Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '17

 
Kategori
Bilgisayar
 

Hacker Nasıl Olunur Hiç Merak Ettiniz mi ?

Hacker Nasıl Olunur Hiç Merak Ettiniz mi ?
 

hacker olmak


Hacker olmak bilgisayara ilgilisi olan hemen hemen herkesin isteklerinden bir tanesidir. Ne tür bir hacker olmak istediğiniz tabi ki size bağlı. Aslında hackerların bir çok çeşidi bulunuyor. Kimisi iyi niyetli olanlar kimisi kötü niyetli olanlar. Genel olarak hacker nedir derseniz hemen yanıtlayalım.
 
Hacker Nedir ?
 
Hacker tam olarak aslında program dili ile güvenlik sistemlerine ve iletişim ağlarına odaklanan kişidir. Bilgisayarı ve telefonların güvenlik sistemlerine girerek bu sistemleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanan bilgisayar korsanlarıdır.
 
Hacker Nasıl Olunur ?
 
Bu konumuzda sizlere temel olarak bir hacker nasıl olunur , bir hacker saygısı toplumdan nasıl kazanılır ve nasıl yaratıcı olunur bundan bahsedeceğiz. Çünkü hacker olmak aynı zamanda yaratıcı ve hızlı olmayı da gerektirir. Gerekli dilleri ve programlamayı bilmek en temel gerekliliklerdendir ancak yaratıcı ve hızlı olmadığınız sürece bir şey ifade etmez.
 
Hacker Olmanın Temelleri
 
1.Unix Edinin. Unix internetin işletim sistemidir. Siz Unix bilmeden internet üzerinde dolaşabilir ve interneti anlayabilirsiniz ancak Unix bilmeden internet hackerı olamazsınız. Unix bu işin temelidir. Bundan dolayı günümüzün hackerları Unix merkezli olarak gelişmektedir. Unix sistemi Linux gibi Microsoft Windows ile çalışabilmektedir. Unix'i internet üzerinden indirebilirsiniz yada bir Unix topluluğu bularak sizlere Unix kurulumu hakkında yardım etmelerini isteyebilirsiniz.
 
Unix dişinde farklı işletim sistemleri de bulunmaktadır ancak ikili modda olduklarından dolayı bu işletim sistemlerini başlangıç olarak okumanız imkansızdır. Sizlere önerimiz Unix sistemini Microsoft Windows tabanlı olarak kurmanızdır.
Max OS X işletim sisteminde de Linux çalışmaktadır ancak güvenlik duvarları ve iOS korumalarına bir çok kez takılabilirsiniz ve iOS sistemine zarar vermeden bu işlemi yapmak zorundasınız. Bundan dolayı bu sistemi en iyi şekilde Microsoft Windows ile deneyebilirsiniz.
 
2.HTML dilini öğrenin. Programlama dillerini (C , C++ , C#) eğer bilmiyorsanız HTML dilini öğrenebilirsiniz. Aslında tam olarak her alanda hakim olan bir hacker olmak için HTML 'yi eninde sonunda öğrenmeniz gerekir. Bu adımı siz başlangıç noktanız olarak da belirleyebilirsiniz. En azından bir web sitenin ana sayfasında bulunan resimler , yazılar , tablolar , videolar nasıl eklenir ,nasıl yapılır, hangi kodlar gerekir bunları öğrenmeye çalışın.
 
Eğer genel olarak bir sitenin HTML kodlarını görmek istiyorsanız siteye girdikten sonra sağ tıklayın ve kaynak kodunu görüntüle seçeneğine tıklayın. Böylelikle sitenin kodlarını görebilirsiniz.
HTML gerçekten de kullanımı çok basit bir dildir ve Not defteri dahi kullanarak HTML yazabilirsiniz.
HTML nin belirli etiketleri vardır ve bu etiketler "<" ,="" "="">" işaretlerinin arasında kullanılır.

,gibi kodlar bunlara örnek olarak gösterilebilir.

 
3.Programlama dillerini öğrenin. Bir şiir yazmanız gerekiyor ise öncelikle dil yapısını öğrenmeniz gerekir. Kuralları kırmak istiyorsanız önce kuralları öğrenmeniz gerekir. Ancak eğer bir hacker olmanız gerekiyor ise programlama dillerini yalnızca öğrenmeniz yetmez çok daha fazlasını yapmanız gerekir.
 
