Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Amaniiiiin!! Nedir bu fetir?

Ramazanda Mersin'de bulunduğum için bir iftarı da dışarıda yapalım dedik abimle. İftar vaktine yakın attık kendimizi caddelere, yemek yiyecek iyi bir yer arıyoruz. Bulduk da çok şükür. Adını vermek istemediğim bir yerde menü ile iftar yapalım diye karar aldık . Başladık yemekleri beklemeye.

Efendim önce ağzınıza layık aparat niteliği taşıyan peynir, zeytin, hurma, çiğ köfte, içli köfte vs.den oluşan bir tabak sundular bize. Tabii kıtlıktan çıkmış gibi tabaklara saldıran biz, ardından gelen ne çeşit olduğunu hatırlamadığım çorbayı da hüplettik.
Sonracığıma, sırada ne var diye beklerken önümüze güzel görünümlü bir yemek getirdiler. Adı da Fetit miymiş neymiş!! Yaa görüntü süper de iş tatmaya gelince yürek değil mide istiyomuş onu anladık:)) Buharda haşlanmış tavuk göğsünü tel tel ayırmışlar ve onun üzerine bol tereyağlı pilav ve küp şeklinde ekmekparçaları koymuşlar. Sonra da süzme yoğurt gibi birşey( tam adını koyamadım:)) dökmüşler. Üzerine de son olarak pembeleştirilmiş dolmalık fıstıklar serpilmiş ama onlar da tereyeğlı. Iğğğgghhghhhhgh!!!

Ya yemeye başladık lakin 5 dakka geçmesine rağmen bir tat alamadık:) Sırf tereyağı tadı ağzımızda. Yiyoruz hala, aynı zamanda da birbirimize bakıyoruz abimle .Yani fikir paylaşımında buluncaz yaa o bakımdan. "Yaa ne fikri ne paylaşımı bırak yaaa..." dedik.

Yemeği de mundar ettik karıştıra karıştıra. Bulamaç gibi oldu. E o da müsaitmiş öyle olmaya :)) Neyse sonra öğrendik ki bu Fetit bir Lübnan yemeğiymiş.
"Aman" dedik , "Yaa Lübnanlılar bunları mı yiyor Allah aşkınaaa".

Ama demişler bir kere zevkler ve renkler tartışılmaz diye. E adamlar alışmış seviyo yiyolar. Tıpkı uzakdoğuda da böcek vs.yi haşlayıp yedikleri gibi.
Ardından bir çay bizi kendimize getirse de şoku hala üzerimizden atamamıştık ve fetit üzerine sohbetimiz büyük bir itinayla devam etmekteydi:)

Sonrasından gelen dondurma da keçi sütünden miydi neydi anlamadık ama güzeldi. E yedik biz de canıım.
Yine bir çay veeeee....
"Artık kalkma vakti geldi" dedik.
Ardımıza baka baka eve doğru yol aldık...


İşte bu benim unutamadığım yemek sofrası anılarımdan biri :))
Şimdi siz merak edersiniz bu fetit i.
Aman!!!
Alın da fetiti fetit fetit fetitleyin...

(Resmini inanın çok aradım ama maalesef bulamadım...)

 
Toplam blog
: 5
: 539
Kayıt tarihi
: 16.10.07
 
 

Aslen Kayserili olup İstanbul'da doğmuş fakat şu anda okulu gereği Eskişehir'de ikamet eden bir üniv..