Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Domuz eti haramsa yeme,zavallı hayvana nefret ve düşmanlık niye!

Domuz eti haramsa yeme,zavallı hayvana nefret ve düşmanlık niye!
 

Allah hikmeti kendinde menkul bir nedenle Müslümanların domuz eti yememelerini emretmiş olabilir; yani bunu anlarım. Ama zavallı hayvanın kimseye bir kötülüğü yokken sırf Allah etini haram kıldı diye düşmanca davranılması insanı derinden üzüyor. Etini yemezsen yeme, bırak itler, köpekler yesin.

Koskoca Müslümanlık âleminin domuz gibi basit bir hayvanla uğraşması ve bu zavallı hayvanı adeta dinin düşmanı ilan etmesi tuhaf geliyor insana. Böyle bir şey Allah’ın yüceliği ile bağdaşmıyor. Allah hâşâ işini gücünü bırakmış zavallı bir hayvanla mı uğraşıyor. Üstelik kendi yarattığı.

Domuz naptı? Bedir’de müşriklere yardım mı etti? Kâbe’yi mi taşladı. Din belki Müslümanların sağlığı ve temizliği bakımından hani domuz da biraz pis bir hayvan görünüyor ya etini yemeyin demiş olabilir. Ama bu algı insanlara farklı yansıyor. Fanatik Müslümanlar domuzu gördüğü yerde öldürür. Hatta bu yüzden sevap kazandığını da düşünür.

Allahütealâ Müslümanların hepsini aklı başında sanıyor galiba. Bu âlemde o kadar cahil insanlar var ki Kâbe’ye olur ya bir domuz girse belki bir daha orada ibadet etmezler. Bu durumda İslam ulemalarına büyük iş düşüyor. Allah’ın buradaki kastı müminlere çok iyi anlatılmalı.

Bakın bu şekilde dünyada Müslümanların hâkim olduğu coğrafyalarda domuza hayat hakkı verilmiyor. Yani sonuçta hayvan bu, her yerde yaşar; özel yetiştirilmesin ama dağda taştakilerin yok edilmesi bilmiyorum yani Allah’ın yüce merhamet duygusuyla nasıl bağdaşıyor?

Yani sonuçta domuz denen hayvan da yaratılmış, bu dünyada var ve varlığını sürdürmek zorunda. “Allah sizi haram kıldı topluca intihar edin, gidin bu dünyadan” diyecek halimiz yok. Üstelik popülâsyonu yüksek bir hayvan, dünyada milyonlarca. Yaşamak için yiyecek, içecek, barınacaklar. Dinin bu emriyle onlardan nefret eder ve bu nefrete bağlı olarak yaşadığımız yerlerde hayat hakkı tanımazsak zaten koruyucuları olmayan bu zavallı hayvanlara zulmetmiş oluruz. Allah zulmedin demiyor, sadece etini yemeyin diyor.

Domuzun pis bir hayvan olduğu konusuna gelince yaratılışı gereği ne bulduysa yiyor, bir beslenme düzeni yok ve en önemlisi vücudunun eğimi yok(başını çeviremiyor, her yere uzanamıyor) Bir de bunlar zaten böyle diye domuz çiftliklerinde gelişigüzel besleniyorlar. Yani domuzun hassaten pis bir hayvan olduğunu ben düşünmüyorum. Anatomik farklılıklar ve insan sağlığına zararlı olduğu düşünülen ayrıntılar bilimsel izahtan yoksun. Daha çok bir ön yargının sonucu gibi görülüyor.

Bütün hayvanlar pistir; ama dünyanın en pis hayvanı bile iyi bakıcıların elinde temiz olabilir de yani dininki bir emir ve dinin mensupları bu emre uyacaklar, buradaki düşmanlık gereksiz. Ki zaten böyle bir emre ben domuz olsam sevinirim; çünkü en azından Müslümanlar etim için kesmeyecekler. Bir de düşmanca ön yargılar olmasa…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..