Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bayram ha!

Bayram ha!
 

Öyleyse Bayramınınz kutlu olsun. 
 
Ama siz nasıl mutlu olacaksınız ki?
 
Nice koç yiğitler şehit olup toprağa düştükten kelli. Daha da mı koç kesip, Bayram kutlayacaksınız? Daha da mı kaderimizde kan var!
 
Daha nice kan akacak ki bu ülkede!
 
Kan akıtarak Bayram mı olur? Olur…Olur… Diyenlere … Alın size kurban… Ve nice kurbanlar: 
 
“Ankara'daki şehitler ağacına son bir ayda kaybettiğimiz 56. şehidin künyesi çakıldı ve ağaçta yer kalmadı. 57'nci şehit Yüzbaşı Alkan'ın künyesi daha sonra çakılacak.”( 23 Ağustos 2015 Pazar)
 
“23 Eylül 2015 günü sabah erken saatlerde kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz Silvan İlçe Merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, kaldırıldığı Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.”
 
“ Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin yol kenarındaki ekmek tandırı içine tuzakladıkları bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatarak düzenlediği saldırıda şehit olan evli ve iki çocuk babası Komiser Yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi, 3 yıllık polis memur 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba sonucu şehit olan 3 polis, memleketlerine gönderildi.”” (milliyet.com.tr.16.eyl.15)
 
“Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda Eyüplü şehitlerimiz için kurban kesilecek. 46 şehit için 46 koç, ailelerinin de katılımıyla bayramın 1’inci günü kesilerek ailelere teslim edilecek.. “ (akşam.com.tr.23.Eyl.15)
 
“Çanakkale İlk Şehitler. Büyük altı parçadan İndefatigable, İnflexble, Seddülbahir karşısına diğerleri Anadolu yönünde Fransız gemileri merkezde olmak üzere vaziyet aldılar. Sabah 06:50 de boğazı tahminen 14.000 metre mesafeden bombardımana başladılar. Bu bombardıman toplam 17 dakika sürdü. Bataryalarımızın hiçbiri ateş açacak durumda değil idi nedeni gayet basit menzilimizin 12.000 olması. Bombardımana yalnız Ertuğrul ve Orhaniye tabyaları 4 mermilik atış ile karşılık verdiler. Bu 17 dakikalık bombardımanın tesiri pek mühimdir. Zayiatımız 81 er ve 5 subayın şahadetidir. Bu askerlerimizden bulunabilen en büyük parça yumruğum büyüklüğündedir. Bu askerlerimizi müstahkem mevki komutanı Cevat Paşa kendi elleri ile kalenin yanına, görmüş olduğunuz bu alana defnetmiştir..” (3 Kasım 1914 sabahı saat 06:40 )
 
Bu topraklar ne şehide doyar; ne de kurbana… Yaşadığımız sürece; karşımızda bize kurşun atacak güçte düşmanlarımız olduğu sürece kurban vermeye devam edeceğiz. Başka çaresi yok.
 
Ayrıca kurban kesmeye gerek var mı?
 
“Var” diyorsanız. Kesin. Kurban Bayramınız kutlu olsun. 
 
Ama o geride bıraktığımız şehitlerimizi hiç unutmayalım. Bu kurban etlerinizi rahat yiyebiliyorsanız, biraz da onların yüzü suyu hörmetinedir. Kabristana gittiğiniz zaman onların mezarlarını da ziyaret edin, birer çiçek bırakın. Onlar bizler için öldüler; bu vatan için.
 
Allahtan şehitlerimize rahmet dilerim; gazilerimize nice uzun ömürler. Herkese bol rahmetli Bayramlar dilerim.
 
Bu kanlar ancak öyle yuğup, yıkanır.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..