09
 
 

Bilkent Universitesi Iktisat bolumu mezunuyum, St. Petersburg'da yasamaktayim, is yasantima "denetci..