Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '11

 
Kategori
TV Programları
 

Feriha'nın evi düşman başına

Feriha'nın evi düşman başına
 

Daha önceki dizi kritiklerimi okuyanlar varsa bileceklerdir; öyle pek dizi meraklısı bir adam değilim. Türk dizilerindeki kin, nefret, entrika, kötülük, kumpas benim bünyem kaldırmıyor. Arada ayak üstü annemin izlediği dizilere göz atar, biraz dizilere biraz da anneme takılırım.  

Dediğim gibi annemin dizilerinden söz açılmışken, dün(pazartesi) eve geldiğimde  yayınlanması gereken "Anneler ile Kızları" dizisinin ekranda olmadığını annemin de bir hayli canının sıkıldığını gördüm. Ufak bir araştırma yaptım. Star televizyonu da bir açıklama yapmamış, dizinin yeni saati ve günü hakkında. Haftalık programda da görülmüyor. Şahsi kanaatim bittiyse hayırlısı olmuştur. Ama 13. bölümün sonunda ara vermişte olabilirler. O da ayrı bir konu.

Gelelim Feriha'ya

Neyse efendim; bizim evin insanının psikolojisini bozan diğer dizi "Adını Feriha Koydum."  Bu dizideki doğa üstü entrikaları ve kötülük kat sayısına ulaşan başka dizi var mı ? Merak ediyorum. (Var diyenleri duyar gibiyim).

Diğer kritiklerimde Hazal Kaya'nın oynadığı Feriha karakterinin yüzünün dizi senaristleri tarafından hiç güldürülmediğini söylemiştim. Sanki dünyadaki bütün musibetler bu kızı buluyor. Bir tane iyi günü olmaz mı ? Ya Emir'le başı dertte, ya sarışınla, ya abisiyle ya da abisinin hanımıyla daha da babası, anası danası vs vs. Kızın suratında sürekli ağlamaklı bir ifade. Bir durum olsa hemen ağlayıverecek. O kadar hazır. 

Üstelik öyle bir apartmandalar ki; doğru düzgün bir tane aile yok herhalde. Emir'in anne baba ayrı, Deniz Uğur'un oynadığı karakter kocasını aldatıyor yetmiyor kocasının ölümüne göz yumuyor, üvey kızı desen aklında hep kötülükler başka alemde. Sonunda Emir'i de taşındırttılar tam oldu. Entrika bitmiyor artık.

Feriha'nın evine polis baskın yapsa...

Bence dizinin en dikkate şayan durumu Feriha'nın yaşadığı evin kriminal hali. Öyle bir ev düşünün ki, evin oğlunun girmediği pis iş yok, eve gelen gelini ise hiç sormayın. Hırsızlık var, kötülük var. En sonunda evin ufaklığı da hırsızlıktan başladı, uyuşturucu satıcılığına kadar gitti. Daha yaşı 11-12. E pes be kardeşim. Bu kadar da kumpas kurulmaz ki. Behzat Ç. gelse çözemez evdeki durumu. Hepsini toplar götürür muhtemelen.

Bir ara evde 9 kişi yaşamaya başlamışlardı. Kapıcı evinde 9 kişi. Neyseki sonunda ikisini karşı apartmana kapıcı yaptılar da evin nufusunu azalttılar. Yoksa cidden mantıksız bir durum ortaya çıkmıştı. Babanın ne iş yaptığı belirsiz, oğlan hayta, feriha özel okulda (burs murs anlamam) okuyor, ufaklık harçlığı başka yerden buluyormuş! görünen bir tek anne çalışıyor. Ama 9 kişi eve bakıyorlar. O evin mali tablosunu da incelemek lazım. Mümkünse göndersinler biz de uygulayalım.

Son söz: Yazının başında bu entrika ve kumpas katsayısı başka dizide var mı? diye sormuştum. Şöyle ekranda yayınlanan dizilere bakıyorum. Sayalım efendim, Lale Devri, Kuzey ve Güney, İffet, Bir kadın tanıdım, Öyle Bir Geçer Zaman, Bir Çocuk Sevdim, Firar hatta en son yayına giren Bir Ömür Yetmez (dizinin sloganı "Geçmişin intikamını kimden alabilirsin.") buyrun seçin beğenin. Hepsinin konuları birbiriyle benzer hatta aynı bile denebilir. Birinden zengin - fakir, birinde töre, birinde hayatın sillesini yemişler. Buyrun buyrun seçin uzak durmayın.

 

 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..