Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Hakkı kadın - kadın hakkı - kadın hangi kadın?

Hakkı kadın - kadın hakkı - kadın hangi kadın?
 

Resim internetten alınmıştır..Ben bilmem internet bilir..Ne kadar söylensem de kutlamadan da olmuyor işte :)


Hangisi kadının hakkı?

Daha yedi yaşındaydı Zühal sokakta oyunlar  oynamaya içi giderdi Giderdi de babası salmazdı, anası koklamazdı.Okula başlamıştı artık etrafında kimseyi göremiyordu yol uzundu. Babası okula yazıldığı güngelmiş bir daha da uğramamıştı. Evlerine gelen akrabası saçlarını okşardı birgün akraba amcanın elleri  bacaklarına dokunmuştu korkmuştu Zühal..Sevgi bu muydu demişti ürkmüştü ve kaçmıştı. Zühal şanslılardandı   ya kaçamayanlar ya gerçekten nefsine uyan sapıkların ellerine düşen kızlar..kadınlar bu  muydu hakları ?

Zeynep küçük şehirden gelmiş kocasını tüm dünyası yapmıştı. Kocasının durumu düzelmeye başlamış ve çocukları olmuştu. Kocsının  hayatında kadın vardı ve biliyordu bunu Zeynep . Kurtulmak kocasının yanından ayrılmak istemiyordu. İhaneti kabul ediyor ve gece bu adamın başka kadına dokunan ellerinin içi kanayarak dokunmasına da izin veriyordu. Neden çekiyordu çünkü kimsesizdi  çünkü parası yoktu..Ve birgün herşey altüst oldu, kocasının işleri bozuldu. Dost konumundaki kadının zararını anlayan koca karısına sarıldı ama geç kalmıştı. Karısı kansere yakalanmış günlerini sayılıydı.. Eşini hayatı yapan ve herşeye rağmen deli gibi seven sahip çıkan kadının hakkı bu muydu ?

Yirmidört yaşındaydı Özge  sevmiş ve evlenmişti. Evliliklerinin cicim ayları geçmiş madden sıkıntıları başlamıştı. İş buldu ve çalışmaya başladı. Birkaç ay sonra hamile kaldığını anladı çok sevindi fakat söylemeye korktu. İşini kaybetmek istemiyordu. Ara ara kanamaları oluyordu, ağrıları canını yakıyordu. Dayanmalıydı ve son iki aya kadar dayandı . İşyeri hamile olduğunu öğrenmişti çıkarmak için bahaneler arıyordu. Yeni giren eleman hamile kalamazdı , dikkatli olmalıydı. Ve nurtopu gibi evladı oldu. Dört ay çabuk geçti ücretsiz izin kullanmak istedi . İşyeri ya hemen işbaşı yaparsın yada istifanı ver dedi. Hemen işbaşı yapamayacağını bakacak kimsesi olmadığını söylese de işyeri dinlemedi çıkışını verdi. Madden zorluklar içerisine girmişlerdi. Oysa çalışkandı işine sahip çıkıyor ve seviyordu. İşini umursamayan çalan çırpanlar işin gırgırında iken o  çalışmıştı. Tek suçu kocasından  hamile kalmaktı. Özge'nin  hakkı bu muydu ?

Üç çocuğu vardı Ayşe'nin, kocası da kendisi de çalışıyordu ama bir türlü yetiremiyorlardı. Sabah 08.00 akşam20-00 çalışıyor arada temizliğe gidiyordu. Aldığı maaş haftalık 100 TL. idi. Yeni geldim işten diyordu akşamın alaca karanlığında ev buz gibi ocakta yemek yok Midem çok ağrıyor sobamı yakacağım, yemeğimi yapıp hastahaneye gideceğim midem çok ağrıyor. Bu kadın hastahaneden gelecek aile bireylerine yemeklerini yedirecek, kocasına hizmet edecek .İsterse gece de gece gönlünü edecek. Hayatın onu bu kadar yorması hakkımıydı...Ayşe'in hakkı bu muydu ?

 Gülendam ailesi karşı çıksa da evlenmiş hem de okuluna devam etmişti. Üniversite bitirdiğinde eşi çalışmasına izin vermemiş çocuklarını büyütmüştü. Bir zaman sonra eşi kumara dadanmış herşeylerini kaybetmişlerdi. Gülendam eşinden ayrılmış birkaç sene sonra babasının evine sığınmıştı.Babası market sahibi ve durumu iyi idi.Gülendamın  babası kızı oturtmuş olduğu bir odalı evden  kira istiyordu ama Gülendam'ın kira verecek durmu yoktu. Bir akşam kapısı çaldı babası oğlunun 2-3 günde bir almış olduğu 1 ekmeğin parasını istiyordu.^^ Geldiklerinden beri aldıkları oğlunun aldığı ekmek parasını yollasın ^^ demişti. Gülendam o an öleceğini sandı çok zoruna gitmişti. Kızıydı onun evladı o da torunu kaç ekmek olabilirdi ki .Hesapladı olsa olsa 10 ekmek dedi ve  30 ekmek parasını verdi oğlu ile yolladı.Oğlu dedesine verdi ve dede aldı. Gülendam'ın ve oğlunun ertesi gün işe gidecek sadece yol parası vardı. Gülendam'a bu hakmıydı ? Gülendam'ın hakkı bu muydu ?

