Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

ABD’nin İsrail’İ Destekleme Nedeni Olarak İleri Sürülen Şeyler Spekülatif

ABD’nin İsrail’İ Destekleme Nedeni Olarak İleri Sürülen Şeyler Spekülatif
 

Yani inandırıcı tarafı yok, belli kesimlerin iddiaları. Ben bugüne kadar ABD’nin İsrail’i destekleme nedeni olarak ortaya konulan mantıklı bir şey duymadım. Çoğu Amerikan karşıtlarının uydurması.

ABD ekonomisini ayakta tutan kişiler Yahudi asıllıymış örneğin. Bazı kişiler vardır böyle ama genele yayarsak komik bir iddia. Eğer bu doğruysa Amerikalılar hiç de öyle becerikli insanlar değillermiş.

Aslında bir nedeni de yok sanki. Bir ülke bir ülkeyi neden destekler. Aynı millet mi bunlar yahut aynı dinden? Yahudilerin adanmış topraklar, Büyük İsrail, Siyonizm gibi dünyaya hâkim olma yahut bulundukları yerin hâkimi olma gibi idealleri olduğu söylenir ama böyle şeyler hangi millette yok ki, Türklerin “Nizami Âlem” dedikleri de buna benzer yahut Yunan/Rum Megola İdea vs.

Gizli İsrail’i bırakalım, bütün milletlerde buna benzer şeyler var. Bana ne “Adanmış Topraklar” dan, ben bugün İsrail ne yapıyor ona bakarım. Ama doğrusu iyi şeyler de yapmıyor. İsrail’in güvenlik gerekçesini haklı görüyorum ama abartıyor ve sanki başka bir niyeti varmış gibi düşünüyorsunuz.

 Peki ABD böyle bir ülkeyi neden destekliyor? ABD emperyalist bir ülke. Dünyanın her yerinde olmak istiyor. Bence İsrail ABD’nin Ortadoğu’daki üssü.  Destekleme nedeni bu.

ABD yaş tahtaya basmaz, bir menfaati olmasa hem de böylesini sorunlu bir ülkeyi desteklemez. Çok açık, İsrail ABD’nin Orta Doğu’ya giriş kapısı. Türkiye’ye müttefikliğin nedeni ise Rusya-İran ve icabında Çin vs tarafına geçmesin diye.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..