Pyton dili başlangıç için en uygun dillerden bir tanesidir. Çok iyi tasarlanmış temiz kodlardan oluşur ve fazla karmaşık değildir. Karmaşık olmayıp sade olduğu kadar da güçlü ve kullanışlı bir dildir.
Eğer gerçekten de şu programlama işini öğrenmek istiyorsanız Unix'in temel taşı olan C dilini öğrenmeniz gerekir. C++ dili de C dili ile çok benzerdir ki zaten eğer birini öğrendiyseniz diğerini öğrenmeniz çok kolay olacaktır.
Backtrack 5 R3, Kali veya Ubuntu 12.04LTS gibi kod yazma platformlarını kullanmanız faydalı olacaktır.
 
Hacker'da Olması Gereken Özellikler
 
1.Yaratıcı düşünün. Şimdi hacker olmanın temellerini öğrendiğinize göre nasıl birisi olmanız gerektiği hakkında konuşalım. Hackerlar özgürlük sever bir artist gibidir. Onlar farklı düşünür ve her zaman buldukları çözümler ve gördükleri sorunlar insanların göremediği ve fark edemediği şeylerdir. Sizde sorunları farklı açılardan ele alıp çözümleriniz dahiyane olmalıdır.
 
Hacker filmleri aslında günümüzde biraz dalga geçilir durumda. Yani her filmi izleyen hacker olmak istiyor açısından dalga geçilir durumda. Ancak bu filmler sizlere iyi bir yol gösterici olabilir. Sizleri heveslendirdiğine göre gerçekten de bir farklılık ve ışık görmüş olmalısınız.
Yaptığınız hack işini adeta bir oyun gibi yapmalısınız ve yaptığınız şey artık bir iş olmaktan çıkmalı. İşi tamamı ile kavradıktan sonra, işin içini bildikten sonra sanki oyun oynuyormuş gibi hissedeceksiniz.
 
2.Problemleri çözmeyi oyun haline getirin. Problemleri bulmak, görmek işin başlangıcı ancak bu sorunları çözmeyi de kendinize bir görev edinin. Problemleri çözmek sizin bir oyun gibi olmalı ve bu işi severek yapmanız gerekiyor. Hayatın her alanında karşılaştığınız problemleri çözmek sizlerin bilgisayar alanındaki karşılaştığınız sorunları da çözmenizde yardımcı olacaktır. Bir bilgisayara girmenin yolu kapalıysa dolaylı bir başka yol bulabiliyor olmanız gerekir.
 
3. Otoriteyi tanımayı ve savaşmayı öğrenin. Hackerların en büyük düşmanlarından bir tanesi aslında sıkılmaktır. Sizde bu monoton hayatta eğlenmeyi yada en azından başa çıkmayı öğrenmeniz gerekir. Bir hackersanız tam olarak bir sosyal hayatınızın olması biraz zor olabilir.
 
Bu sıkıcı durumla savaşmak yerine kimi zaman kabullenip onu olduğu gibi kabul etmek çözüm olabilir.
 
4.Hırslı ve yarışmacı olun. İnternet ortamı aslında çok farklı bir ortamdır ve ego kasmanız sizler için biraz faydalı olabilir. Sosyal ortamlarda kendinizi göstermeniz ve tabiri caizse poz kesmeniz bir saygı yakalamanızı sağlayabilir.
 
İyi Hacker Nasıl Olunur ?
 
1.Açık kaynaklı program yazın. Açık kaynaklı olan ve diğer hackerlarında kullanabileceği bir program yazın. Eğer gerçekten işe yarar bir program yazarsanız hacker ortamında da bir saygınlık kazanırsınız. Hackerdom'un en saygılı tanrıları genel bir sorunu çözen ve onlara yardım eden kişilerdir. Sizin sayenizde herkes sizin yazdığınız bir programı kullanıyor olacak.
 
2. Açık kaynaklı bir programı test edin yada hatalarını bulun. Açık kaynaklı bir programın ne kadar dayanıklı olduğunu test etmek yada bu programın hatalarını bulmak programın ününe göre size de ün kazandıracaktır. Eğer çok sağlam bir yazılımın hatalarını bulup gösterirseniz hacker çevresinde gerçekten bir saygı elde edersiniz.
 
3.Faydalı bilgiler paylaşın. Hack konusunda yada genel konularda faydalı bilgiler paylaşın. Sizlerin herkes tarafından kullanılabilecek bilgiler paylaşmanız demek sevilmeniz ve saygı görmeniz anlamına gelir. Toplumun fark etmediği ve onların fark etmediği şeyleri fark ettirmeniz ise sizin parlamanızı sağlayacaktır.
 
4.Altyapı çalışmalarına yardımcı olun. Büyük sistemlerin ve yazılımların alt yapılarını oluşturmalarına yardımcı olun. Yazılan sistemlerin açıklarını kapatın ve onları kötü hackerlar tarafından erişilemez hale getirin. Üst düzeyde güvenlikli bir sistem oluşturulmasına yardımcı olmak sizi amacınıza ulaştıracaktır.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..