Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

24 Kasım Öğretmenler Günü

Merhaba bugünkü yazım da 24 Kasım Öğretmenler günü hakkındadır.

“Bana bir harf öğretenin Kırk yıl kölesi olurum.” Hz.Ali

“Eğitimdir ki, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Dinimizin de ilk emri okudur.  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.) eğitime önem vermiştir. Türkiye Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizin ilk başöğretmenidir.

Öğretmenlik mesleği bu kadar kutsal bir meslektir. Ben öğretmenlik mesleğinin para için değil idealist bir meslek olarak görülmesi taraftarıyım. Öğretmenlik bir ulusu,milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmakta yeri ve önemi çok büyüktür.

Eğitimin en önemli yapıtaşı öğretmenlerimizdir.  Kurtuluş savaşı mücadelesinden sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğitime vermiş olduğu önemi şurada anlıyorum. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Cehaletle mücadele etmenin ne kadar zor olduğundan bahsetmiştir.

Sizlere Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Yazımın sonunda görevini layıkıyla yapan bütün idealist öğretmenlerimizin ve Şehit öğretmenlerimizden Aybüke Yalçın,Necmettin Yılmaz,Neşe Alten,Şenol Akar bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Gelecek sizlerin eseridir…

 

 
Toplam blog
: 48
: 523
Kayıt tarihi
: 26.05.16
 
 

1993 yılında Sinop ili Durağan ilçesinde doğdum. 1997 yılında ailemle birlikte İstanbul'a geldim...