Sadece yaşanmışlıkları yazsak yazma ile bitiremeyiz. Ayşe, Fatma,Zeynep   hepsinin adı KADIN .. Hangi kadın hakkından söz ediyoruz.

TBMM'nde kadın temsilci sayımız artmış. %4.1 den bu artış % 14.5 e çıkmış. Şimdi oradaki vekillerimize de sormak istiyorum.

-Toplumuzda son 10 yılda evli kadınların %39 'u fiziksel, % 15 'i cinsel şiddet görürken,

-Her on dakikada aile içi şiddet yaşanırken,

-Son yedi yılda öldürülen kadın sayısında   % 1400 artış var iken

-Koruma kararlarına rağmen son on yılda %73 kadın öldürülüyor iken,

-Bütün BU SORUNLAR  gözardı ediliyor iken ,

-Kadının doğum sayısı, kadının etek boyu, kadının kafasını kapaması, kadının orasını burasını açıp kapaması ithamlar ile dolu bir sürü vs. ..ler var iken

Saymakla bitmeyen bu kadar sorun problem var iken...SİZ SAYIN KADIN MİLLETVEKİLLERİ

SİZ KADINLAR İÇİN  NE yapıyorSUNUZ  ?

  Sokaklar arasında, arka sokaklarda , başucumuzda  ,yanıbaşımızda ezilen ,darp edilen, zulm edilen, haksızlıklara uğrayan öyle çok kadın var iken kadın hakkından söz etmek bana berbat geliyor. Birgüne sığdrıp bas bas bağrınmak, yazmak çizmek söylenmek  saçma geliyor işte. Ama yine de yazmadan duramadım söylemeden de duramayacağım... Kadın hakkı diye bir şey yok !

Kadının adı çok yapması gerekenler çok hizmeti çok fedakarlığı çok özverisi çok ...çokta çok...

Ben kadınlarımız artık dik dursun, ezilmesin, dayak yemesin, yaşam standartları yükselsin, işyerlerinde biraz daha esnek çalıştırılsın vs........ hayatı yaşasın görsün istiyorum. META olarak görülmekten öteye kadınlıklarına saygı duyulsun. İyi ki KADINIZ iyi ki KADINIMSIN  iyi ki ..İYİ Kİ olalım..Bedenen değil CANIMIZ  ile RUHUMUZ  ile.  

Her ne kadar hayat bir şekilde an an canımı yakıyor acıtıyor olsa da KADIN olmaktan tabiki onur ve gurur duyuyorum. Kadının ANNE olması bile Allah'ın bize lutfu. Hele ki çocuklarımızı da iyi birer güzel insan olarak yetiştirmiş isek değmeyin keyfimize.

Ben öncelikle Yüce Rabbime teşekkür ediyorum çok şükür hamdolsun...KADINIM

Verdiği anlamlarına hamd olsun lütfetti en güzel duyguyu tattırdı  ANNEYİM

Hayatın en güzel diğer duygusunu tattırdı ANNEANNEYİM

Babamın ve annemin  KIZIYIM

Kardeşlerimin ABLASIYIM

Allah'ım SENİN VERDİĞİN  bana ANLAM kattığın değerlere binlerce teşekkür ederim ..hamd olsun ..

İYİ Kİ BEN KADINIM...

Çocukken okuduğum din kitabından kadına dair aklımda kalan ve hiç gitmeyen tek cümle Peygamber (s.a.v) Efendimizin erkeklere hitaben ^^ dışarıdayken bile yediğiniz her lokmada karınızın hakkı vardır ^^ sözüdür. Bu ne yüce düşüncedir bu ne yüceliktir. 

Lütfen...Kadınların  canına bakın gönlünü ,içini sevin ve dokunun. O zaman içlerindeki çocukluğu, kuzuluğu, sevgiye dair var olanı göreceksiniz...Sevdikçe sevileceksiniz...

5 Aralık kadın hakları günümüz her ne kadar geçmiş olsa da o günü anıp bugün de dünya - kadınlar gününü kutluyorum..

Şimdi benden herkese @)---;---  kendi ellerinizden sevgimle ..

 

 

 

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..