Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '17

 
Kategori
Aksesuar / Takı
 

Gümüş Takı Kararır mı?

Gümüş Takı ürünlerinde elbetteki kararma olur maddesi gereği. Ancak bir takım küçük yöntemler ile buna kendimizin de çözüm bulması elbetteki mümkündür. 
 
İlk olarak üzerimizdeki takılara kesinlikle parfüm sıkmamalıyız çünkü parfüm ve benzeri kozmetik ürünler gümüş, altın gibi takıların en büyük düşmanı konumundadır.
İkinci olarak da elbetteki su ile temastan kesin olarak kaçınmak gerekmekte, özellikle el yüz yıkarken aksesuarlarımıza su değdirme ihtimalimiz çok yüksek olmakta, bu da ürünün daha çabuk kararmasına neden olmakta. Suyla temas edeceğimiz zamanlarda mümkünse takıyı çıkarıp bir kenara bırakmak daha iyi bir çözüm olacaktır.
Son olarak da takılarımızı çıkardıktan sonra kapalı olarak muhafaza etmeliyiz, örneğin bir takı kutusunda veya bir poşet içerisinde dahi olabilir.
Şikayetlerinden anlaşıldığı üzere gümüş kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerde ki kararmaların %90'nına yakını bu küçük ihmaller yüzünden oluşmakta, büyük bir çoğunluğu kullanıcı dikkatsizliği.
 
Kararan Gümüş Ürünlerini Nasıl Tekrar Parlatırsınız?
Kararan kolye, yüzük, bileklik veya küpe aksesuarınızı parlatmak için temiz ve kuru bir bez ile sıkı bir şekilde silinmesi halinde üzerindeki siyahlığın büyük oranda alınacağını söylüyorlar. Eğer üründe aşırı derecede kararma yoksa temiz bir bez ile iyice sildiğimiz de oluşan mat görüntüyü alabilirsiniz. Zaten sildiğinizde kararmanın bez üzerine geçtiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz.
İkinci yöntemde daha çok kararmış olan takılar için geçerlidir ki o da gümüş suyu. Birçok gümüş satıcısında bulunan gümüş suyuna takılarınızı 6-8 saat batırıp beklettiğinizde siyahlığı giderecektir. Tüm bu yöntemlere rağmen eski parlaklığına döndüremediyseniz yapılacak işlem, gümüş kaplama yapmaktır, bunun içinde en yakınınızda bulunan bir gümüş tamircisi ile irtibata geçmeniz gerekecek.
 
 
Kararan Gümüş Ürünlerini cilde zarar verir mi?
Kararan ürünler cildinizde kısa vadede herhangi bir alerji veya benzeri bir zarara yol açmaz ama sadece görüntü açısından kötü bir görüntü oluşturur. Gümüş ürünler özellikle metal alerjisi olan ve basit bujiteri ürünleri takamayanların tercih ettiği bir ürün grubudur bu yüzden dikkatli davranmalarında elbetteki fayda vardır. Gümüş sağlık açısından zararlı değildir, aksine seçkin yeme içme markaları çatal, kaşık, bıçak olarak da gümüş ürünlerini tercih ederler. Gümüş biraz pahalı olduğu için günlük yaşamda evlerimizde pek tercih edilmese de aslında birçok alanda kullanılan sağlıklı ürünlerdir. Elbetteki gereken hijyen ve titizlik gösterildiği sürece.
 
Gümüş Ürünlerinin sahtesi var mı?
Her sektörde olduğu gibi gümüş takı ve aksesuar ürünlerinde de sahte ürünler olabilmektedir. Daha çok gümüş'ün değeri düşürülerek yapılan merdiven altı üretimi ürünlerde görülen bir risktir. Gümüş ürünlerini alırken bilindik markalardan süresiz garantili 925 ayar gümüş ürünleri satan güvenilir yerlerden almak her zaman için doğru bir önlemdir.
 
 
Toplam blog
: 15
: 1088
Kayıt tarihi
: 07.08.17
 
 

Bendeniz hayatı varolduğu yerde değilde, uzaklarda yaşayan biriyim. Beni tanımanızı istemem... Su..