Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

90 m2 daireye küçük diyorsun 2 m2 mezara nasıl sığacaksın?

90 m2 daireye küçük diyorsun 2 m2 mezara nasıl sığacaksın?
 

Haklı olabilir; evde ailesiyle oturuyor, mezara sadece kendisini koyacaklar. Mezarda yatacak, yaşamayacak da biri 90 m2 diğeri de 2 metrecik bir yer.

Öncelikle 90m2’nin ne kadar bir alan olduğunu anlamak lazım. Ancak bu iş tarla ölçer gibi olmaz. 90 m2 dairesi olanlar bilir.

Benim evim 90m2 mesela, sığmayı bırak içini doldurabildiğimi bile düşünmüyorum. Hani olabilse kullanmadığım alanlarını kiraya vereceğim. Balkonun en ucundan çağırdığım kedim salona 5 dakikada geliyorsa düşünün artık. Ve ben sabahları işe giderken evin kapısını buluncaya kadar mesaiyi kaçırıyorum. Sırf bu nedenle işe geç kaldığım oldu.

90 m2 evi olup sığmıyoruz, dar geliyor diyenler hiçbir yere sığmazlar. Tabii ki bu anlattıklarımız standart aile için(iki çocuk anne baba) Bunun üzeri olmasın zaten, aşiret miyiz biz?

90 m2 daireye insan niye sığmaz? Evde başkalarıyla oturuyordur da ondan (eşyalar) Büyük daire sığmadığından değil hava atmak için. Dosta düşmana gösterecek.

Büyük daireyi ısıtamazsın. Aile bireyleri birbirine yakın olamayacağı için aralarında samimiyet olmaz. Özgürlük anlamında işe yarayabilir ama yalnız odalarda da korkulur. Temizlemek zor olur.

Evim büyük olsun diyenlerin gerekçeleri de belli değil. Şahsıma ait odam olsun mu diyorlar? Geniş salon, ferah mutfak… Belki de hiçbiri değil; ama yine de daire büyük olsun… Büyük daire ne kadardır? Ne kadar m2 olursa büyük (büyükten kasıt normal/aranan) daire olur? Mevcut trende göre 90 m2’nin altındaki dairelerde oturulamaz. Oturulabilir daire ise 150 m2’ye kadar gidiyor. Paran varsa sorun değil. Parası olmayan büyük daire istiyor. Hem nasıl alacaksın hem neden büyük daire istiyorsun? Paran varda içine havuz mu yaptıracaksın? Amucam ile gir bir odaya… Allah Allah!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..