Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '17

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

8 Mart

8 Mart
 

İlk önce günün anlam ve önemine kısaca bir değinmek istiyorum. 8 Mart 1857 tarihinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangın sonucu ölen kadın işçiler anısına 8 Mart ''Emekçi Kadınlar Günü'' olarak anılması kararlaştırılmıştır. Daha sonra 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 8 Mart ''Dünya Kadınlar Günü''olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemize gelince;Kadınlarımıza bir çok hak Atatürk sayesinde çoğu batı ülkesinden önce sunulmuştur. Atatürk'ün kadınlara verdiği değer azımsanmayacak kadar fazladır. Aydın bir toplum olabilmek o ülkenin vatandaşlarının kadın-erkek ayrım yapmaksızın eşit haklara sahip olmasından geçer.
 
Günümüzdeki Kadının yerini psikolojik ve sosyolojik yönden değerlendirirsek gündelik hayatımızda bazı durumlarla karşılaşıyoruz. Size bu durumlardan bahsetmek isterim;
 
Çoğu #kadin gün içinde fiziksel ruhsal duygusal cinsel yönden şiddete maruz kalıyor. Peki ya artan cinayetler? Şiddet sadece kaba kuvvetle olan bir eylem değil. Gün içinde yolda yürürken bir erkek size laf atiyorsa bu da bir şiddet yolu çünkü sizin hak alaniniza giriyor. "Duygusal manipülasyon"  kavramını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Sevgilim beni çok sevdiğinden sort giymeme izin vermiyor, sevgilim asla özür dilemez, sevgilim öyle yapmaz böyle der.. pardon duyamadim!!! Geçen gün bir erkek bir cafede kiz-erkek arkadaslariyla küfürlü konuşuyor ve işin garip yanı kizlar da buna gülüyor. Kabahat zaten böyle insanları sanki çok iyi bişey yapıyor gibi onu gülerek ödüllendirmemizde. Bunda ne var demeyin küfürler bile bir kadın üzerinden..
 
O kadar çok şey var ki düşününce. Farkında olmak çok önemli, senin annen de bir kadın ve annene senin başka kadınlara davrandigin gibi annene davransalar hoşuna gider mi? Eğer annene sen böyle davraniyorsan sende sorun var ya da annen seni öyle yetistirdiyse annende sorun var üzgünüm. Toplum olarakta çoğu zaman yanılgalara düşüyoruz doğduğumuz andan itibaren kimlik kartlarımızın rengi bile farklı, renklerin cinsiyeti olur mu hiç? Ben erkeğim nasıl bir boburlenmektir o? Sen kızsın otur oturduğun yerde demek ne oluyor peki?
 
Gece sokakta tedirgin yurumek nasıl bişey biliyor musun sen?! Gece bir kadının dışarda olması onun tecavüze uğrayabileceği anlamına gelmemeli. Kadınlar bunlarla karşılaşmak zorunda değil. Kadın kimsenin malı değil. Eğitim-öğretimden sadece erkekler yararlanmamalı, kızlar da okula gitmeli, Kadın kimsenin cinsel bir objesi değil. Kadın kimseye göre giyinmek zorunda değil. Güçlü olabilmek sadece erkekle bağdaştılmamalı. Kadın kaşlarını almak zorunda değil. Yemek, temizlik ve çocuk bakımı sadece kadının görevi değil ve bunun gibi bir çok şey sıralayabilirim.. Ne fazla ne eksik her alanda kadın ve erkek eşittir. Sen susarsan ben susarsam hergün 3.sayfa haberlerine alışır gideriz. Herkes kendince biricik bu hayatta ve herkes haddini bilmeli bu konuda. Birazcık daha farkında olmamız gerekiyor, bunlara alışmamalıyız, Kadın-erkek eşitliği destekleyen devlet politikalarına daha çok ihtiyacımız var. Daha duyarlı nesiller yetiştirmemiz dileğimle. Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun. (Ufak bir not: Kadınlar günü sadece bir günde hatırlanmamalı).
 
Toplam blog
: 3
: 247
Kayıt tarihi
: 28.12.16
 
 

Psikolog ..