Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

86.500 direnç

86.500 direnç
 

Borsa İstanbul (BIST) haftanın ikinci günü, parasal teşviklerin devam edeceği beklentisi, faizlerin tarihi düşük seviyeleri görmesi ve yurtdışı borsalardaki pozitif görünümün de etkisiyle son bir haftadır içinde bulunduğu dar bandı yukarı yönlü kırarak günü yüzde 1,05 yükselişle 86,046 puan seviyesinden tamamladı.

Yurtdışında ise dün Euro bölgesi borsalarının büyük bir kısmı kapalıydı. Piyasaların açık olduğu ABD’de Merkez Bankası (FED), iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, aylık 85 milyar dolar olan tahvil alım programına devam edeceğini ve ekonomik koşullardaki gelişmelere göre, tahvil alım miktarın artırma ve azaltmaya hazır olduğunu kaydetti. Buna rağmen ABD borsaları açıklanan son ekonomik verilerin de zayıf büyümeye işaret etmesi ve bazı büyük şirketlerin gelirlerinin beklentilerin altında kalmasıyla dün sert düştü.

Avrupa tarafında bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısı için bir araya gelecek. Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin korkuların devam etmesinden ötürü büyümeyi destekleyici bir adım atacağı tahmin edilen bankanın, faizleri indirmesi bekleniyor. Ecb toplantısı öncesinde Avrupa borsalarının yatay hafif pozitif bir başlangıç yapması bekleniyor.

Gündem olarak ABD’de, Mart ayı dış ticaret verileri ile haftalık işsizlik başvuruları verileri takip edilecek yurtiçinde ise Markit, Türkiye Nisan Imalat Sanayi PMI ile TİM, Nisan ayı ihracat rakamları ve İTO Nisan ayı Ücretliler Geçinme verilerini açıklayacak.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde tarihi zirve olan 86,787 puana yaklaşılırken kısa vadeli göstergelerin bazılarının aşırı alım bölgesi içine girdiğini görüyoruz. Endeks için 86,787 önemli direnç olacak ancak öncesinde 86,500 seviyesinin hacimle geçilmesi gerekecek. Bu seviyenin altında 84,500 ve 84,000 destekleri önemli. Yukarı hareketlerde SAT/AL stratejisi uygulamanın doğru olacağı kanaatindeyim.

Özel ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..