Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beyaz Sirke ve Temizlik

Beyaz Sirke ve Temizlik
 

Beyaz Sirke Ve Temizlik


Yurt dışında yaygın olarak kullanılan beyaz sirkenin gücünü sizlerle paylaşmak istedik.

Genelde herkes yıkama etiketlerindeki tavsiyeye göre ayarlar çamaşır makinelerinin derecesini. Ancak bazen tavsiye edilen derecede yıkamanıza rağmen kıyafetlerinizin tam olarak temizlenmediğini düşünürsünüz.

Ayrıca temizlikte sağlık ve hijyen konusunda titiz misiniz? Deterjan kalıntıları sizlerin ve bebekleriniz in cildinde alerjiye neden oluyor, göz ile görülmeyen minik canlılar da bizim ile birlikte yaşıyor, bunların hepsine son…

Öğreneceğiniz yöntemle bundan sonra kıyafetleriniz hem güzel yıkanacak hem de parlayacak.

Beyaz sirke nedir?
Şeker içeren tarım ürünlerinden fermantasyon yöntemi ile elde edilir. % 5 oranında asetik asit içerir. Beyaz sirke su gibi saydam görünümlü çeşitli alanlarda kullanılabilen çok yararlı, kimyasal temizleyicilere alternatif olan çevreci bir üründür.

*Kalıcı lekeleri çıkarır  Lekesi çıkmayan kıyafetinizi önce soğuk suda elinizle yıkayın. Daha sonra lekenin üzerine beyaz sirke dökün. Bundan sonra ise kıyafetinizi normal şekilde çamaşır makinesinde yıkayın. Sonucu görünce şaşıracaksınız.
*Koku giderir  Eğer kıyafetlerinizden sigara veya istenmeyen kokular çıkmıyorsa, yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökün. Kıyafetinizde koku kalmayacak.
*Kıyafetlerinizi ilk haline döndürür  Bazı kıyafetler, materyalleri nedeniyle çabuk eskirler. Yine yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökerek kıyafetlerinizi ilk aldığınız hale döndürebilirsiniz.
*Evcil hayvanların tüylerini çıkarır  Bazen çamaşırlarımızı yıkadığımız halde evde kedi veya köpek besliyorsak onların tüylerinin hala kıyafetlerimizde kaldığını görürüz. Bunun için de yine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Beyaz sirke nerelerde kullanılmaz…
Mermer tezgahlarda, cilalı ahşap yüzeylerde, alüminyum ve döküm tencerelerde ve tavalarda beyaz sirke kullanılmaz.

 

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..