Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Neşe doluyor insan

Bugün Dünya Kadınlar Günü. Neşe doluyor insan. Ben bir kadınım.İçimdeki neşeyi dışa vurmalıyım, ama…

Seksi giyinmemeliyim, yüksek sesle gülmemeliyim, erkeklerin fena halde farkında olmalıyım, siyaset konuşmamalıyım, benim adıma benim iyiliğim için alınan kararlara uymalıyım, yatak ta zevk almak mı, o da ne. Bir de zevk al yatakta, isteklerini söyle al başına bela. Artık sevgilin mi, kocan mı, seni taciz eden başka biri mi onun gözünde potansiyel …..  ol. Kendi becerisizliklerini sana mal etsinler. Kışkırtılmış erkeklik yok, bizim ülkemizde. Erkeklerimiz o kadar iyi yetiştiriliyorlar ki. Bizim ülkemizde erkekler bacak arası ile düşünmüyorlar. Kadınları hep duyuyorlar, ve onları hissediyorlar.

Bu mutlu günde kadın  olduğum gerçeği daha bir gözüme sokulacak.Yarın bütün kadınlara çicekler, kahvaltılar, hediyeler.  Halbuki bunu tekrar tekrar yazıyorum. Sistemin içini boşaltmak için uyguladığı bir yöntem 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ .

Bugünün niçin ortaya çıktığına bir bakın lütfen. En azından bunu merak edin. Tamam sevgili hemcinslerim, hayat bizler için tozpempe değil Türkiye de. Şiddet var. Töre var. Var da var…

Ama lütfen bir merak ederseniz. Bu 8  Mart Dünya Kadınlar Günü nereden çıkmış diye bir bakın lütfen.

Engin bilgimle sizleri bu konuda aydınlatmak isterdim. Ama bunu devamlı dile getirdiğim için ve sizlerin de bunu öğrenmesi gerektiğine inandığımdan lütfen bir zahmet bakın ..

Bu önemli gün ‘EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET’ sloganıyla eylem yapan bir grup kadının öldürülmesi ile öldürülen kadınlar için anma şeklinde başlamıştır. Emperyalist ve sömürgeci sistem, ulusal kimlik arayışları ile insanoğlunu birbirine düşürme sınavını ilk önce, insanoğlunun en onurlu direnişini (artı değer savaşını) önce erkek ve kadın arasındaki dengeleri bozarak yapmıştır. Bu büyük bölünmeyi başarı ile yerine getirdikten sonra ulusal kimlik arayışları ile bölme yoluna büyük bir iştah ile devam etmiştir.

Gerisi sadece teferruattır.

Lütfen bakın ve merak edin.Eğer savaşınızı eşit olduğunuz ve insan olduğunuz gerçeği ile verirseniz doğru olur. İtirazlarınız ‘AMA’ ile başlarsa bu yanlış olur.

Yarın size çiçek verirlerse almayın. Kadın çiçek değildir. Kadın korunacak mal değildir.Kırmanız gerekiyorsa kırın. Kadın dürüstlüğü ve zoru sever. Kadınlarda yanlış yapar, anneler hata yapmaz şiarıyla onları sonsuz bir yalnızlığa ve daha çok kadın olmaya itmeyin. Bizim buna ihtiyacımız yok.  Kadın önce insandır. Yüzük verirlerse almayın. Kadını sadece kadın isterse bağlarsınız.  Kadının sadece insan olduğunu ve EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET savaşında kadının yanında olun.

Patron eşi iseniz, bunu eşinize sorun. ‘Sen çalışanlarına aynı ücreti mi veriyorsun.. ‘ diye..

Çocuğunuz iyi niyetle size hediye almışsa, onun gönlünü kırmadan hediyesini alın ama niçin 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ olduğunu izah edin. Ve mümkünse kendisinin öğrenmesini sağlayın, altından nasıl acıklı bir hikaye çıkacağını hesap etmeden..

Zor olanın bu ülkede kadın olmak değil, insan olmak olduğunu söyleyin başınızı hiç eğmeden..

Sevgilerimle AYRIK OTUM. 

YASEMİN YENİL,,,

http://blog.milliyet.com.tr/isimsiz-bir-yazi-kahramanlari-gibi/Blog/?BlogNo=488489

http://blog.milliyet.com.tr/-kadinin-tek-kariyeri-annelik-olmali---diyen-zihniyet-/Blog/?BlogNo=485289

http://blog.milliyet.com.tr/ben-bugun-reyhane-cebbari-melayeri-yim/Blog/?BlogNo=477983

 

 
Toplam blog
: 96
: 369
Kayıt tarihi
: 05.09.07
 
 

Size hikayeler anlatmamı beklemeyin, halen büyümek istemeyen birisiyim. Daha çocuk, daha yaramaz ..