Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Kendi Yolculuğum

Yaşadığımız her anın tadını çıkarmalıyız. Güneşin,ağacın,bulutun..Bedenimize iyi bakmalıyız.Ona bu güzellikleri yaşatacak enerjiyi,gücü vermeliyiz.Besinini vermeliyiz,ruhumuza dinginliği,zihnimize sessizliği hediye etmeliyiz.Sessizlikte güç bulmalıyız.Zor durumların ve çözümsüz görünen her şeyin cevabı sessizlikte çünkü..Her cevap orada gizli..Kendine ait,kendin olan,kendi cevabının karşılığı orada.

içinden geldiği gibi yaşa lütfen.İçindeki sesi durdurma.Onu duy.O ses senin gerçeğin,o ses senin hayallerin,o ses sensin.

Yorgun musun dinlen ,aşık mısın söyle,açsan yemek ye,gitmek mi istiyorsun durma git,ağlamaksa tek isteğin tam gün durma ağla...Hayatına engel olma.duygularını bastırma söyle herşey aksın ve cevap bulunsun.

Yeni bir başlangıç mı? eskiye devam mı?

Yeniye merhaba zamanıdır..Yolculuk başlar,bu yolculuk için sabırsızlanıyorsan,heyecan duyuyorsan ellerin vücudun karıncalanıyorsa,kalbini küt küt ettirip,vücudunda gezen o enerji akışını hissediyorsan o yol senin yolundur,o yol sana güzellikler katar bir de üstüne seni sana katar ..ve sen heybende büyük bir gururla yeni yollar ararsın..

Bzen hersey ne kadar fazaldır.Gereksiz konuşmalar,gereksiz eşyalar,gereksiz yemekler,gereksiz başka hayallerin peşinden koşmalar,gereksiz bir sürü insan...gereksiz bir hüzün Ve bu tüm gereksizler bizi biz yaptı ya işte bize ne kadar da çok şey kattı bu gereksizler.Bize hayatta gerekli olan görmeyi öğrettiler sadelikte mutluluğa ulaştık sayelerinde.Ben buradan hayatımıza girmiş tüm gereksizlere teşekkür ediyorum.Var olun.

Her deneyimden öğreniriz,hayat devamlı değişir,hayat her gün öğretir,dinamiktir.

Zihni,ruhu bedeni dünyanı sadeleştirmek hemen olacak bir şey değildir.Sabır gereklidir,yola çıkmak lazımdır acı çekmeyi göze alacaksındır,yana yana kavrul hele bir. Sonuç mu kendini var ettin ey güzel insan..

Hayat oturduğun yerden kalkmakla öğrenilir.Mutluluk, kalkıp yol aldıktan sonra arkana baktığında yaşadıklarının toplamıdır aslında.Yaptıkların,kazandıkların,kaybettiklerin,sevdiklerin,deneyimlerin ve korkularını aşmak için ortaya koyduğun kendin.

Kendine merhaba de. Kendini çok sev .Çünkü yepyeni bir sen için çok emek verdin çok duvar yıktın...

O zaman yolun açık ışığın bol olsun..selametle güzel insan...

 

 
Toplam blog
: 17
: 542
Kayıt tarihi
: 16.12.13
 
 

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor-Dalış Eğitmenliği  Yaşam Koçluğu//..