Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Adrasan Çadır Kampı ve Muhteşem Deniz

Adrasan Çadır Kampı ve Muhteşem Deniz
 

Antalya’da yaşıyorum. Çadır kampını çok seviyoruz ailecek. Geçen hafta 3 günlüğüne Adrasan (Kumluca/ Antalya, Olimpos’a 10km)’daki çadır kampına gittik. Amacımız hem çadır kampında keyifli zaman geçirmek hem de dünyanın en temiz denizlerinden biri olan Adrasan’daki denizin tadını çıkarmaktı. Çadır kampını tek kişi işletiyor. Birbirine bitişik 2 çadır kampı daha var ama ortadaki en iyisi ve en uygunu. Telefonla yer ayarlanabiliyor. Genelde kendi çadırınızı getiriyorsunuz ama çadır kampının az sayıda kendine ait çadırı da var. Çadır kampı dar bir alana kurulu ve 20-25 orta boy (2-4 kişilik çadır) çadır kurabilirsiniz. Cumartesi çadır sayısı artıyor hafta içi daha sakin oluyor. Biz Perşembe gittik Pazar akşam üstü ayrıldık. Marmaris’te İnbükü’nde çadırda kaldık, Fethiye’de Katrancı’da çadırda kaldık. En iyisi ve en temizi Adrasan’dı, denizi en iyi olan da Adrasandı. Marmaris ve Fethiye’dekileri özel işletmeler işletiyordu ama hem çok kalabalık hem de temiz değildi.

Çadırda kişi başı 20-25 TL arasında kalıyorsunuz. Biz beş kişiydik. İki karı koca, 1 15 yaşında çocuk 2’de 8 ve 11 yaşında 2 çocuk. Kendi çadırımızı götürdük. Günlüğü 50 TL’ye kaldık. 50 TL içinde çok temiz tuvalet, çayını yapabileceğin ücretsiz kettle, yemeğini yapabileceğin ücretsiz gaz ocağı vardı. Ortak kullanıma uygun buzdolabı, duş yeri tuvaletten ayrı bir yerde, bulaşık yıkama yeri ayrı bir yerde. Çöp tenekesi çok uzak değil, çadır kampının dibinde. Çadır sahibinden soğuk su alabiliyorsunuz. Her türlü alış verişi yapabileceğiniz market ise 5 dakikalık yürüme mesafesinde. Deniz 20-25 metre mesafede ve tüm gün temiz ve az dalgalıydı. 3 geçe yattık. 2 gece hava biraz sıcaktı ama saat gece 12’den sonra serin serin uyuduk. Son gece ise süper esiyordu. Gündüz sürekli esinti var. Mangal kömürünü getirirsen 2-3 mangal da var, kullanabilirsin. Akşam üstü mangal yakılıyor. Saat 8-8.30’dan sonra mangala izin yok. Çünkü insanlar dumandan rahatsız oluyor.

İşin özü aslında Çadır kampının temizliği işletmeciden geçiyor. İletme sahibi tek kişi ve herşeyle ilgileniyor. Biraz da titiz olunca her şey ve her yer temiz. Bir olay anlatayım. Cuma günü karşı komşumuz da çadırda kalmak için geldi. Yanında dolma getirmiş, bizimkiler ocağa dolmayı koyup demiz gitmişler dönüşte dolma pişmiş ama suyu taşmış, bizimkiler nihayet dolma pişmiş diye bakmaya gittiklerinde işletme sahibi de gelip hafif yollu haklı olarak kızmış. İşletme sahibi tencereyi bir kenara koyup, ocağı eliyle yarım saat temizledikten sonra evin erkekleri olarak bize de biraz hanımları şikayet etti. Neyse karşı komşu 15 güne bir geldiği için ahbap olmuşlar da sıkıntı çıkmadı. İşletme sahibi çok titiz ve temiz bir insan, iyi niyetli aynı zamanda. Çadır kampını daha net anlatmak için verdim bu örneği.

Deniz muhteşem. Deniz kenarında şezlonglar ve hasır şemsiye var. Günlük 5-10 lira veriyorsun tüm gün sana ait, kullanabilirsin. 3 günlük çadır kampında istemeyerek de olsa Pazar ayrıldık. Yaz bitmeden bir 3 daha kalacağız. Sahibinin adını ve telefonu şu an yanımda değil, aldığım zaman yorum kısmına yazacağım. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..