Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

90 yıllık parti mi olurmuş, hanedan mı bu; CHP kapansın yerine başka parti kurulsun

90 yıllık parti mi olurmuş, hanedan mı bu; CHP kapansın yerine başka parti kurulsun
 

Atatürk’ün mirasıyla durumu idare eden Türkiye’nin asırlık partisi CHP artık iyice ayağa düştü. Özürlü heykel gibi cumhuriyet dağında Ata’nın manevi kişiliği ile ayakta durmaya çalışan bu eskimiş yapıda herkes sonradan konan tuğlalara bahane buluyor ama nedense kimse partinin artık bir vizyon taşıyamayacak kadar eskidiğini, yıprandığını görmüyor.

Parti değişime ve yeniliğe açık demokratik bir yapıdır; antika mı bu ki eskidikçe değerli olsun. “Siz senesine bakmayın, düşünceler eskimez” Bal gibi eskir, şimdi şapka kanununu anlat insanlar size güler; şapkanın da kanunu mu olurmuş der. CHP’nin adı da eskimiştir, vizyonu da eskimiştir, lak lak sakız gibi çiğnenmeseydi kurucusu da unutulurdu; CHP bugün artık Tiryaki Hasan Paşa’nın kül tablasına dönmüştür.

İnsanlar bugün Allah’ın dini olduğu halde 14 asır önceki İslam’ı tartışıyor, CHP kim olmuş ki; tüzüğü vahiy mi? CHP’nin bugün hala faaliyette olması büyük ve köklü bir parti olduğunu değil bu minvaldeki kimselerin bu konuda bir değişim yaratacak kapasitede olmadıklarını gösterir. Ne yani Atatürk ile sözleşme mi imzaladınız yoksa CHP’nin 90 yıldır devam etmesinin gerekçesi ne? 

Kapat, başka bir parti kur kardeşim… Atatürk kurmuş… Ne yapalım yani, kıyamete kadar devam mı edecek? Atatürk’ün partisi kapanınca Atatürk’ün idealleri bitiyor mu? Atatürk’e layık ne yaptınız ki devam etsin! Ülkenin umut bağladığı milyonları bitmiş tükenmiş müzelik bir vizyona hapsettikten sonra başına hâşâ Allah’ı getirsenizne yazar!  

Atatürk’ün devri kapansın ya, kimlerin devri kapanmadı ki… Sevgisi kalsın devri kapansın. Bu haliyle CHP bize hitap etmiyor. Demokrasiye inanan %45’in siyasette karşılığı yok; bizler partisiziz. CHP diye bir korkuluk ortada duruyor. Atatürk’ün partisiymiş. Atatürk’ü de partisini de istemiyoruz! Gına geldi ya!

Sen birilerinden güç alacaksan, öyle geçmişe yaslanacaksan bize lazım değilsin. Cumhuriyet idealleri artık bu ülkeye yetmiyor anlamıyor musun? Oysa tüzüğünde hala Anıtkabirin duvarındaki yazı var. 90 yılda vizyon mu kalır. En iyisi CHP’yi müzeye koymak! Bu arada CHP  zaten benim partim değil, demokrasiye inananlar adına konuşuyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..