Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

82 lik delikanlı

82 lik delikanlı
 

16 Şubat 1925 tarihinde Atatürk’ ün “ İstikbal göklerdedir. ” ulu emriyle kurulan Türk Hava Kurumu kuruşlunun 82. yılını büyük bir coşku ile kutladı.

16 Şubat 2007 Cuma günü, saat 10: 00 da Ulus ve Zafer Meydanlarındaki Atatürk Anıtlarına; THK Altındağ ve Çankaya Şube Yöneticileri ile resmi kıyafetli Türkkuşu personelinin çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunması ile başlandı kutlama etkinliklerine. Saat 14: 00 de Türk Hava Kurumu Genel Başkanı, Genel Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri, THK Genel Sekreteri, Türkkuşu Genel Müdürü, THK Yöneticileri, çalışanları ve üniformaları ile Türkkuşu personelinin oluşturduğu kortej, Aslanlı Yol’ u izleyerek Anıtkabir’ e ulaştı. Atatürk’ ün Mozolesi’ ne çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’ nde anı defterine kurumun şükranları ve 82 yıl sonra da ilk günkü heyecanla çalıştığı Genel Başkan Yusuf Güngör tarafından yazıldı. Daha sonra Atatürk’ün silah arkadaşı, İkinci Cumhurbaşkanımız, yaşama veda ettiği güne kadar THK’na ilgi ve sevgisi hiç eksilmemiş olan İsmet İnönü’nün kabri ziyaret edildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanların hep birlikte Anıtkabir Müzesini gezmesi ile Anıtkabir programı sona erdi.

Yapımına Atatürk’ ün emriyle başlanan ve inşaatının her aşaması ile ilgilendiği; tarihi Türk Ocağında ki kutlama etkinlikleri saat: 16: 00 da başladı. Sunuculuğunu güzel ve akıcı Türkçe’si ile TRT spikeri Mehbare Çelik’in yaptığı tören; saygı duruşu ve ardından Cumhuriyetin 10. yılının da kutlandığı o görkemli salonu dolduran konukların okuduğu İstiklal Marşımızla açıldı.

Kuruluşundan günümüze Türk Hava Kurumu fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından Genel Başkan Yusuf Güngör, Kurumun bu gün geldiği yeri, gelecekte ki projelerini anlattı. Yüce Türk Ulusuna katkılarından dolayı teşekkür etti.

Dr. Orhan Asena’ nın “ Atatürk ” isimli şiiri seslendirildi ve ardından THK’ na katkı sağlayanlara plaketler verildi.

Halk Müziği, Oyunları Araştırma ve Gençlik Derneği (HAMOY) sanatçıları, değerli Başkanları Sayın Abdullah Gündüz yönetiminde, konuklara Atatürk Oratoryasını sundular. Cahit Külebi’nin, “Atatürk Kurtuluş Savaşında” şiiri, “Yemen , Nenni Bebek, Allı Turnam, Uca Dağların Başında, Mert Dayanır Namert Kaçar” türkülerinin yer aldığı oratoryanın finali ise salonda bulunan tüm konuklarında coşkuyla katıldıkları “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü ile oldu. Görülmeye değer bir sahneydi. Final parçası okunurken kimse gözyaşlarını saklama gereğini duymadı.

Daha sonra yapılan ikramların ardından törenler sona erdi.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..