Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '18

 
Kategori
Dünya
 

Alavere Dalavere Amerika Nereye?

Alavere Dalavere Amerika Nereye?
 

Şu YPG terör örgütü Suriye'de terör eylemlerini sürdürdüğü halde Amerika'nın direktifleri doğrultusunda sınırımıza yakın bölgeye konuşlandırılması ve ülkemize tehdit oluşturuyor gerekçesiyle ve haklı olarak  Türk askerine zorunlu operasyon yapmasına yönlendiren Amerika'ya karşı öfkem bir türlü dinmiyor dinmeyecek! 

Washington'a göre ülke sınırları geçersizdir. 'Bana ne Suriye'den' deme lüksüne sahip değiliz yeni kurulacak olan dünya düzeni prespektifinden bakmaya çalıştığımızda.

'Nedir peki kurulacak olan yeni dünya düzeni?' diye soracak olursanız, el cevap Ortadoğu İslam coğrafyasını emperyal ülkelerine dahil etmek ve başta yeraltı kaynaklarının bütün dünyaya emperyal tuccarları tarafından pazarlanması..

Amerika bir yandan Ortadoğu İslam ülkelerini ticari bağlamda emperyal ülkelerine dahil etmek isterken diğer yandan İbrahim-i dinler şemsiyesi altında ılımlı İslam modelini de harekete geçirmek istemektedir.

Tüm bu bağların oluşabilmesi ve güçlenebilmesi için Amerika'nın Türkiye'ye bugüne kadar olmuş olan ihtiyacından daha fazla ihtiyacının var olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Türkiye, gerek coğrafi konumu itibariyle gerekse Ortadoğu İslam coğrafyası kültürüne yakınlığı bağlamında Ortadoğu'nun saymış olduğum yeni dünya düzenine uyum koşullarına yardımcı rolü üstleneceğinden dolayı bundan sonra Amerika Türkiye^yi daha fazla el üstünde tutacaktır diye düşünüyorum.

Bakmayınız siz dışişleri bakanının 'Amerika ile ilişkilerimiz kopma noktasına geldi' söylemine..

Amerika dışişleri ve savunma bakanları boşuna gelmiyorlar sanırım Türkiye'ye..

Hepsi birer stratejiden ibarettir.

Partili cumhurbaşkanı modeli de her ne kadar ülke için planlanmış gibi görünüyor olsa da daha çok Ortadoğu coğrafyası için düşünülmüş bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Çok iş var Ortadoğu İslam coğrafyasında. Daha henüz başlamadı. Demokratik seçimlerden tutunuz serbest piyasa ekonomisi modelinin uygulanmasına kadar yıllarca sürecek programlar duruyor Ortadoğu'nun önünde ve hepsi de Türkiye üzerinden gerçekleştirilecek programlardır unutmayalım.

'Türkiye Ortadoğu bataklığına sürükleniyor' diyoruz da bu sürüklenme kendiliğinden gelişen durum değildir. Amerika 100 yıl önce Ortadoğu İslam coğrafyasını şekillendirmek için programını yazarak son 60 yıl Türkiye'yi de kapsayacak şekilde uygulamaya koyarak adım adım bataklığın içine çekmeye çalıştığının altını çizelim bir defa!

Demem şu ki; bugün Afrin operasyonu gerçekleştiriyorsa Türk askeri, bu hayatı önem arzeden operasyonun sadece 6 veya 7 yıldır devam eden Suriye meselesinden kaynaklanan bir operasyon değil, 60 yıldır devam eden uygulamaların birikimi sonucundan doğan bir operasyon olduğunun da herkes tarafından bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.

'Alavere dalevera Kürt Memet nöbete' misali, alavere dalevera Amerika Suriye'deki petrol kaynaklarına konmak istiyor.

Bunun Türkçesi bu!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..