Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Hatice Karatepe

http://blog.milliyet.com.tr/haticekaratepe

19 Haziran '15

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Eyvah Karne!

Eyvah Karne!
 

Bugün karne günü! Ebeveynlerden sıklıkla duyduğumuz cümleler.. “Onun için her fedakarlığı yapıyoruz, bir dediğini iki etmiyoruz ama o bunun karşılığında hiç bir şey yapmıyor”, “Yine zayıflarla dolu bir karne getirdi, buna nasıl yaklaşmalıyız?”, "Yeter artık, bu çocuktan bir şey olmayacak"..
 
Karne gününü krize dönüşmeden atlatabilmek için göz önünde bulundurmanız gerekenler var;
 
-Çocuğunuza karşı anlayışla ve empatiyle yaklaşın. Aldığı düşük notlar onda da stres yaratıyor olabilir, kıyaslamalardan ve eleştiriden kaçının.
 
-Sadece başarısızlıklarına odaklanmayın, her çocuğun yetenek alanları birbirinden farklı olabilir. Onu sadece başarısız olduğu alanlarla değerlendirmek kendine güvenini zedeleyecektir.
 
-Ön yargılı olmadan başarısızlığın nedenlerini birlikte keşfetmeye çalışın ve bir sonraki akademik dönem için gerçekçi çözüm yolları araştırın. Önemli olan çocuğun getirdiği sonuca dair sorumluluk üstlenmesi, hataları öğrenme fırsatına çevirebilmesi ve çözüm üretebilme becerisinin gelişmesidir.
 
-Çocuğunuza karşı olan sevginizi ve güveninizi başarı gibi bir kritere bağlı tutmanız, onu suçlayıcı, tehdit edici davranımlara maruz bırakmanız, tembellikle etiketlemeniz veya şiddet uygulamanız motivasyonunu düşürecek ve öz benliğiyle ilgili olumsuz düşüncelerin gelişmesine sebep olacaktır. 
 
 
 
haticekaratepe@madalyonklinik.com
 
Toplam blog
: 6
: 706
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

Lisans öğrenimi sırasında bir çok akademik araştırma ve TEGV, LÖSEV, SHÇEK gibi kurumların sosyal..