Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası

7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası
 

Görme Engelliler yürüyüş


“En Güzel Hediye Beyaz Baston Olacak” Beyaz baston görmeyenlerin hayatını kolaylaştıran bir araç. Çoğu zaman bize arkadaş yolları onunla aşarız.Tıkırtılarıyla bir şarkı olur şehrin sokaklarında. Karşıdan gelen araçların ve insanların onu gördüğünde üstüne üstüne gitmek yerine saygıyla yol vermesi beklenir.

Ey bastonum dert ortağım seninle Hazreti Musa gibi yakın dost olduk. Ülkemizde beyaz bastonla ilgili bir yasa yok. SGK Beyaz bastona 22 Lira ödüyor. Bu rakam bizim kaliteli bir Beyaz baston alarak yolları aşmamızı sağlamıyor. 7-14 Ocakta Hükümetimizden bir hediye bekliyor. Bu hakkı istemek bir zorunluluktur. Bu payın arttırılmasını istiyoruz. Bu konuda kamuoyu oluşturacak arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyoruz.

Biz ne yapıyoruz farklı Kurum ve kuruluşlar Dernekler ve kişiler sponsor oluyor ve derneğimizde dağıtıyoruz. Bu güne kadar bize beyaz baston hediye eden kişi ve Kurumlara teşekkür ederiz. Birde bazı arkadaşlarımız var. Kendilerini iş adamı ve iş kadını olarak bize anlatıyorlar. Dedikleri şu siz şu yâda bu dernekten niye baston alıyorsunuz. Şunu demesini beklerdik biz bu memleketin zenginleri olarak size Beyaz baston hediye etmek isteriz ne dersiniz bizde çok iyi olur teşekkür ederiz deriz.

Bir fıkra Nasrettin hocanın 40 Yıllık sirkesi varmış demişler ki hocam şu 40 Yıllık sirkenden biraz bize verir misin hocada cevabı yapıştırır. E be evladım herkese verseydim bu sirke 40 Yıllık olur muydu? Ne demiş şair bu bir rıza lokmasıdır yiyemezsin demedim mi biz laf değil de icraat yapan herkese teşekkür ederiz.

Biz derneğimizin tüm ihtiyaçlarını çok şükür karşılıyoruz. Beyaz bastonu da kendimize değil arkadaşlarımıza hediye için istiyoruz. Bunu da resimleyip kendisi ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bize şunu verin bunu verin diyenlerden değiliz. Biz öncelikle Devlete Beyaz bastona verilen payı ödemeyi arttırın bizi kimseye muhtaç etmeyin. Çünkü bu bastona sürekli insanlar arabalar basıyor. Arkadaşlarımız yolun ortasında kalakalıyor. Ve basanların çoğu özür bile dilemeden arkasına bile bakmadan çekip gidiyor. Ne bekleriz sizi gideceğiniz yere kadar götürebilirim diyebilirsiniz. Öyle zarif insanlar ne yazık ki çok azaldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..