Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Eylem yapma özgürlüğü

Eylem yapma özgürlüğü
 

Eylem Yapanlar


Basında sürekli olarak seyrettiğimiz eylemlerin ne amaçla yapıldığını ayırt edebilir durumdayız. Son zamanlarda moda haline gelen öğrenci eylemlerinde belli başlı grupların kişiler aynı, sadece yer farklı olarak değişik amaçlar içerisinde olarak hareket ettikleri malum ortada. 

Yönetim ile ilgili her kesimden hoşgörülü ile karşılayacak diye bir zorunluluk yoktur. Kendi aramızda oluşan konuyu tartışabilir, sesini duyurabilecek yer de ise bu konular kameralara karşı yansıtılıp kamuoyunda çıkmakta. Kişilerin bulundukları idari amirinden izin alıp eylem yapabilirler. İzin alındıktan sonra belli kriterlere göre yaptığın eyleme kimse karışmaz. 

Artık amacın eylem dışına çıkıp provokasyona dönmesi için eylemler yapılıyor. Öğrencilerin yönetimi protesto etmek için meydana inenler öğrencilik dışına çıkıp her türlü çirkefliğe başvuranlara eylemci değil provokasyoncu demek yerinde olur. Yapılan eylemlerde asıl hedeflerin dışına çıkıp olayı tamamen provoke edildiği gözlemlenmektedir. 

Türkiye’de sadece onlar öğrenci olmadı. Zamanında başörtülüler okula alınmayarak hakaretlere az mı maruz kalmışlardı. Onlarda eylem yapmıştı, hem de Türkiye Cumhuriyeti polisine şiddete başvurmadan. Onlarda öğrenci idi bugün eylem yapanlarda öğrenci ardaki farkın dağlar kadar olduğunu düşünmeden söyleyebilmekteyiz. 

Yapılan gösterilerde amaçlar dışına çıkarak devletin polisine karşı taş, tekmeler atarak sadece o an ki görüntü oluşturabileceğin durumdur. Başka polise taş atanlara baktığımız zaman örgüt yandaşlarının aynı eylemde bulunuyor. O zaman yapılan eylemlerde öğrenci eylemlerdi değil de örgüt eylemleri adını alıyor. Zaten Başbakan yardımcısı Ali Bacan; öğrenci protestoları için eylemlerin arkasında örgüt var, bunun belgeleri de devlette mevcut diyerek olayların gelişimini devlet kanadından onaylanmış oldu. 

Eylem yapma da hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, eylem yapma özgürlüğü vardır. Yalnız bunu art niyet alarak değil ses uyandırarak belli mercilere ulaştırmak için yapılmalı, aksi takdirde yapılan eylemlerin sadece olayın olduğu mahallinde kalıyor. Tabi bunu basın sulandıra sulandıra dile getirdiği için ülke gündeminde yankı uyandırabiliyor. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..