Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '18

     
    Kategori
    Eğitim
     

    Çocuğunuzla Birlikte Keşfederek ve Eğlenerek Vakit Geçireceğiniz Tatil Aktiviteleri...

    Tatiller ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeleri; çocukların ilgi ve yeteneklerini farketmeleri ve geliştirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Tatillerde anne babaların en önemli sorumluluğu çocuklarının ilgi ve yetenek alanlarıyla ilgili çevresel fırsatları keşfetmelerini sağlamaları ve eğer çocuk isterse bu ilgi alanlarını deneyimlemesi için çocuklarını teşvik ederek onlara model olmalarıdır.

    Unutulmamalıdır ki anne babaların çocukları için yaratacağı bu fırsatlar, çocuklarının ekranlarla değil akranlarıyla daha çok zaman geçirmelerini de sağlayacaktır. 

    Tatilde Çocuğunuzla Birlikte Keşfedebileceğiniz Toplum,  Bilim, Sanat, Kültür, Spor ve  Doğa Aktiviteleri Örnekleri:

    ·         Çocuğunuzun kişisel gelişimi için bilimde, sanatta, teknolojide , sporda  eğitimde, basarılı olan insanların başarı hikayelerinin anlatıldığı kitaplar okuması için çocuğunuza model olabilir ve onu teşvik edebilirisiniz.

    ·         Çocuğunuzun sanatsal yeteneklerinin gelişmesi için bir müzik evini veya konservatuvarı ziyaret edebilir ve çocuğunuz isterse gitar ,keman, yan fülüt,  bateri ,bağlama , gibi müzik enstrumanlarindan birini öğrenmesi için ona destek olabilirsiniz.

    ·         Sehirlerin kültürel mirası olan  müzeleri,  antik kentleri, sahafları ve antikacı  dükkanlarını çocuğunuzla birlikte gezebilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun bilimi ve doğayı keşfedebileceği Bilim Cocuk, TRT Cocuk , National  Geographic Cocuk, Atlas Cocuk, dergilerine çocuğunuzun abone olmasını sağlayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun iletişim becerilerinin gelişmesi, ve özgüven duygusunun artması için çocuk tiyatrosu, drama grupları ve dans kulüplerini çocuğunuzla birlikte ziyaret edebilir, eğer çocuğunuz istiyorsa drama veya dans kurslarından  çocuğunuzun yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun sanat ve estetik duygularının gelişmesi, hayal gücü ve yaratıcı düşünme becerilerinin artması için çocuğunuzla birlikte şehrinizdeki  sanat evleri, resim ve heykel galerilerini ziyaret edebilir eğer çocuğunuz isterse  resim,karikatür, heykel, ebru, seramik  gibi  kurslara çocuğunuzun katılmasını sağlayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzla birlikte yaşadığınız yerlerde bulunan oyun parklarını, botanik parklarını, şelaleleri, mağaralar, barajlar ve doğa milli parklarını gezebilir, çocuğunuzla birlikte doğa fotoğrafçılığı deneyimi yaşayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzla birlikte doğa gezileri yaparak çocuğunuzun çevreden topladığı şeylerle doğayı incelemesi ve kesfetmesi icin ona  mikroskop ya da büyüteç  alabilir,  taş, para, deniz kabuğu, yaprak, tohum  gibi ilgi duyduğu alanlarla ilgili kolleksiyonculuk yapmasını teşvik edeblirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun zihinsel becerilerinin gelişmesi, el göz koordinasyonunun artması için kimya setleri, bilim setleri, deney setleri ,zeka oyunları, maket yapımı, yap boz ya da pazıl gibi  uğraşlar edinmesini sağlayabilirsiniz.  Çuğunuzun bilim atölyeleri, robotik kodlama atölyelerine katılmasını sağlayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzla birlikte aile buyuklerini  ziyaret ederek çocuğunuzun aile büyükleriyle güzel vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun birlikte  mimarlık ofisi veya diş hekimliği bürosu gibi işyerlerini ziyaret ederek çocuğunuzun mesleki ilgi ve farkındalığını geliştirebilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzda olumlu bir gelecek algısı yaratmak, çocuğunuzun üniversite hayatı ve eğitimi hakkında bilgi ve farkındalığını artırmak için yaşadığınız şehirde bulunan bir üniversite kampüsünü çocuğunuzla birlikte gezebilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun farklı türlerdeki kitapları incelemesini ve keşfetmesini sağlamak için çocuğunuzla birlikte kitapçıları dolaşabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzun kitap okuması, günlük tutması, şiirler ve kisa hikayeler yazması ve yarışmalara katılması için onu cesaretlendirebilirsiniz. Bu konuda sizde ona iyi bir örnek olarak ona ilham verebilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzla birlikte kütüphaneleri ve muzeleri gezerek çocuğunuzun yerel tarih arastırmaları yapması için ona fırsat yaratabilirsiniz.  Örneğin şehrimizin kurtulus savaşindaki kadın kahramanlarını çocuğunuzla birlikte arastırabilirsiniz.

    ·         Çocuğunuzla birlikte belediyelerin veya gençlik ve spor il müdürlüklerinin birçok farklı branşı içeren spor okullarını ziyaret ederek, çocuğunuzun isteyeceği branşlarda sportif aktivitelere katılmasını sağlayabilirsiniz..

    Çocuğunuzla birlikte güzel zaman geçireceğiniz, birlikte keşfederek öğreneceğiniz ve eğleneceğiniz güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum.

     

    Mücahit USTABAŞ (Psikolojik Danışman-Rehber Öğretmen)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 937
    Kayıt tarihi
    : 23.01.18
     
     

    19 Mayıs Üniversitesi PDR mezunu olup okul psikolojik danışmanı olarak görev yapmaktayım. Meslek ..