Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '06

 
Kategori
Sinema
 

Karayip Korsanları

Karayip Korsanları
 

Özellikle büyük bütçeli, görsel yönü etkileyici filmlerin kamera arkalarını izlemekten pek hoşlanmam. İnsanı büyülü ortamlara götüren bu sahnelerin, aslında basit film hileleri olduğunu görmek hayallerimi yıkıyor. Hele bir de bilgisayar efektleri her filme girince, devasa ölçekte orduların aslında çok gelişmiş bilgisayar tarafından yapılan “kopyala-yapıştır” tekniği ürünleri olduğunu görünce iyice tadım kaçıyor.

Hele çok beğendiğimiz Matrix’in kamera arkasını izlediğimde hemen gözlerimi kapamıştım. Çünkü neredeyse her sahne statik ortamda yeşil fonda halatlarla kahramanların havalarda uçurulduğu, sonra da arka fonla bütünleştirildiğini; geri kalan çoğu sahnenin de bilgisayar destekli kamera arkası sahneleriydi. Zaten harika animasyon filmler var. Bu filmler adım adım daha gerçekçi görüntü veriyor. Ama insan hala “normal” filmlerdeki çekimlerin de biraz emek verilmiş olmasını bekliyor. Ben-Hur’daki savaş sahnelerinin çekildiğinde bilgisayarlar mı vardı kardeşim?

Bu sabah ta TV’de baktım “Karayip Korsanları” filminin kamera arkası görüntüleri var. İlk filmine nedense çok ısınamadığım için, “bu kamera arkasını da izleyeyim de filmi izlememek için kendime delil bulayım” dedim kendime.

Ama filmin kamera arkası çekimleri beni oldukça şaşırttı. Adamlar filmin kamera arkasında bile film çevirmişler sanki. Oldukça heyecanlıydı karma arkası çekimler. Okyanus adalarında çekimleri, insan giremeyen yerlere konmuş kameralar, suda yüzerek yapılan çekimler ve hatta stüdyolarda yapılan çekimler bile beni çok etkiledi. Bilmiyorum belki diğer filmlere haksızlık yapıyorumdur ama Karayip Korsanları’nın kamera arkasını izlemek beni filmden soğutmak bir yana, filme çekti…

 
Toplam blog
: 19
: 963
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Endüstri mühendisi, ekonometri bilim uzmanı, kamu yönetimi lisanslı, Dünya Bankası’ndan sertifikalı ..